Genel

MUHTARDAN YOL TEPKİSİ

MUHTARDAN YOL TEPKİSİ

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Okçular Köyü Muhtarı İbrahim Aral, Merkez köy ile mahalle arsındaki 135 metrelik yolun beş yıldır Özel İdare Müdürlüğü tarafından yapılmasını beklediklerini söyledi.

 

Alaplı ilçesine bağlı Okçular Köyü Muhtarı İbrahim Aral, Merkez köy ile mahalle arsındaki 135 metrelik yolun beş yıldır Özel İdare Müdürlüğü tarafından yapılmasını beklediklerini belirterek yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

 

Yolun bir an önce yapılmasını istediklerini belirten Aral, "2006 yılında ham olarak açılan Okçular Köyü Yazlık Mahallesi arasındaki 135 metrelik bir köy ara yolumuz var. Uzun yıllarca bu yolu trafiğe açmak için mücadele yaptık ama bir türlü amacımıza ulaşamadık. Özel İdare Şantiye şefine gidiyoruz, 'Yol daha ham, otursun sonra üst yapısını yaparız' diyor. Bir türlü ham yolun oturması sorununu çözemedik. Bu gidişle bir beş yıl daha bekleyeceğiz" dedi.

 

Okçular Köyünün Alaplı Belediyesi ile sınır olduğunu ifade eden Aral, "Köy içi yollarımızda çok büyük sorunlar yok. Ama köy sınırları bittiği, belediye sınırları başladığında yollarımızda çok büyük sorunlar başlıyor. Köyümüzden sonraki yollarımız çukur ve kasislerle dolu. Yolarda arabalarımızla akrobatlık yapıyoruz. Okçular Köyü ile kapalı Pazaryeri arasındaki belediye sınırlarındaki yol tamamen rezil durumda. Zamanında DERGAZ tarafından yolda kazı çalışmaları yapılmış, DERGAZ'da bundan dolayı Alaplı Belediye'sine bedel ödediği halde Tepeköy ve Okçular mezarlığının bulunduğu bölgedeki yolları DERGAZ'ın en son bıraktığı gibi kalmış. Peki, gaz firması yolları kazdığı ve yolları bozduğu için bedel ödediği halde neden Alaplı Belediyesi bu yolları yapmaz ve vatandaşına eziyet ızdırap çektirir bir türlü anlamış değilim. Tepeköy Muhtarı Recep Görmez'in yanına gittim, buraları yaptıralım dedim. Muhtar Görmez'de 'Benim yaptırım gücüm yok buraları Alaplı Belediye'si yaptırması lazım'dedi. Ama bir ortam yakalayıp Alaplı Belediye Başkanı'nın yanına gidemedik. Biz boşken başkan doluydu, ya da başkan doluyken bizde doluyduk. Bir türlü buluşmayı gerçekleştiremedik. İki muhtar bir belediye başkanı ile bir araya gelemedi" diye konuştu.

 

Okçular Köyü mezarlığının çevre düzenlemesini hayırsever vatandaşların yardımları ile yaptıklarını belirten Aral, "Okçular Köyü mezarlığı çevre düzenlemesi için hayırsever İsmail Öz ismindeki bir vatandaşımız maddi destek sağladı. Mezarlık içinin bir bölümüne beton döktürerek halkımızı çamurdan kurtardı, istinat duvarları çektirdi ve yeni musalla yeri yaptırdı. Yaklaşık 5 bin lira masraf yaparak cenaze olduğunda halkımızın temiz alanda cenaze namazı kılınmasına olanak sağladı. Köyüm adına İsmail Öz'e teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

 

Köyün elektrik hatlarının yenilendiğini, yeni trafo ile daha güçlü bir elektrik ağına kavuştuklarını kaydeden Aral, "Yıllarca köy sakinlerinin düşük voltajdan dolayı elektronik cihazlarının yanmış ve kullanılmayacak duruma gelmişti. "Köy sakinleri olarak çok sıkıntılı yıllar geçirdik. Vatandaşlarımızın düşük voltajdan dolayı elektronik cihazları yandı, birçoğu kullanılamaz hale geldi. Uzun uğraşlar sonucunda köyümüzün hem elektrik hatları yenilendi hem de trafosu değişti. Düşük voltajdan dolayı yaşadığımız kabus dolu yıllar sona erdi. Bizlere desteğini esirgemeyen başta Kaymakamımız Yıldıray Malğaç'a, İl Genel Meclisi Üyelerimize ve ENERJİ-SA yetkililerine köyüm adına teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız" diye konuştu.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!