Genel

ÇİMENOĞLU "YENİ DÜKKANLARDA İÇKİLİ YER OLMAYACAK"

ÇİMENOĞLU

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı halkının sesini dinledikleri söyleyerek yeni belediye dükkanlarına içki ruhsatı vermeyeceklerini belirtti.

Alaplı’da yapımı devam eden dereboyu dükkanları ile terminal inşaatı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Çimenoğlu, karar alırken önce Alaplılı vatandaşlarının sesini dinlediklerini söyledi. Zonguldak il ve ilçelerinin hiçbir yerde kent içinde içkili ve müzikli gazino bulunmadığını işaret eden Çimenoğlu, “Alaplı’nın çirkin yüzünü oluşturan eski belediye dükkanlarını yıkmaya çok az kaldı. Tüm vatandaşlarımızda eski dükkanları festival havasında yıkacağız. Yeni belediye dükkanlarını ihaleyi alan firma beş ay içinde bitiririm diye imza attı ama firmanın yoğun çalışma temposuna göre yeni dükkanlar üç ay içinde bitirilecek gibi görünüyor.  Bizlerde Ramazan ayı içinde bitmesini, Ramazan bayramına gelen vatandaşlarımıza eski dükkânları yıkıp yeni görüntüsü ile sürpriz yapmayı hedefledik. Yeni dükkanları kaba şekilde tamamlayıp hak sahiplerine teslim edeceğiz. İş yerlerinin iç sıvası ve taban şaplarını atarak teslim edeceğiz. Çünkü esnaflarımız kıracak, dökecek, duvar açacaklar. Bazı esnaflarımız fayans döşeyecek, bazıları da duvar kağıdı, parke yada diğer kaplamalar yapmak isteyeceklerinden iş yerlerini bu şekilde teslim etmek durumunda kaldık.  Esnaflarımıza kolaylık olsun diye belediye olarak yeni dükkanların içlerindeki kırma yıkma işlerine belediye olarak bizler yardımcı olacağız.

DÜKKANLARI NASIL DAĞITACAĞIMIZI BİRLİKTE BELİRLİYECEĞİZ

Yeni yaptığımız Dükkanları.

a-) Şu andaki mevcut eski dükkanların sırasına göre dağıtabiliriz. Şu anda 1-50 arasında dükkan var aynı şekilde sıraya göre herkes geçsin dükkanlarına diyerek dağıtabiliriz.

b-) “İçinizden balık ve et lokantalarını ayırdık. İki blok ön tarafa koydum, dereye bakan taraflar restoranlar olacak, önüne masalar atılabilecek, yola bakanlar restoran olmayacak” şeklinde meslek gurubu sınıflandırmasına gidebiliriz.

Şekline bunlarla ilgili iki tane örnek çalışma yaptık. Dükkan sahiplerini çağırıp onlara bu çalışmaları sunup fikirlerini alacağız. Eğer bir fikir birliği çıkmaz ise bizim düşüncemiz o zaman dereye bakan tarafların restoran işletmeciliği yapacak işyeri sahiplerine tahsisi şeklinde olacaktır. Uzlaşma sağlanmazsa ki biz uzlaşma sağlamak istiyoruz. Dereye bakanlar restaurantlar olacak. Tüm bunları tamamladıktan sonra yılsonuna kadar çevre düzenlemesi yapacağız. Parkesi yürüme yolunu, lambalarına kadar halledeceğiz.  Bu alan aynı Atatürk parkı gibi olacak. Bunu da yılsonuna kadar tamamlayacağız. İnşallah uzlaşma sağlanır.  Daha sonrada sene sonuna kadar o bölgenin çevre düzenlemesini tamamlayacağız”.

 

ALAPLI HALKI VE ESNAFLAR YENİ DÜKKANLARDA İÇKİLİ YER İSTEMİYOR

Yapımı devam eden yeni belediye dükkanlarında içkili mekanların olmasını Alaplı halkının istemediğini belirten Çimenoğlu, “Yeni dükkanlara içki ruhsatı verilmesi konusunda açıklama yapmam gerekirse, bu konu hassas bir konu bununla ilgili Alaplı halkı, sadece muhafazakar kesimden değil,  toplumun her kesiminden “Burada içki olmasın içkili mekanlar olmasın” diyerek istekler geliyor. Sağcısı, solcusu, dindarı, muhafazakar kesimi, aydın ve akademisyenler olmak üzere tüm Alaplı ve diğer bölgelerden gelen vatandaşlarımız içkili mekanlarla ilgili tepkilerini bize anlatıyorlar. Burada içki olmasını istemiyor.  İçkili mekanların tekrar oluşması halinde buraya yine kadınlarımız,  kızlarımız, üniversite gençliğimiz ve ailelerimiz gelemez.  Burası atıl durumda kalır. Oradaki esnafımızda burada istemiyor. Burada içki veren esnaflarımızın da büyük bir çoğunluğu buradan içkiyi kaldıralım diyor. En güzeli burada içki kullanılmaması çünkü herkes burada içki olmamasını istiyor. Bu şartlar altında bana göre o bölgeye içkili mekanları ruhsatlarının verilmemesidir. İçkiyi yasaklayamazsınız. İçende var içmeyende var, Alaplı’da bir yere bulup o bölgeye içkili mekanlar yapılması hemde çok güzel yapmak lazım lüks ve kaliteli mekanlar yapmak lazım. Batakhane gibi mekanlar değil, pırıl pırıl mekanlar yapmak lazım. Böyle yerler nereleri olabilir, kanunlar çerçevesinde bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Bu konu ile ilgili kanun var, kanun diyor ki karayoluna şu kadar, camiye, resmi kurumlara,  eğitim kurumuna bu kadar uzakta olmak lazım diyor. Yasalara uygun bir yer bulunursa ben binanın inşaatını yaparım onda sorun olmaz, ama ortak mutabakata varılabilecek bir yer olduğunda dediğim gibi inşaatını ben yapar teslim ederim” dedi.

 

MODERN YENİ TERMİNAL BİNASI YAPIYORUZ

Alaplı’ya ara yeni terminal binası yapacaklarını belirten Çimenoğlu, “Alaplı terminali olarak kullanılan yer eski bir bina olarak kamulaştırılmış ve belli düzenlemelerle terminal binası olarak kullanılmaya başlanmış. Başkan Muhabbet Tezel zamanında yeniş terminal binası yapılacakmış ama olmamış. Buraya şehirlerarası otobüs terminali yapmayacağız, biz buraya ara durak veya ara terminal diyeceğimiz modern yapılan olacağı bir mini terminal yapacağız. Bizler tüm alanı plan içine alıyoruz. Bu plan içinde, terminal binası olarak kullandığımız bina çok kötü olduğundan binayı yıkıp, içinde mescidi, lavaboları, bekleme salonu, otobüs firmalarının bilet satış gişeleri, kafeteryası olan yeni modern bina yapıyoruz. Garaj taksi durağını ile halk otobüslerinin bekleme yerlerini düzenleyeceğiz. Saman pazarı dediğimiz terminalin arka tarafı düzenlenip otopark yapacağız. Daha sonra yalı kavşağından eski köprüye kadar olan ana yolu çift gidiş gelişli olarak yeniden yapacağız. Işıklandırma direkleri ve lambalarının siparişlerini verdik, yolu tamamen söküp tekrar postane yokuşu yolu gibi Alaplı’ya yakışır şekilde yapacağız. Köy minibüsleri durakları olduğu yerde kalacak. Köylere giden minibüslerle ilgili yeni bir çalışmamız yok.

 

 

 

KOCAMAN KÖYÜ BÖLGESİNE YENİ PLAJ TESİSLERİMİZİ KURACAĞIZ.

Alaplı Plaj tesislerinin heyelanla karşı karşıya geldiğini afet il müdürlüğü tarafından pansiyon odalarının mühürlendiğini ifade eden Çimenoğlu, “ Alaplı Plajımız yapılan duble yol kapsamında çok büyük hasar görmüş. Plajın pansiyonları Afet il Müdürlüğü tarafından oturulamaz denilerek mühürlendi. Alaplı plajı heyelan tehlikesi ile yüzde yüz karşı karşıya. Plajdaki tüm yapılar büyük ve derin çatlaklarla dolu. İşte bu yüzden yeni plaj alanları bulmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kocaman mevkisindeki deniz sahilini Alaplı’nın yeni plaj alanı olarak yapabilmek için gerekli yerlerden izinler almaya çalışıyoruz. Kocam mevkisini hem Alaplı’nın plaj tesisleri hemde eskiden piknik alanı olarak kullandığımız işletme binası üstünü piknik alanı olarak kullanabilmek için var gücümüzle çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

2 Yorum

  • Yanılıyorsunuz.Gelin Devrek`e şehrin göbeğinde Vedat Ali Özkan caddesinde Culüp 67 yi göreceksiniz. İçki, müzik, konsomatris ne isterseniz var.Bangır bangır müzik te var gece yarılarına kadar.


  • "Zonguldak il ve ilçelerinin hiçbir yerde kent içinde içkili ve müzikli gazino bulunmadığını işaret eden Çimenoğlu" cümlesi Devrek ilçesinin göbeğindeki Kulüp 67 gazinosu için geçerli olamaz.Gerçi açılalı 1 yıl yeni oluyor.