Genel

ALAPLI YI CELİL UZUN KURTARIR

ALAPLI YI CELİL UZUN KURTARIR

Anavatan Partisi Alaplı İlçe eski Başkanı Cihat Çevik, son on yılda başarısız ve beceriksiz yöneticilerden dolayı Alaplı’nın Kdz. Ereğli’den 30 yıl geriye düştüğünü,  seçmenin hep aynı yüzleri siyaset meydanında görmesinden bıktığını söyledi.

Alaplı’nın son on yılda büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığını, komşu ilçe Kdz. Ereğli ile sosyal ve kültürel anlamda 30 yıl geriye düştüklerini söyleyen Çevik, Kdz. Ereğli ile aradaki 30 yıllık hizmet farkını ancak Celil Uzun’un kapatabileceğini belirtti.

 

Alaplı’nın son on yılının ilçe istikbali için kaybedilmiş ve telafisi olmayan yıllar olarak değerlendiren Çevik, “Alaplı’yı yönetenler son on yılda yaptıkları başarısız icraatlarla Kdz. Ereğli ile aramızda telafisi olmayan 30 yıllık bir sosyo ve kültürel uçurum oluşturdular. Alaplı’yı yönetenlerin bu benim eserim diyerek övünebileceği hiçbir eseri yoktur. İlçeye yapılan merkezi hükümet yatırımları da Ak Parti eski İl Başkanı Celil Uzun’un çaba ve gayretleri ile yaptırılmıştır. Eski Belediye başkanı Faruk Çaturoğlu’nun bu benim eserim dediği dolgu alanı işler acısı. İlçenin bir çok yeri taş duvarlarla dolu, ailece oturup dinlenebilinecek tek mekan sosyal alan yapmadı. Ondan sonra gelen emanetçi başkan zaten teskeresi bekleyen askerden farksız bir politika izleyerek, ilçenin 22 aylık kaybolmuş zamanına sebep oldu. Sonrasında gelen Nevzat Çimenoğlu, ilçenin giriş kapısı olan taş başı kavşağın kapanmasına seyirci kaldı. Dere boyu dükkânlarını yıkıp yenilerini yapacağım diyerek ortaya çıktı. 29 Ekim’de iki bayramı birlikte kutlayacağız diyerek vatandaşları önce umutlandırdı sonrada türlü bahanelerle dereboyunda harabeye benzer tarihi kalıntılar bıraktı. Başkan adayları seçim sürecince seçmenine başkan olabilmek için işkembeden sallamalı bol bol vaatler veriyor. Bunlar seçmeni kandırma anlamında çok yanlış davranışlar. Bu yanlış vaatlerden en önemlisi de, Çarşamba pazarının tekrar geri getirilmesi sözüydü. Çarşamba Pazarının geri getireceğim diyenler, sadece ve sadece seçmeni kandırmışlardır. Seçimden bir hafta sonra Çarşamba Pazarı eski yerinde diyenler sözünü tutabildi mi? Geri getirebildiler mi pazarı. Yalan yanlış beyanatlarla seçmeni kandıranlar, esnafı umutlandıranlardan bizler artık bıktık. Ben Cihat Çevik olarak AK Parti Genel Merkez yöneticilerinin yerinde olsam Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’nu AK Parti çatısı altından çıkartırım. “Sayın Çimenoğlu, yaptığın başarısız çalışmalarınla AK Parti’ye zarar veriyorsun. Alaplı’da oy kaybına neden olacaksın” diyerek partiden ihraç ederim. AK Partili belediyelerde çalışmayan, milleti uyutan hiçbir başkan yoktur. Çevrenizdeki AK Partili belediyelere şöyle bir bakmak lazım. Çalışmayan, yerinde sayan tek belediye bizim belediyedir. Şayet Alaplı’da birileri belediye başkanının önünü kesiyorsa da, yapılacak yatırımları birileri engelliyorsa, ilçenin geleceğini birileri ipotekleri altına almışlarsa yada rant kavgasına Alaplı kurban ediliyorsa başkan da bunu kamuoyu ile paylaşmıyorsa da yine suç Çimenoğlu’ndadır. Bakın çevrenize belediyenin çalışmalarından memnun olan bir kişi var mı, çevrenize sağınıza, soluna bir bakın, gerçeği tüm çıplaklığı ile göreceksiniz. 18 bin kişinin geleceği ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Görevini yapmayanlar, koltuğunun hakkını vermeyenler çekip gitsin. O koltukları dolduracak insanlar muhakkak bulunur.  Alaplı artık bunların bedelini ödemek zorunda değildir. “dedi.

 

Alaplı’ya sözünün eri, dürüst, siyasette zirve yapmış, siyasetten maddi ve manevi beklentisi olmayan bir Alaplı sevdalısının lazım olduğunu ifade eden Çevik şöyle devam etti; “Alaplı’yı kurtaracak tek kişinin Celil Uzun olduğunu düşünüyorum.  Kdz. Ereğli ile aramızdaki 30 yıllık sosyo- kültürel uçurumu en kısa zamanda kapatacağına da inancım tamdır. Celil Uzun AK Parti İl Başkanlığı döneminde çok başarılı ve bir o kadar da bölgesini seven bir sevdalı olduğunu bölge insanına kanıtladı. Celil Uzun’u Alaplı Belediye başkanlığına aday olması için ikna etmek gerekir. Türkiye’nin birçok yerinde eski milletvekilleri belediye başkanı olmuştur. Bunların örnekleri de vardır. 22-23 dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına aday olacağı kulaktan kulağa dolaşıyorsa, eski il bakanının Alaplı’ya belediye başkanı olması kadar doğal bir şey olamaz. Her dönemin bir kurtarıcısı olmuştur. Aklıyla, zekasıyla, disiplinli kişiliği ile Ankara siyasetindeki dostlarıyla ve ikili ilişkileriyle Celil Uzun Alaplı’nın tek kurtarıcısıdır. Uzun kimseye boyun eğmez, sadece el kaldırıp indirenlerden ekip kurmaz.  Kuracağı ekiple ilçede harikalar yaratır. Alaplı insanı siyaset meydanında hep aynı yüzleri, aynı kişileri görmekten bıkmıştır. Bu dönem biri, diğer dönem öbürü, daha sonra ben olgunlaştım, acemilik devremi bitirdi, usta oldum dedikçe Alaplı’yı tamamen bitirdiler. Bunları siyaset meydanlarında artık görmek istemiyoruz. Yeni Pırıl Pırıl insanlarımızı siyasetin içinde görmeyi arzuluyoruz. Bu siyasetçilerin biride Celil Uzun’dur.”dedi.

 

 

 

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

1 Yorum

  • alaplıyı bu içler acısı durumdan sadece alaplılar kurtarır alaplı insanı akıllandı artık alaplı belediyesi akp liler alamazlar sayın celil uzun akp li .değilmi evet onun için sayın celil uzunda olsa alaplıda belediyeyi asla kazanamaz kazanacak tek kişi var oda içimizden biri öz evladımız sayın nuri tekin var alaplı nahiye iken dahada iyidi alaplı bitmiş alaplıya artık denenmemiş yeni yüzlerle başlayalım saygılar