Alaplı

İtalya resmi delagasyonu Ereğli'ye geliyor

İtalya resmi delagasyonu Ereğli'ye geliyor

Karadeniz Ereğli Belediyesi Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Turan Çınar yaptığı açıklamada, kardeş kentlerle ilişkilerin sosyal, kültürel, ekonomik anlamda geliştirildiğini belirterek İtalya’nın Monfalcone Belediyesi’nden delegasyon 7-9 Ekim tarihlerinde kentimize geleceğini söyledi.
Başkan Yardımcısı Turan Çınar, yaptığı açıklamada misafir delegasyonun Ereğli’de çeşitli resmi görüşmelerde bulunacağını belirterek şunları söyledi:

 

KARDEŞ KENT İTALYA MONFALCONE’DEN ZİYARET

 

Bildiğiniz gibi, AB’nin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın teknik desteği ile İçişleri Bakanlığımız tarafından yürütülen “Türkiye’de yerel yönetimler reformu uygulamasının devamına destek projesi kapsamında Belediyemiz toplam 10 belediye ile birlikte ‘pilot belediye’ seçilmişti.  Belediyemiz 1-4 Şubat 2011 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen eşleştirme toplantısı sonucunda İtalya’nın Brindisi ve Monfalcone Belediyeleri ile kardeş kent olmuşlardı."

 

KDZ.EREĞLİ PİLOT BELEDİYE  SEÇİLMİŞTİ
 

"Proje kapsamında,  belediyemiz delegasyonu 14-19 Haziran 2011 tarihleri arasında Brindisi ve Monfalcone Belediyelerine 6 günlük bir çalışma ziyareti gerçekleştirmiştik. Bu kez Monfalcone Belediyesi’nin yetkilileri 7-9 Ekim 2011 tarihleri kapsamında kentimize ve belediyemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Misafir delegasyon kentimizde kaldığı süre içerisinde Ticaret ve Sanayi Odası’nda işadamları ile toplantı yapacaklar ve tersaneler bölgesi. OSB ve liman bölgelerinde incelemelerde bulunacaklar.

 

Ziyaret Programı;
8 Ekim 2001 Cumartesi
Saat 13.30-14.00     Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret
Saat 14.15-15.30     Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Sunumu
Kdz.Ereğli Organize Sanayi Bölgesi Sunumu
BAKKA’nın Kdz.Ereğli’ye Yönelik Sunumu

 

Saat 15.40-18.00     Sahil Bandı Gezisi (Alemdar Müze Gemisi)
Şehir Müzesi
Cehennemağzı Mağaraları
Liman Bölgesi
Cumhuriyet Halk Evleri Uygulaması
Tersaneler Bölgesi  



Etiketler:
Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!