Genel

İSTİKRAR SÜRSÜN

İSTİKRAR SÜRSÜN

… ‘Bir buçuk milyon Müslüman öldü Irak’ta… Camiler bombalandı… Günahsız çocuklar katledilirken, Amerikan askerleri kadınlara tecavüz etmekten geri kalmadı. Gözyaşları içinde hıçkırırken o Müslüman topraklar, isyan ateşi Orta Doğu’yu sardı… Libya, Suriye, İran… Ve karanlık Fatiha’larıyla çocuk mezarlıkları… Sırada kimin olduğunu söylemeye gerek yok… Yeter ki istikrar sürsün (!)…

 

Eli kanlı terör örgütü yandaşları bombalar atsın meydanlara. Onların yönetici kadroları, Milletvekili olup, Meclise girsin. Hayatı boyunca Vergi Dairesi bile görmemiş olan bazı Belediye Başkanları, Devletin Panzeri üzerine çıkıp; ‘Bu panzer benim vergilerimle alındı’ diyerek dalgasını geçsin. Bazı Belediye Başkanları da İktidar Partisi’ne geçmelerine rağmen aylarca işçi maaşlarını ödemeyesin… Ziyanı yok… Boğaz tokluğuna çalışacak adam çok bu ülke de… Yeter ki istikrar sürsün (!)

           

            Generaller, Amiraller hatta Er ve Erbaşlar tutuklanasın. Profesörler, Bilim adamları, Gazeteciler bir gecede gözaltına alınıp, aylarca demir parmaklıklar ardında kapalı kalsın. Ama Habur’dan giriş yapan teröristler için törenler düzenlenip, havai fişekler atılmaktan da geri kalınmasın. Hatta sınır giriş kapısında mahkeme kurulup hepsi serbest bırakılsın. Elini, kolunu, ayağını, bacağını ve canını gözünü kırpmadan bu ülke için vermeye hazır milyonlarca insan var bu ülkede… Yeter ki istikrar sürsün (!)

 

            Benzine 5 ayda 8 kere zam yapılsın. 8 sene önce bir kilo fındık ile 4 kilo zeytin alan köylü, bugün bir kilo fındık ile bir kilo zeytin bile alamasın. Devlet elini kuruluşlardan çeksin. Özelleştirmeler alıp başını gitsin. İşçiler sokağa atılsın, yağdanlıklar oluk oluk aksın… Bir yanda para çantaları cirit atarken, diğer tarafta açlıktan ölsün insanlar… Ziyanı yok… Açlıktan ölecek insan çok bu ülke de… Yeter ki istikrar sürsün (!)

 

            Bir yerlerini kurtarmak isteyenler hep yandaş olsun. Düşüncelerini fikirlerini bir çırpıda satıp, menfaatten yana olsun. Gündüz namaz kılıp, akşamları şarap içsin. Dinine bile saygısı olmadığı için, inançlarını siyasete alet etsin. Her haltı yese de güçlüden yana olsun. Atsın, tutsun, şirketler kurup, geri ödemesiz krediler çeksin.  Dili uyuşuncaya kadar yağdanlık yapsın birileri. Hatta Allah’ını, Kitabını unutup yalanlar atsın… Ziyanı yok… Allah’ı ile arasına siyaseti sokmayacak kadar akıllı milyonlarca insan var bu ülke de… Yeter ki istikrar sürsün (!)

 

            Fenerbahçe her sene Şampiyon olsun bir yolunu bulup. Birileri çıkıp, Padişah gibi her sene bir başka partiden Milletvekili seçilsin ve 40 yıllık milletvekilliği boyunca yaşadığı yere bir tek çivi bile çakmasın. Bir paket makarna ile satın alınsın halkın iradesi. Bir ihalede zengin edilsin yandaşlar.  Tersaneler, Fabrikalar, Maden ocakları kapansın. Termik santraller, Hidroelektrik Santraller kurulsun memleketin dört bir yanına. İnsanlar kanserden ölsün… Acı çekerek yavaş yavaş… Mühim değil… Memleketi için ölmeye hazır milyonlarca Can var bu ülkede… Yeter ki İstikrar sürsün (!)…

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!