Alaplı

Özer, "ZKÜ Türkiye'de İlk 20 İçine Girecek"

Özer,

Özer, ZKÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde hayırsever kişi ve kurumlarca tefriş edilen 8 sınıfın açılışı ve plaket töreninde yaptığı açıklamada, yönetim olarak yola çıktıklarında, sloganlarının “birlikte başarabiliriz” olduğunu söyledi. El birliği, gönül birliği yapılması durumunda ZKÜ’yü olması gereken yere kısa sürede ulaştırabileceklerine inandıklarını söyleyen Özer şöyle konuştu:

“ Bunun için akademik personelimiz ve iş dünyası ile elbirliği gönül birliği yapmak dileğindeydik. Bugün yönetime geldikten on ay sonra birlikte başarabiliriz demiyoruz, birlikte başarıyoruz diyoruz. Her gün ZKÜ’nün bulunduğu 13 kampusundan birinde bir açılış yapıyoruz. Bu açılışı kaymakamlıktan sivil toplum örgütlerine, akademik personel ve idarecilerimizle birlikte yapıyoruz. İlginin arttığını gördükçe daha fazla motive oluyor ve geleceğe daha fazla umutla bakıyoruz.”

 BAŞARININ ÜÇ ANAHTARI

 Başarının üç anahtarı olduğuna inandığını belirten Özer şöyle devam etti:

“ Birincisi iddialı olacağız. Bizim geleceğe matuf projeksiyon ve hedeflerimiz olacak. İkincisi heyecanlı olacağız. Zorluklar olacak ve bu ülkede iyi şeyler efor gerektiriliyor. Kötü şeyler kendiliğinden oluyor, ama iyilikler yapılabilmesi için büyük çaba sarf edilmesi gerekiyor. Normal insanlar iyi şeylerin kendiliğinden olduğunu sanıyor ama başarı daha fazla efor sarf eden insanların emeğidir. Memleket için bir şeyler yapma heyecanı temeldir. Bu heyecanı yitirmeyeceğiz. Üçüncüsü ise sabırlı olmak.  ZKÜ’nün tüm kampuslarında problemlerimiz, eksikliklerimiz var. Ama hepsini görüyor ve adım adım bölgesel işbirlikleri ile sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bugüne nasıl geldiysek bu sorunların çözülmesi için gereken sürede sabırlı olacağız.

ZKÜ’nün Türkiye’de ilk 20 içinde olmasını hedefliyoruz. Bunun için kronikleşen sorunlarımızı saracağız, bir taraftan da kapasitemizi arttırmak için gerekenlerin tasarımını yapacağız. Bunun için de sizin desteğinize ihtiyacımız var. İşadamlarımıza, kamu yöneticilerimize, STK temsilcilerine belediye başkanlarımıza gittiğimizde mutlaka olumlu dönüşümleri oluyor. Bugün bunun bir örneğinin açılışını yapıyoruz.”

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HENDEN: HEDEF 3 BİN 500 ÖĞRENCİ

Alaplı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden ise yüksekokulun1975 yılında 3’ü akademik,  3’ü idari olmak üzere 6 personelle 142 öğrenciyle Ereğli Meslek Yüksekokulu olarak Ereğli Belediyesine ait bir iş hanında eğitime başladığını hatırlatarak şunları söyledi:

Başka kurumlara ait değişik binalarda hizmet verdikten sonra bugünkü yerleşkesine kavuşmuştur. Atölyeler, laboratuarlar ve spor salonları ile donatılmış yerleşkemizde 9 bölüm, “Bugünkü yerleşkemizde miadını dolduran öğrenci yurdumuzun yenilenerek 500 öğrencilik kız ve erkek öğrenci yurtlarının yapılması için Kredi ve Yurtlar Kurumu ile protokol yapılmış olup, mümkün olan en kısa sürede inşaat tamamlanacaktır.

Amacımız ülkenin ihtiyaç duyduğu ara insan gücüne cevap vermektir. Bu nedenle ihtiyaç duyulan ara insan gücünü tespit ederek ilgili bölümleri açmak çabası içindeyiz. Bu bağlamda yeni bölümler için Üniversite Senatosu ve YÖK’e yaptığımız başvurular kabul edilmiştir. Söz konusu programlara öğrenci kabul etmek için gerekli çalışmalar devam etmektedir. İsteğimiz öğrenci sayımızı 3 bin- 3 bin 500’e ulaştırmaktır.”

 ÇİMENOĞLU: ALAPLI’DA YÜKSEKÖĞRETİM KÜLTÜRÜ VAR

 Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ise açılış dolayısıyla duygulu olduğunu belirterek şu görüşlere yer verdi:

“MYO Müdürümüz Sayın Rıfkı Henden geldiği günden beri büyük emek sarf ediyor. Alaplı MYO’nun desteklenmesi işini tabana yaydı. İleride inşallah 4 yıllık bir okul yapılması için de işadamlarımız ve Alaplı halkı yardımcı olacaktır. Yer problemimiz var, onu hep beraber çözeceğimize inanıyorum. Ben burada iki yıl ders verdim. Sınıfımızda sinevizyon cihazı, bilgisayar yoktu. Olsaydı çok daha güzel anlatılabilirdi. Bu imkanları yarattığı için sınıflarda emeği geçen tüm işadamlarımıza ayrı ayrı MYO ve Alaplı adına şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bunlar devam edecektir. Alaplı da yükseköğretim kültürü vardır ve bunu daha yükseğe çıkaracaktır.” AK Parti Eski Zonguldak Milletvekili ve İşadamı Fazlı Erdoğan ise üzerine düşeni yapan herkese teşekkür ettiğini belirterek, “ Bu MYO’nun içini nasıl doldurduysanız, gerek altyapı, gerek öğrencisi ile ne kadar başarılı olduklarını hep beraber görüyoruz. Bundan sonra hiçbir şeyin önünde değiliz ama yanında, arkasında her türlü desteği vermeye hazırız. Alaplı en iyisini başarırsa diğerlerine örnek olacaktır” dedi.

 AÇILIŞTAN NOTLAR

 Protokol konuşmaları öncesinde protokol üyeleri tefrişatı gerçekleştirilen sınıfları gezdi ve açılışlar gerçekleştirildi.  Plaket töreni kapsamında, Eski Milletvekili Fazlı Erdoğan, İşadamı Muammer Semerci, İşadamı Aydın Semerci, İşadamı İbrahim Yazıcıoğlu, İşadamı Mehmet Keleş, İşadamı Osman Keleş,  Eczacı Hüseyin Öztürk ve Eczacı Nurdan Oğuz’a plaketleri yeni Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ve Rektör Mahmut Özer tarafından verildi

Alaplı MYO bünyesinde öğrenciler için yapılan Kafeteryanın açılışı da gerçekleştirildi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, İşadamı Sabahattin Üstün, İşadamı Nedim yazıcı, BATI Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem’e Kafeteryanın yapımına katkılarından dolayı plaket verildi.

Alaplı Meslek Yüksek Okulu’ndaki törene ilçe ve çevre ilçelerden siyasiler, işadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğretim görevlileri katıldı. Tören sonunda açılışa katılanlara ikramlarda bulunuldu.

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

1 Yorum

  • okulumuzun bu başarısı hepimizi gururlandırıyor..