Zonguldak Merkez

MADEN OCAĞINDA İŞ BIRAKMA EYLEMİ

MADEN OCAĞINDA İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi maden ocağında hazırlık işini üstlenen taşeron firma (Star İnşaat ve Ticaret AŞ) çalışanları, maaşlarını düzenli alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.

Üzülmez maden ocağı atölyesinde toplanan işçiler, şirketlerinden düzenli maaş alamadıkları için eylem yapma kararı aldıklarını açıkladı. İşçiler adına konuşan 2 çocuk babası 7 yıllık madenci Yılmaz Ayaş (37), "Ayın 20'sinde maaşlarımızı vereceklerine dair söz verdiler. Benim 1.900 TL alacağım var. Maalesef bu mümkün olmadı. Bazen iki ayda bir maaş alıyoruz. Sakatlık maaşı ya da yaşlılık maaşı gibi 2-3 ayda bir maaş aldığımız için evimizi geçindiremiyoruz." dedi.

Maaşlarını alabilmek için şirketin 140 kişilik Üzülmez şubesi çalışanları olarak 5. kez eylem düzenlediklerini belirten diğer işçiler de tepkisini şöyle dile getirdi: "Çocuklarımız okuyor, bizler kesintili maaş alıyoruz. Bu şekilde evimize bakamıyoruz. Gündüz burada, akşamları da ek işte çalışarak ailemizi geçindirebiliyoruz. 2009 yılı başından bu yana geçen yaklaşık 1,5 yıllık süreçte kesintisiz maaş aldığımız olmadı."

Star İnşaat ve Ticaret AŞ işçileri, yerin 320 metre altı ve diğer katlarında, taşkömürü çıkarma öncesi galeri açma işini üstleniyor.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!