Genel

KALICI HİZMETLER VERMEYE DEVAM EDİYORUZ.

KALICI HİZMETLER VERMEYE DEVAM EDİYORUZ.

AK Parti’den yeniden aday adayı olan ve önümüzdeki günlerde adaylığı açıklanması beklenen Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, kahvaltılı bir basın toplantısıyla belediyenin 2013 yılı çalışmalarını değerlendirdi.

Alaplı Belediyesi Aile Çaybahçesi’nde düzenlenen basın toplantısında, sinevizyon eşliğinde basın mensuplarına 2013 yılı çalışmaları hakkında bilgi veren Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, ekonomik şartlar da göz önüne alındığında, Alaplı Belediyesi’nin 2013 yılında da iyi bir çalışma dönemi geçirdiğini söyledi. Belediye olarak geçici hizmetler yerine kalıcı hizmetler vermeyi hedeflediklerini belirten Çimenoğlu, “Özellikle yol ve altyapı alanında, çalışma yaptığımız alanlarda uzun süreli çalışmalar yaptık. Bazı kesimler bunu eleştirdiler. Ancak biz, yaptığımız her hizmetin kalıcı olmasına ve uzun süre dayanıklı olmasına özen gösterdik. Bunun için, özellikli en küçük bir yağışta bozulan sorunlu yollardaki çalışmalarımız uzun sürdü. Çünkü, biz bu noktalarda sadece yol yapmadık. Yolun aynı zamanda yağmur suyu kanalı altyapısını, kaldırımlarını, yeşil alanlarını, refüjlerini yaptık. Özellikle yağmur suyu kanallarını yapmak bir yolun dayanıklılığı açısından büyük önem taşıyor. Biz bakım ve onarımını yaptığımız tüm yolların yağmur suyu kanallarını da yaptık. Haliyle çalışmalar biraz uzun sürdü. Bunun için biz, biraz da magazinsel bir şekilde yaptığımız yollara 30 yıl bozulmama garantisi verdik”  dedi.

İlçenin birinci derecede öncelikli yatırımının derin deniz deşarj sisteminin projesi olduğunu belirten Çimenoğlu, projenin 2014 Şubat ayı sonunda hizmete gireceğini ifade ederek 2013 yılında yapılan hizmetleri çalışmaları madde başlıklarıyla şöyle sıraladı:

-Yeni PTT Sokak yolu altyapısıyla birlikte tamamlanarak ulaşıma açıldı

-Yolda oluşan gölcüklerde balık avlanarak eleştirilen açık otopark çevre yolu betonlandı.

-Yeni yön levhaları konuldu.  Şehir girişi için Alaplı yazılı levha hazırlanıyor. Yakın günlerde konulacak

-PTT karşısında 7 ATM’ hizmet veriyor. Bankaların yeni ATM talepleri başka alanlara yerleştirilecek.

-Kentteki çöp konteynerleri yenilenerek değiştirildi

-Atık Yağ toplama kampanyası devam ediyor. Bugüne kadar 2 ton atık yağ toplandı

-Gönüllü İtfaiyecilik programı gerçekleştirildi.

-Karşıyaka yolunda bir yıldır devam eden çalışmalarda yol altyapısıyla yeniden düzenlendi.

  -Karşıyaka da çimlendirme çalışmaları devam diyor.

-Belediye dükkanlarının yıkılarak yenilerini yapıldı. 52 dükkânlık bu alan çevre düzenlemesinden sonra hizmete girecek.

-Kılburnu-Mollabey yolu altyapısıyla birlikte yeniden yapılarak ulaşıma açıldı.

-Modüler sistemle yeni Terminal Binası yapılarak hizmete girdi.

-İtfaiye binası tamamen yenilenerek doğalgaz bağlandı.

-25 çocuk parkı tamamen elden geçirilerek yenilendi. Şehir merkezinde yeni çocuk parkları yapılacak.

-TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ın Girişimleriyle yapılan Fatih Köprüsü tamamlanarak ulaşıma açıldı.

 

Belediye Başkanı Dr. Çimenoğlu,Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu’nun üst tarafında Hazineye ait olan yerde Gençlik Spor Eğitim Merkezi yapılacağını ve bu yıl 3 milyon lira ödenek ayrıldığını söyledi.Karşıyaka ile şehir merkezini bağlayan eski köprü ya yıkılacak, ya da yanına 2 şeritli  yeni köprü yapılacak. Karşıyaka’ya böylece geliş gidiş 2’şer şeritli bulvar haline getirilecek. Köprü önündeki döner kavşak da buna göre yeniden düzenlenecek. Basın mensuplarının ,’’Adaylığınızdan emin misiniz’’ sorusuna,’’Ben çok rahatım. İşimi yapıyorum. Adaylığım kesinleştiğinde Alaplı’nın geleceğine yönelik projelerle halkın karşısına çıkacağım’’ dedi.

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

1 Yorum

  • Sayın başkan haberin başlığında 'KALICI HİZMETLER VERMEYE DEVAM EDİYORUZ'demiş.Bahsi geçen maddelerden acaba modüler sistemle yeni terminal binası yapılarak hizmete girdi demek ne demek?Prefabrik yapı ile ancak geçici hizmet görülür.bu prefabrikle kalıcı hizmet vermeye hangi akıl vicdan el veriyor anlayamadım.Ayrıca benden söylemesi alın size kalıcı hizmet.Yeni yapılan köprü orta refüjlerindeki aydınlatma direkleri yeni yol asfaltlama çalışmaları esnasında geçici olarak söküldü.Yol asfalt olalı 2 yıl oldu geçti o direkler oraya dikilmedi adeta kalıcı bir hizmet oldu hala çay bahçesi girişinde çimlerin üzerinde yatar vaziyette duruyorlar defalarca kere ilgililere özellikle sayın belediye yetkililerimize söylememize rağmen bir netice alamadık.koskoca yeni köprüde bu sistemin yapılabilmesi için gerekli ne varsa hazır ama iş yapacak adam yok.söyleyince belediye yetkilileri hemen ya not alıyorlar yada bu konuda bizden daha çok ağlayıp geçiştiriyorlar. Haberiniz olsun yeni köprü aydınlatması hala yapılmadı bu iş hallolmadan kimse gelip benden oy dilenmesin.