Alaplı

TEKİN, ALAPLI YARIAÇIK CEZAEVİ, ÇİMENOĞLU DA MÜDÜRÜ

TEKİN, ALAPLI YARIAÇIK CEZAEVİ, ÇİMENOĞLU DA MÜDÜRÜ

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç’ın göreve başladığı dört ay gibi kısa bir zamanda Alaplı’nın sorunlarına karşı göstermiş olduğu duyarlılığı takdir ettiklerini ifade eden Tekin; ‘ Sayın Kaymakamımızın göstermiş olduğu bu duyarlığı Belediye Başkanı Çimenoğlu’ndan görmemekten dolayı üzüntü duyduklarını söyledi.

İlçede çözüm bekleyen birçok sorun olduğunu ifade eden Tekin; ‘ Yeni Belediye Dükkânlarının yeri yanlış. Tüm sivil toplum örgütlerinin bu dükkânların yerinin yanlış olduğunu söylemesine rağmen Belediye Başkanı Çimenoğlu’nun bu konuda ısrar etmesine bir anlam veremiyoruz. Zaten bu dükkânları yeniden aynı yere yapmak başlı başına bir yanlıştı. Yeni Belediye Dükkânları Tansa binasının devamına yapılıp, eski TEK binasını yıkıp yeni bir çarşı merkezi oluşturulabilirdi. Kapalı Spor salonu ve Belediye Garajı bulundukları yerden kaldırılıp Mollabey istikametine doğru bir yürüyüş bulvarı yapılabilirdi. Otopark terminalin olduğu bölgeye, terminal de Alaplı dışına Elf Petrol’ü geçtikten sonra ki ilk tünelin başladığı alana yapılarak Alaplı’nın hem Mollabey hem de Akçakoca tarafından genişlemesi sağlanabilir, iki alana da bulvar yapılarak Alaplı’nın girişi ışıklandırılarak daha modern bir hale getirebilirdi’  dedi.

‘Alaplı dolgu alanın hali ortada. Bu alanda yap işlet devret modeliyle balıkçı lokantaları, çay bahçeleri gibi işletmeler yapılabilirdi. Ancak Çimenoğlu böyle bir alana Alaplı’ya yakışmayacak şekilde kamelya tarzı yapılar koyarak halkın gözünü boyamaya çalışıyor’ diyen Tekin; ‘ Bedaş Alaplı’dan gitti, Telekom Alaplı’dan gitti. Tapu Kadosrtro Müdürlüğü Alaplı’dan gitti. Alaplı Devlet Hastanesi’nin yatak kapasitesi düşürüldü. Bir uzman doktor bile atanamadı. Adeta sağlık ocağı halini aldı. Organize Sanayi Bölgesi’nin kamulaştırılması bile tam olarak bitirilemedi’ dedi.

Alaplı’ya yeni bir jeneratör fabrikası kurulması aşamasına gelindiğini ancak İktidarın yatırımcının yer sorununu bile çözemediğini ifade eden Tekin; ‘ Ah Şap Yat Tersanesi’nin ne olacağı belli değil. Liman yapılacak denildi, öyle kaldı. Alaplı’nın önünü açacak tek proje belki liman projesiydi ama kimse ilgilenmedi. Aslında buna benzer birçok sorunumuz var. Ereğli Tersanelerinde 8 bin kişi ekmek yiyordu ve bunların yarısı Alaplı’dandı. Ama ne yazık ki bu sorunlara kafa yoran ve çözmeye çalışan ne Belediye ne de iktidar temsilcilerini göremiyoruz’ dedi.

Alaplı Çarşamba Pazarı’nın mutlaka geri gelmesi gerektiğini söyleyen Tekin; ‘ Belediye Başkanı Çimenoğlu 29 Mart yerel seçimlerinde pazaryerini tekrar geri getireceğini söyleyerek bu halkın oylarını aldı. Seçimlerden bir hafta sonra Pazaryeri’nin geri geleceğini söyledi ama seçimler biteli 3 yıl oldu. İlçede ki sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri ve kanaat önderleri hiçbir konuda fikir alış verişinde bulunmayan bir belediye Başkanı ile Alaplı’nın kalkınmasını sağlamak mümkün değildir’ dedi.

30 yıl önce sineması olan Alaplı’da bugün bir sinema bile olmadığını kaydeden Tekin; ‘ İnsanlarımızın sosyal aktivite alanı olarak kullanabilecekleri bir kültür merkezi, bir alış merkezi yok. Ne yazık ki Alaplı halkı güzel vakit geçirebilmek için Ereğli ya da Akçakoca gibi ilçeleri tercih ediyorlar. Alaplı’nın

En son yapılan Birlik ve Beraberlik günü toplantısında bir konuşma yapan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun Alaplı’yı kalkındırma projelerini hayretler içinde dinlediklerini ifade eden Tekin; ‘ Sayın Çimenoğlu Alaplı’yı kalkındırmak için Alaplı’ya yarı açık bir Cezaevi yapılmasını söylüyor. Bu açıklamalara gülmemek elde değil. Alaplı zaten yarı açık ceza evi gibi.  Çimenoğlu’da bu cezaevinin müdürü gibi kafasına göre işler yapıyor’ dedi.

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

6 Yorum

  • çok güzel söylüyorsunda sayın başkan zaten belediye boğazına kadar borç içinde bütün bunları nasıl yapacak sayın nevzat başkanımız koltuğa oturana kadar herkez vaatler veriyor koltuğa oturunca adam babasını tanımıyor herkez kendi yiyenini olunu torununu arkadaşını besliyor herkez ayrı telden çalıyor o yüzden yorma başkanım kendini koltukta o var o ne derse o olur yıllarca çaturoğlu yedi kaymağı birazda nevzat başkan yesin sıra sanada gelir :)


  • Sayin Nuri Tekin benim burda okuduklarimi Alapli halki okumuyomu hangi zamanda yasiyoruz secin dogru düzgün beledeiye baskani bu gidisle nerelisin diye sorana ALAPLI`liyiz demeye utanacaz ...........20 sene öncesi Akcakocadan türistler Alapliya -Eregliye gelirdi simdi Alapliyi kimse tanimiyo hadi kolay gelsin Alaplilara ayni yoldan devam


  • sayın başkan bu konulara değindiğin için mutlu oldum.alaplımızın sorunlarını bu yollarla dile getirmeniz çok güzel.dilerim bu sorunlara duyarlılk gösterilir de bizde yüzü gülen insanlardan oluruz.sizi hep takip edeceğim .iyi çalışmalar.


  • ALAPLININ YERLİSİ VE SEVENİ OLARAK NURİ TEKİNİN ALAPLININ SORUNLARIYLA İLGİLENMESİ DUYARILILIK GÖSTERMESİ GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR OLAY ALAPLI BELEDİYESİNİN BAŞINDA HALK OLARAK SENİ GÖRMEK İSTERİZ VE ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ DESTEKÇİNİZİZ


  • VALLA BÜYÜKLERİMİZİN ANLATTIKLARINA GÖRE ESKİDEN ALAPLI DAHA MODERN NE CAZİP YAŞANACAK BİR YERMİŞ ALAPLIYA NE OLDU FARUK AMCA GELDİ ÖYLE OLDU NEVZAT DAYI GELDİ BÖLE OLDU HEP GELİYORLAR ELDE VAR SIFIR BİR ÇİVİ ÇAKMAYI BIRAKIN ESKİ ALAPLIYI BİLE KOLLAYAMADIK DESEM YERİDİR AÇIK CEZAEVİ AÇILMASI SÜPER FİKİR F TİPİ L TİPİ G TİPİ . ORGANİZE ŞUBEDE GELMESİ LAZIM YETERMİ YETMEZ M.İ.T JİTEM HEPSİ OLMALI ALAPLIDA :):):):) BUNLAR İŞİN ŞAKASIDA BİZE NE LAZIM YOL LAZIM İŞ LAZIM SOSYAL HAYAT LAZIM SAHİL LAZIM NURİ BAŞKAN SENDEN RİCA EDİYORUZ SEN DEDİĞİM DEDİK SÖZÜ GEÇEN SÖZÜNÜN ERİ GÜÇLÜ Bİ SİYASETÇİSNİN ARTIK KOYDA ADAYLIĞINI BİZDE ALAPLI HALKI OLARAK ARKANDA YÜRÜYELİM ...


  • şunu gördüm ve bilirim..kimse kimseyi kandırmasın..alaplı hasta bir vakadır.su an serviste serumlarla besleniyor..yogun bakıma geçtigi an hersey bitmiş olucak ..gelin birlik olalım kavga etmeden ,atışmadan sadece alaplı için ,bizler için .çocuklarımız için onu ayaga kaldıralımm..