Genel

"BEN HALKIMA İHANET ETMEM"

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal,  2019 yılında da AK Parti’den Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı olacağını belirterek “ Üç dönem üst üstte Kdz. Ereğli Belediye Başkanı olmak için çalışmalara başladım. Milletvekilliği olmak için belediye başkanlığından istifa edeceğim dedikoduları yayılıyor. Kesinlikle ben halkıma ihanet etmem” dedi

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, Kdz. Ereğli ve Alaplı’da haftalık olarak yayın yapan Posta67 Gazetecine çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Belediye başkanı olarak 5 yıl Ereğli halkına hizmet vereceğini, 2019 yılında da AK Parti’den Kdz. Ereğli Belediye başkanı adayı olacağını belirten Uysal,  Halkın içinde olmaktan mutluluk duyduğunu,  Ereğli halkına kalıcı eserler bırakmak için çok çalıştıklarını söyledi.

Kdz. Ereğli ve Alaplı’da bazı art niyetli kesimlerin “Uysal, Belediye Başkanlığını bırakır” şeklinde yapılan dedikoduların kulağına geldiğini vatandaşlarının kesinlikle bu gibi dedikodulara itibar etmemesi gerektiğini vurgulayan Uysal “2019 yılında da AK Parti’den Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı olacağım.  Üç dönem üst üstte Kdz. Ereğli Belediye Başkanı olmak için çalışmalara başladık” diyerek”  adeta gözdağı verdi.

 İlçenin kurum ve kuruluşlarla birlik ve beraberlik içinde olması için büyük çaba sarf ettiklerini savunan Uysal, sosyal barışının yeniden imarı için tüm kurumları kucakladıklarını belirterek “Son zamanlarda benimde kulağıma “Uysal görevi bırakır kaçar gider” gibi asılsız dedikodular gelmeye başladı. Ben buradan tüm seçmenlerimize ve Ereğli halkına açık yüreklilikle diyorum ki, beni Ereğlili seçmenler 5 yıllık görev için seçti, beni bu görevden ancak Allah ayırır,  ölüm ayır. O kadar açık ne net söylüyorum, ben halkıma hizmet etmek için göreve talip oldum. En az beş yıl hizmet etmeye devam edeceğim. 2019 Yılındaki yerel seçimlere de belediye başkan adayı olacağım. Hedefim bu” dedi.

 

BEN HALKIMA İHANET ETMEM

Hakkında 2015 Milletvekili seçimlerinde milletvekili adayı olmak için görevinden istifa edeceği dedikodularına açıklık getiren Uysal, “Kdz. Ereğlili seçmenler bana 5 yıllığına belediye başkanı olmam için oy verdiler. Ben asla halkıma ihanet etmem. Aslında bu gibi dedikodular benim de kulağıma geliyor. Belediye başkanlığı makamı dedikodulara cevap verme makamı değildir. Biz halkımıza daha iyi, daha güzel nasıl kalıcı eserler bırakırız onun çalışmaları yapıyoruz, projeleri hayata geçiriyoruz.

2019 YILINDA DA BELEDİYE BAŞKAN ADAYIYIM

Halkın içinde kalmayı sevdiğini ifade eden Uysal, “Ben halkımın içinde kalmayı seviyorum. Yıllardır doktorluk mesleğim sebebiyle halkım ile iç içe çalıştım. Onların sorunlarını dinleyip çözüm bulmak en büyük mutluluğum olmuştur. Şimdide belediye başkanı olarak halkıma hizmet etmek en büyük mutluluğum. Önceki dönem belediye başkanlarımız 20 yıl görev yapmışlar. Bana göre çok uzun süre. Bana göre başbakanımızın şart koyduğu gibi sürekli göreve yapanlarının süreleri en fazla üç dönem 15 yıldır.  Uzun görev sürelerinde insanın heyecanını, üretkenlik ve yaratıcılık özelliklerini kaybedeceği düşüncesindeyim. Görev yapan kişiler süreleri,  en fazla üç dönem 15 yıl olmalıdır. Şimdi söylemek çok erken ama, 2019 yılındaki yerel seçimlerde yeniden belediye başkan adayı olacağım. İlçede kalıcı ama çok büyük hizmetler yapmak için gece gündüz demeden ekibimizle çalışıyoruz. Günde en fazla dört saat uyuyorum.  Diğer zamanlar sürekli Ereğli için kafa yoruyoruz, yeni yeni projeler üretmeye çalışıyoruz.  Kdz. Ereğli yeterli gelişme ve iyileştirmeyi sağladığında ve benim ilçem için yapacağım bir şey kalmadığımı anladığımda “yeter artık buraya kadar” diyecek kadarda açık sözlüyümdür. Asla seçimle yenilip ve yıkılıp belediye başkanlığından ayrılmak istemem.”

YÖRESEL KÜLTÜR EVLERİNİ YENİDEN YAPILANDIRACAĞIZ

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından Süleymanlar Mahallesine yapılan Yöresel Kültür Evlerinin motivasyonlarını beğenmediğini söyleyen Uysal konuşmasını söyle sürdürdü, “ Kdz. Ereğli’de 233 tane dernek var.  Yöresel Kültür Evlerinin çalışmalarını ve motivasyonunu yeterli görmüyoruz.  Kdz. Ereğli’de Osmanlı Çileğinin geldiği noktaya bakarak üzülüyorum. Bizim markamız olan Osmanlı çileği hangi noktada.  Elpek bezi hangi noktada. Bunlar üzüntü verici gelişilmeler. Osmanlı Çileğinin geldiği nokta beni her zaman üzmüştür. Türkiye’ de başka Osmanlı Çileği ile anılan başka bir merkez yoktur.  Maalesef yeterli tanıtım, yeterli üretim, yetiştirme geliştirme yapamıyoruz. İşte bu belki bir ölçü olmamalı ama genelde Yöresel Kültür Evleri ve derneklerini çalışmalarını başarılı bulmuyorum. İşte o yüzden yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Buna benzer dernekleri bir yerleşkede toplamayı, birer çalışma ofisi verip ortak çalışma alanları yaratmayı planladık. Bağımsız çalışan mevcut derneklerin bir sürü giderleri var Belediyeye maliyetleri  43 Bin liradır. Ereğli için 250 Binde, 500 Binde vermekten kaçınmayız ama proje üretmeyen, motivasyon sağlamayan derneklere verilen bu para bize göre israftır. İşte bu yüzden dernekleri bir çatı altında toplamak ortak akıl, ortak fikirlerin ortaya çıkmasına imkan sağlamayı planlıyoruz. Kısaca dernekleri   4-5 katlı bir binada, binanın altında konferans ve toplantı salonlarının olduğu, ofis çalışma odaları  ve tek sekreterlik  ile ortak çalışma ortamı sağlayıp 24 saat açık olabilecek bir binaya geçmelerini sağlayacağız. Eğer bu şekilde ortak akıl ve ortak fikir üretebilirsek marka şehir olma yolunda büyük mesafeler kat etmiş oluruz.

ERDEMİR YÜZÜNÜ EREĞLİ’YE DÖNMEYE BAŞLADI

Erdemir üst yönetimi ile yapılan istişareler neticesinde Erdemir’in yüzünü Ereğli’ye döndüğünü belirten Uysal, “Erdemir’in tüm yönetim kademesi ile konuşuyoruz, sohbet ediyoruz. Bizi desteklediklerini beyan ediyorlar. Kısaca ERDEMİR yüzünü Ereğli’ye dönmeye başladı. Eskiden onlardan Ereğli için proje yapılması beklenirken biz projeler hazırlayıp, projenin neresinde olacaklarını sorarak ona göre yol haritası belirliyoruz. Erdemir’den yararlanmak için fikir üretmek proje hazırlamak gerekir. Biz bunları yaparak Erdemir’in yeniden Ereğli’ye yüzünü dönmesine imkan sağladık. Karşılıklı iyi niyet çerçevesinde ve istişare ile çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur.

2500 KİŞİYE HER AKŞAM İFTAR YEMEĞİ VERİYORUZ

Ramazan ayının başından bu zamana kadar her gece 2500 kişiye iftar yemeğimi verdiklerini söyleyen Uysal, “ Her akşam 2500 kişiye yemek vererek çadırda iftarlarını açıyorlar. Allah kabul etsin ama bu bize son derece mutluluk veriyor. Etkinlikler çerçevesinde üç ulusal sanatçımızı Ereğli’ye getirdik, vatandaşlarımıza müzik ziyafeti sundular. İnşallah gelecek sene daha güzelini yapmak için şimdiden kolları sıvadık”

EREĞLİ’NİN VİTRİNİ YENİ YOLU OLACAK

Bir yerleşim yerinin vitrini o yerin girip kapısıdır. Evin giriş kapısı ne kadar önemliyse ilçenin de girişi bir o kadar önemlidir.  En çok önem verdiğimiz projelerinin başında Gülüç Köprüsü ile Kepez mahallesi arasındaki yol ve onun güzergahıdır. Sadece yol yapmakla kalmayacağız, yol boyunda güzergahlarda da çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları yapacağız. Kdz. Ereğli’nin vitrini, yeni yapılan yol ve çevre düzenlemesi olacaktır”

KENT MEYDANI VE YENİ AKM İLE ANILACAĞIM

Önceki dönem belediye başkanlarının bazı eserleri ile anıldığının ifade eden Uysal, “Önceki dönemde bazı belediye başkanlarımız yaptığı kalıcı eserlerle anılmaya devam ediliyor. Biz anılmak için yapmıyoruz ama bir Kent Meydanı projesi bir, bir yeni AKM projesi birim eserimiz olacağından bizim anılmamızı sağlayacaktır. Atatürk Kültür merkezi’ni mevcut yerinden alıp daha geniş bir alana taşıyacağız. Otopark sorunu olmayan bu alanda, kongre salonları sergi, müze, sinema salonları ile çok amaçlı bir AKM yapacağız. Kent meydanı projemiz yetkili kurumlarca onaylandı. En kısa zamanda çalışmalara başlayacağız. Bazı kurumlar yeni yerlerine taşındığında ilk kazmayı inşallah birlikte vuracağız.  Ben Ereğli’yi çok seviyorum. Burası benim memleketim. Hem doğduğum hemde yıllarca ekmeğini yediğim duyduğum yer. İlçemin kalkınması ilerlemesi be büyümesi için ne gerekiyorsa yapacağım.  Zonguldak milletvekillerimiz bizimle çık sıcak ilgileniyorlar. Ama Ereğli’nin çocuğu olduğunu her zaman gururla haykıran Milletvekilimiz prof. Dr. Ercan Candan’nın gerçek bir Ereğli sevdalısı  olduğunu  bizzat gözlerimle görüyorum. Milletvekilimiz Candan ile Ereğli’de çok güzel kalıcı eserler bırakacağımıza hiç şüphem yoktur. Bu vesile ile buradan başta Ereğli, Alaplı ve tüm Zonguldaklı hemşehrilerimizin Mübarek Ramazan bayramını kutlarım” dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!