Genel

EREĞLİ YE SOSYAL BARIŞI GERİ GETİRDİK

EREĞLİ YE SOSYAL BARIŞI GERİ GETİRDİK

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, Kdz. Ereğli’de yaşamaktan, görev yapmaktan onur ve gurur duyduğunu,  AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’nın destekleriyle ilçeye çok güzel eserler kazandıracaklarını söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, ilçe gündemi ile ilgili Posta67 Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Gülüç Kepez karayolu, Ereğli meydanı, terminal, belediye hizmet binası gibi bir çok projeler hakkında bilgiler veren Uysal, Kdz. Ereğli’de sosyal barışı sağladıklarını söyledi.

“BİR AYDA YOLU BİTİRECEĞİZ”

Gülüç Köprüsü ile Kepez Mahallesi arasındaki karayolunun Kdz. Ereğli’nin yıllardır kanayan bir yarası olduğunu belirten Uysal, yolun Devrek köprülü kavşağına kadar olan kısmın bir ay içinde tamamlanacağını belirtti. “Yol demek medeniyet demek demektir” ifadesini kullanan Uysal, “Yapımına başladığımız yolu en kısa zamanda tamamlayıp halkımızın hizmetine sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yıllarca bozuk satıhlı yoldan halkımız çok çekti. Bunun bilincinde olarak çok hızlı şekilde çalışıyoruz. Bir ay içinde Gülüç köprüsü ile Devrek Yol ayrımındaki köprülü kavşağa kadar olan kısmı tamamlayacağız “

“EREĞLİ’YE ÇOK BÜYÜK BİR MEYDAN KAZANDIRACAĞIZ”

Kdz. Ereğli’ye çok büyük bir meydan kazandıracaklarını ifade eden Uysal, “Kent meydani  projesi bizim vizyon projemizdir. Bunun hemen olması mümkün değil. Önce Terminal yeni yerine taşınacak, sonra adliye ve kaymakamlık binası yeni binasına geçecek, bununla ilgili çalışmalar zaten yapılıyor. Diğer yerlerde boşaltıldıktan sonra orada çok büyük bir kent meydanı olacak. Kent meydanı Keleşler Otelin oradan başlayıp askeri lojmanları da içine alacak şekilde Kdz. Ereğli’ye çok büyük bir meydan kazandırılacak”

“TERMİNALİ EYLÜL’DE HİZMETE AÇACAĞIZ”

Yeni şehirlerarası otobüs terminalin Eylül 2014 tarihine kadar tamamlanacağını ifade eden Uysal, “Yeni şehirlerarası otobüs terminali inşaatı devam ediyor. Eylül 2014 tarihinde yeni yerine taşıyacağız. Otobüs Terminalindeki işletmecilerle bir araya gelerek ortak bir akıl birliğinde önceliği onların olmak üzere hak sahipliğinin devam etmesi düşüncesindeyiz. Bu zamana kadar orada işletmecilik yapmış farklı sektördeki işletmecilerin menfaatlerini kuruyacağız. Tabiki onlarla bir araya gelip konuşacağız. Biz asla dayatmacı olmayacağız. Birlikte karar alacağız ve Ören Mahallesindeki yeni otobüs terminaline geçecekler.  İşletmecilerimiz kesinlikle endişe duymasınlar çünkü dayatmacı olmayacağız” dedi.  

“ASANSÖRLÜ VE YÜRÜYEN MERDİVENLİ HİZMET BİNAMIZ OLACAK”

Kdz. Ereğli Belediyesinin üç ayrı binada vatandaşlara hizmet vermeye çalıştığını söyleyen Uysal, “Eski İtfaiye Müdürlüğü yerinde AVM olarak yapılan binayı Kdz. Ereğli Belediyesi hizmet binası olarak kullanacağız. Belediyemiz vatandaşlarımıza üç ayrı binada hizmet vermeye çalışıyor. Vatandaşlarımız bir binadan diğerine diğer binadan bir ötekine koşturup duruyor. Bizler tek noktada toplanıp halkımıza daha hizmet verebilmek için böyle bir karar aldık. İşimiz halkımıza hizmet olduğundan, yeni hizmet binamıza geçtiğimizde her türlü işlemleri aynı yerden yapmış olacağız. Yeni hizmet binasında yürüyen merdiven ve asansör bulunduğundan, engelli vatandaşların belediyeye geldikleri zaman hiçbir şekilde problemler yaşamayacaklar.  Kdz. Ereğli Belediyesi olarak yeni hizmet binamıza Eylül 2014 tarihinde geçmiş olacağız. Mevcut hizmet binasını da devlet kurumlarına yada özel sektöre kiralayarak belediyemize ek gelir sağlayacağız. Ek gelirler sağlayarak halkımızın daha fazla hizmete kavuşmasının yolunu açmış olacağız” dedi.

“RAMAZAN AYINDA FESHANE ŞENLİKLERİ VE ÜÇ KONSER”

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Ereğli sahil bandı üzerinde feshane şenlikleri adı altında bir organizasyon yapacaklarını ifade eden Uysal,”Mübarek Ramazan ayında Kdz. Ereğli yoğun bir etkinlik yapacağız.  Sahil bandında feshane şenlikleri adı altında b,ir organizasyon planladık. Etkinlikler kapsamında mehteran takımı, canlı animasyonlar, karakteristik tipler, Hacivat- Karagöz orta oyunları, kukla tiyatroları, aşuk maşuk, meddahlar olacak. Eski ramazan aylarındaki gelenek ve görenekleri halkımıza yaşatmayı düşünüyoruz. Çadırlar ve satış stantları yavaş yavaş kuruluyor. Ayrıca Ramazan ayının ilk haftasında, ortasında ve son haftasında olmak üzere üç ünlü ses sanatçımız konserler verecek. Ramazan etkinliklerimize Ahmet Özhan, Uğur Işılak ve Fatih Kısaparmak konserler vererek katkı sağlayacaklar. Ramazan ayında ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımızı düşünerek her gün yaklaşık 750- 1000 kişiyi doyuracak iftar çadırı kuracağız. Belediyeye ait otopark yerini o işe tahsis ettik. Örf ve geleneklerimizi her zaman sürdüreceğiz” dedi.

“EREĞLİ’DE SOSYAL BARIŞI GERİ GETİRDİK”

Kdz. Ereğli Belediyesinin tüm kurum ve kuruluşlarla barışık olduğunu ifade eden Uysal, “Kdz. Ereğli’de sosyal barışı yeniden imar ettik. Tüm kurum ve kuruluşlarla istişare ve diyalog içindeyiz. Ereğli’nin çıkar ve menfaatlerini gözeterek kavgasız, diyalog ve barış içinde ortak akıl üreterek sorunları çözmeye yönelik çalışmalar içindeyiz Ben yaptım olacak diyerek bir dayatma içinde asla olmayacağız. ERDEMİR, TSO,  Türk Metal Sendikası, Esnaf Kefalet Odası gibi kurumlarla barışık içindeyiz. Sağ olsunlar o kurumlarda bize güveniyorlar inanıyorlar. Bizde onların katkı sağlamalarından dolayı memnunluk duyuyoruz. Önümüzdeki günlerde ERDEMİR ile çevre konusunda ortak bir proje yapabiliriz. Yatırımsal değil ama çevre ile ilgili ortak projeleri hayata geçirebiliriz.

“MİLLETVEKİLİ CANDAN BAŞ TACIMIZ”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’ın Ereğli Tersanelerini yeniden hayat geçirmek için gecesini gündüzüne katarak çok çalıştığını belirten Uysal, “Milletvekilimiz Ercan Candan Ereğli’nin her soru ile çok yakından ilgileniyor. Aklınıza ne gelirse milletvekilimiz ile bilgi paylaşımı içindeyiz. Ereğli Tersanelerinin yeniden hayata geçmesi için çok çalışıyor. Ereğli Tersanelerinin sorunları AK Parti'nin Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiği 22'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısında milletvekillerimiz tarafından Başbakanımız Erdoğan’a iletildi. İnanıyorum ki çok yakın zamanda iş ve aş kapısı tersaneler yeniden çalışma hayatına dönecektir” dedi.

“GEREK GÖRÜLDÜĞÜNDE DAİRE MÜDÜRLERİNİN YERİ DEĞİŞEBİLİR”

Kdz. Ereğli Belediyesinde görev yapan bazı daire müdürlerinin görev yeri değişikliği konusunda da açıklamalar yapan Uysal, “Belediyemizde 20 daire müdürü görev yapmaktadır. Bunlardan iki tanesinin görev yerini değiştirdik. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Bunu yanlış algılayıp yanlış değerlendirmek haksızlıktır. Biz bunu daha başarılı ve daha verimli bir çalışma ortamı sağlanması için yaptık, altında farklı bir şeyler aramanın hiçbir anlamı yoktur. Gerek gördüğümüzde değiştirmeye devam edeceğiz. Biz bu arkadaşlarımız müdürdür,  müdür olarak bir başka yere atıyoruz. Konu bu kadar açık ve nettir” dedi.

“EREĞLİ’DE YAŞAMAKTAN GURUR VE ONUR DUYUYORUM”

Ereğlili olmaktan, Ereğli’de yaşamaktan onur ve gurur duyduğunu söyleyen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal konuşmasını söyle tamamladı, “Benim hayatım Ereğli. Burada yaşamaktan görev yapmaktan, burada nefes almaktan onur ve gurur duyuyorum. Benim dün de 24 saatim Ereğli’de geçiyordu, şimdide Belediye başkanı olarak burada geçiyor. Ben Ereğli çok seviyorum. Ve Ereğli’ye nasıl daha fazla hizmet verebilirim diye günün 24 saatimi bu yola harcıyorum, harcayacağımda. Seçim sürecinde ekibimizle birlikte Ereğli halkına Türkiye’nin kalkınmış, modern, çağdaş bir ilçe yapmak söz verdik. Bu yolda devam ediyoruz. İki yıl sonra Ereğli bambaşka bir ilçe olacak, çünkü o inanç ve azim bizim ekibimizde mevcut. Ben Kdz. Ereğli Belediye Başkanı olarak tüm vatandaşlarımızın önümüzdeki hafta sonunda başlayacak mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum, sağlık ve esenlik dolu bir yaşamlarının olmasını temenni ediyorum, bize yerel seçimlerde güvendiler oy verdiler, önümüzdeki süreçte de güvensinler. Teşkilatımızla, ekibimizle asla onları mahcup etmeyeceğiz.  ” dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!