Karadeniz Ereğli

FİXKİM'DEN EĞİTİM ŞÖLENİ

FİXKİM'DEN EĞİTİM ŞÖLENİ

 

Balcı Şirketler Grubunun en gözde şirketi FİXKİM A.Ş. 2004’den buyana gelen, sektörün önde gelen şirketlerinden biridir. Bu başarısını ISO 9001, TSE, CE, GOST-R kalite yönetim belgeleri ile perçinlemiştir.

Yapı Kimyasalları alanında yapılanan Fixkim A.Ş., 2007 yılı sonu itibariyle EPS/Strafor fabrikası yatırımını da işletmeye açmıştır.

Yapı Kimyasallarında bilinen ürünlerin dışında, "özel" olarak tanımlanabilecek toz ve sıvı kimyasal ürünleri de sektöre sunmaktadır. 200'e yakın ürün yelpazesi, ürünlerine aldığı ISO 9001, TSE, CE, GOST-R belgeleri ile sektöre geniş bir ürün seçeneği ve bağlı olduğu İZODER, PÜD, İMSAT dernekleri ile kalitesini perçinlemektedir.

2008 yılı başı itibariyle tam kapasiteyle üretime başladığımız Tuzla'daki fabrikamız günlük 1500 m3EPS, 600 ton Yapı Harçları, Yapı Kimyasalları ve Su İzolasyonu Sistemleri kapasitesi ile çalışmaktadır. 10.000 m² açık alan 16.000 m² kapalı alanda kurulu fabrikamız son teknoloji makine donanımına sahiptir. Deneyimli kadrosu ile EPS sektöründe de kısa sürede kendine yer edinmiştir.

ANADOLU’YA EĞİTİM VE UYGULAMA HAREKATI

Fixkim; her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin bir çok noktasında seminerler düzenlemeye başlamıştır.

Seminerlerinde, sektöre yıllarını vermiş AR-GE Müdürü Sn. Mustafa YAŞAR’ın eğitim verdiği Fixkim; ADANA, MERSİN, KAYSERİ ve YALOVA ‘da oturum düzenlemiş ve bu sayede bir çok usta ile tanışarak, ürünlerini paylaşma imkanı bulmuştur.

Adana’da yaklaşık 200 kişinin katıldığı uygulamalı eğitim semineri oldukça verimli geçmiştir. Yeni ürün tanıtımlarının yanı sıra, ustaların uygulama esnasında karşılaştıkları olumsuz durumlar da konuşulmuş ve çözüm yolları öğretilmiştir. Amaç doğru ürün, doğru uygulama mantığını kazandırmaktır.

Mersin, Yalova ve Kayseri’deki eğitimler de aynı şekilde büyük beğeni toplamış ve Fixkim ürünleri, ustaların vazgeçilmezi haline gelmiştir

Eğitimlerde; ISI, SES,YANGIN ve SU yalıtımı sağlayan Fixthermo ürünü, küçük ölçekli gösterilerle desteklenerek tanıtılmış ve katılımcıların beğenisini kazanmıştır.

Fixthermo perlitli sıva, ulusal bazda bir çok referansı olan bir üründür. Avrupa‘da, Avrupa Birliği akreditesi kayıtlı uluslararası laboratuvarda, ürün 6 aylık testlerden geçmiş, kalitesini ispatlamış ve CE belgesini almıştır. 

Isı yalıtımında yeniliklerine devam eden Fixkim; su yalıtımına da önem vermiş ve seminerlerinde esnek yapılı, akrilik kökenli su yalıtım malzemesi olan Likit Membran ürününü de tanıtmıştır. Birim hacminden 6 kat fazla esneyerek, brüt betonu boşluk vermeden örten bu ürünün, pozitif su emme oranı yok denecek kadar azdır. Çift bileşenli çimento ve akrilik kökenli bir diğer su yalıtım harcı olan Çift Bileşenli Elastik Su Yalıtım Harcı da diğer bir muadil ürün olarak bayilerde yerini almıştır. Yapılan Ar-Ge çalışmaları doğrultusunda benzer ürünlerden daha esnek yapıya sahip olan su yalıtım harcı ürünleri de katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenip, beğeni toplamıştır.

Mantolama sisteminde de yeniliklerine devam eden Fixkim, yine Avrupa  akreditasyon  laboratuvarında uzun süren testler sonucu, mantolama ürünlerindeki kalitesini de ispatlamıştır.

Şimdiye kadar binin üzerinde ustanın katıldığı 2014 uygulama ve ürün eğitimi seminerleri devam etmektedir.

Ulusal seminerlerin başlıca amacı doğru ürün ve doğru uygulama mantığını anlatmaktır. Ustalarına ve tedarikçilerine değer veren Fixkim; bu noktada sektöründe en iyi hizmeti vermeyi, kendine misyon edinmiştir.  Fixkim’in amacı; projelerinin ve ürünlerinin bulunduğu her noktada sahip olduğu başarısını, toplum ekonomisine ve sosyal yaşamına birebir hissettirerek, elde ettiği katma değeri ülke ekonomisine sunmaktır. Topluma ve çevreye duyarlı, takım ruhuna sahip ekibi ile sürekli gelişen teknolojiyi takip eden, yenilikçi ve güvenilir bir marka olmaktır.

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!