Genel

ALAPLI BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR

ALAPLI BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Belediyesinin çok çalıştığını ve sonucunda büyük projeleri 2013 yılında hayat geçirdiklerini belirtti.

FATİH KÖPRÜSÜNÜ KAZANDIRDIK

 

Yaşanabilir bir kent olma yolunda hızla ilerlediklerini belirten Çimenoğlu, “ 2011 ve 2012 yılında başladığımız hizmet atağına, 2013 yılında son hızla devam ettik. Devlet büyüğümüz eski TBMM Başkanı AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ın önderliğinde Fatih Mahallesine bir köprü kazandırdık. Fatih Köprüsü bitecek dedik bitti ve hizmete girdi.

ERDEMYUVA’YA ÜST GEÇİT YAPILDI

 Erdem Yuva bölgesinde daha önce ERDEMİR tarafından yapılmış üst geçidin duble yol kapsamında sökülmesinden sonra buraya tekrar bir üst geçit yapılması gerekiyordu. Alaplı meclisinde sürekli bu konu haklı olarak gündeme geliyordu. Başta AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’ın katkılarıyla kısa sürede buraya bir üst geçit yapıldı. Son olarak da belediye olarak üst geçidin ışıklandırılması yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

ESKİ DÜKKANLARI YIKTIK, YENİLERİNİ YAPTIK

2009 Yerel seçimlerinde Alaplılı seçmenlere” göreve geldiğimde dere boyundaki virane belediye dükkanlarını yıkıp yenisini yapacağım” diyerek söz vermiştim. Sözümüzü tuttuk ve dere boyundaki eski belediye dükkanlarını güle oynaya yıktık ve esnaflarımız yeni dükkanlarına geçtiler. 2013 yılında eski dükkanları yıkıp yerine yenisini yapacağız dedim ve bunu da esnaf vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

TERMİNAL BİNASINI HİZMETE AÇTIK

Yine seçim bildirgemizde Alaplı’ya yakışan bir şehirlerarası terminal binası yapacağız dedik.  Karşıyaka Mahallesinde ilçemize yakışacak modern bir terminal binası yaptık.  Terminal bölgesinde çok ciddi çevre düzenlemesi yaptık. Adeta Alaplı’yı yeşile boyadık. Çalışmalarımız hala devam ediyor. Terminal binasını tamamlayarak başta Alaplı ve bölge halkımızın hizmetine sunduk. İlçenin vitrini olan girişini Alaplı’ya yakışır şekilde dizayn ettik. Yalı kavşağına gelmeden “ Alaplı’ya Hoş Geldiniz” yazısıyla bir tak hazırladık ve en kısa zamanda yerine monte edeceğiz.

ALAPLI DERESİ KANALİZASYONDAN KURTARILIYOR

 

Alaplı’nın en acı görüntüsü olan Alaplı deresine kanalizasyon  akma sorununu kökünden kaldıracak  derin deniz deşarj projesi tamamlanmak üzere. İnşallah en kısa zamanda montaj çalışmaları tamamlanarak ve proje hayata geçecektir. Projenin hayat geçmesiyle birlikte Alaplı ve İncivez derelerine asla kanalizasyon akmayacak, karışmayacak. Daha önceleri olduğu gibi İncivez Altı bölgesinde vatandaşlarımız temiz denize girebilecekler. Yeni arıtma tesislerini kurduk, bundan sonra denize ve derelerimize kanalizasyon akmayacak.  Bu projenin başlangıç noktası keşke daha yukarılardan Aydınyayla Köyü altından veya Gümeli Belde sınırlarından başlayabilse. Bu konu bizim dışımızda olduğundan Alaplı Belediyesi olarak yapabileceğimiz her hangi bir çalışma yok. Ama eğer olursa o bölgelerin kanalizasyonu bizim derin deniz deşarj arıtmamıza bağlanabilirse daha temiz bir çevreye sahip olmuş oluruz.  Alaplı Belediyesi için bizim arıtma tesisimize bağlanmalarında her hangi bir sorun yoktur. Bu konuyu daha önce Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz’la da paylaşmıştık. Bizim için her hangi bir sorun yoktur.

ALAPLI’YA YENİ CAZİBE MERKEZİ KAZANDIRIYORUZ

Alaplı’da eski üç katlılar yanında Türk Bayrağının dalgalandığı direğin olduğu bölgede 5 Bin metrekarelik bir alanda park yapılarak yeni bir cazibe merkezi daha kazandırıyoruz. Bu yeni parkın 10 Ocak 2014 tarihi itibariyle Ankara’da ihalesi yapıldı. Burada çocuk parkı, spor alanları, yeşil alanlar, dinlenme ve oturma grupları yerleştirerek ilçemizin sosyal tesis eksikliğini bir nebze olsun gidermiş olacağız. Manzarası ile Alaplı’nın en nezih yerlerinden biri olacak bu park proje ihale edildi. İhale sonundaki çalışmalar yapılıyor.

AFET KONUTLARINDA ÇAMURDAN KURTARDIK

Afet Konutları bölgesinde çok ciddi çalışmalar yaptık.  Yaptığımız çalışmalarla oralardaki vatandaşlarımıza “ unutulmadınız” mesajı verdik. Çevre düzenlemesi yaptık, karanlıktan kurtardık aydınlatma sorununu çözdük” dedi.

 

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!