Genel

O FÜZE KALKANI VARYA; AMERİKA'NIN BİR YERİNE GİRSİN

O FÜZE KALKANI VARYA; AMERİKA'NIN BİR YERİNE GİRSİN

Irak’ta bir milyon Müslüman öldü… Afganistan’da, Bosna’da, Hersek’te… Libya’da…

Amerikan emperyalizminin kol gezdiği her yerde…

Ve şimdi kemikleri sızlıyor Milyonlarca Müslüman’ın…

Amerika, İncirlik’ten sonra, ikinci üssünü resmen Malatya’ya kuruyor… Kürecik’e…

Neden Malatya, neden Kürecik?

Hiç düşündünüz mü?

Sizlerle bir yazıyı paylaşmak istiyorum…

‘ABD ile Türkiye arasında imzalanan füze kalkanı anlaşmasında üs olarak Malatya Kürecik'in seçilmesi tesadüf değil. Kürecik'in 40 yıl öncesine dayanan hikâyesi de var!
Füze Kalkanı’nın kurulacağı Kürecik’te 40 yıl önce neler oldu?
Malatya’nın Kürecik köyü önemli bir köydür. Nedendir bilinmez Amerikalılar bu köyü çok sever. Elli yıl önce bu köyde Amerikalıların radar üssü vardı. Rusya bu köyden izlenirdi. Bundan sonra füze kalkanı ile İran izlenecek.

Gençler bilmez, yaşlılar hatırlamaz. Bundan 40 yıl önce Kürecik’te çok şeyler olmuş, Amerikan radarlarına karşı eyleme yeltenen THKO (Türk Halk Kurtuluş Ordusu) öncüleri öldürülmüştü.
THKO’yu Hüseyin İnan, Yusuf Aslan, Sinan Cemgil, Deniz Gezmiş ve Cihan Alptekin kurdu. Bağımsız ve demokratik bir Türkiye için halk hareketini başlatacaklardı.
Bağımsızlık ve demokrasi arayışında 1970 sonunda eyleme geçtiler. Devrimin proleterya partileri ve halk ordularıyla gerçekleşeceğine, işçilerin ve halkın kendilerini destekleyeceğine inanıyorlardı.
12 Mart 1971’de sıkıyönetim ilan edildi. Gözaltılar, operasyonlar, tutuklamalar başladı. Deniz Gezmiş Gemerek’te, Yusuf Aslan Şarkışla’da, Hüseyin İnan ise Pınarbaşı’nda yakalandı. Sinan Cemgil ve arkadaşları arasında Deniz’lerin serbest bırakılmasını sağlamak için eylem yapılması üzerinde görüş birliği oluştu. Kürecik’te bulunan NATO Radar Üssü’nü basmaya karar verdiler.
Ancak baskın öncesinde İnekli Köyü muhtarının ihbarı üzerine kuşatıldılar. 31 Mayıs 1971’de jandarma ile çıkan çatışmada Sinan Cemgil, Alparslan Özdoğan ve Kadir Manga vurularak öldürüldü.
Adıyaman Gölbaşı ilçesinde cenazeyi almaya giden Sinan’ın annesi Nazife Cemgil, çevresini saran kadınlara Sinanlar’ı şöyle anlattı:
“Bu oğlum Sinan... Bunlar da onun arkadaşları (Kadir ve Alpaslan), kardeşleri... Onlar da oğullarım... Bu çocuklar, bu oğullar; bu ülkeyi, halkı, sizleri sevdiler. Başka bir istekleri yoktu... Dileselerdi, düzenin adamları olsalardı, şimdi burada cansız yatmazlardı. Ama onlar, sizin sorunlarınızı omuzladılar. Sizlerin iyiliği için dağa çıktılar. Ölümü göze aldılar. Öldürüldüler...”

Şimdi bu topraklarda Amerikan Askerleri yetişecek… Müslüman ülkeler izlenecek…

Şu bildiğimiz Amerikan askerleri işte… Irak’ta Müslüman çocukları katledip, Irak’lı kadınlara tecavüz eden Amerikan Askerleri… Bildiğiniz Coni’ler…

Neden? Daha fazla Müslüman’ı öldürsünler diye…

O füze kalkanı var ya… Amerika’nın bir yerine girsin…

 

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!