Genel

YENİ HİZMET BİNASI VATANDAŞIN ÇÖZÜM KAPISI OLACAK

YENİ HİZMET BİNASI VATANDAŞIN ÇÖZÜM KAPISI OLACAK

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal 7 Eylül 2014’ de yeni hizmet binası taşınacaklarını belirterek “Yeni belediye hizmet binası vatandaşların çözüm kapısı olacak” dedi

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin  Uysal, ilçe gündemi ve belediye çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kdz. Ereğli Belediyesinin yeni hizmet binasında vatandaşlara eşit ve adil davranılması için çalışmalar başlattıklarını belirten Uysal “ 7 Eylül 2014 Pazar Günü Kdz. Ereğli Belediyesi yeni hizmet binasına taşınacaktır. Yeni hizmet binasında tüm birimler bir arada olacağından vatandaşlarımızın sorunlarının çözünde hizmet kapısı olacaktır. Yeni hizmet binasının en önemli farklılığı bina girişinde her birimden bir görevlinin bulunacağı  “Çözüm Masa” birimi olacak. Vatandaşlarımız sorununu belediye binasına girmeden çözmüş olacak. Bürokrasiden kurtulmuş olacaklar. Uzun vadedeki sorunlu çözümler yine eskisi gibi bina içindeki birimlerde yapılmış olacak. Vatandaşlarımıza hizmet konusunda adil ve eşit davranılacak” dedi.

KENT MEYDANI VİZYON PROJEMİZ OLACAK

Kdz. Ereğli Belediyesinin Vizyon projesinin “Kent Meydanı” projesi olduğunu,  Adliye Sarayı,  Hükümet Konağının ve Terminalin yeni yerlerine taşınmasının ardından Kent Meydanı projesine ivedilikle başlanacağını kaydeden Uysal, “Bizim en önemli vizyon projemiz “Kent Meydanı” projesidir. Hükümet Konağı, Adliye Sarayı ve terminalin yeri yerine taşınmasıyla birlikte ivedilikle vizyon projemize başlayacağız.  Büyük ve marka şehirlere gittiğimizde bu yerlerin ortasında büyük meydanlar olduğunu görüyoruz. Bu meydanlar halkın nefes aldığı, zamanlarını geçirdiği yeşilin daha hakim olduğu yerler. Bizde marka şehir olma yolunda çıktığımız yolda ilk önce “Kent Meydanı “ oluşturmak için çalışmalara başladık. En kısa zamanda çalışmalara başlamış oluruz” diye konuştu.

 YENİ PAZARYERİ, AKM SOSYAL TESİSLERİ YAPACAĞIZ

İlçenin sosyal tesis bakımından daha çok zenginleşmesi için yeni AKM binası yapacaklarını ifade eden Uysal,  şunları söyledi: “Mevcut AKM binası yer ve konum olarak Ereğli halkı için yeterli değil. Biz yeni AKM’yi yapmayı planladık. İçinde sinema, tiyatro, konferans salonu, yüzme havuzu, nikah salonu gibi aktiviteleri bir arada toplayacak kompleksimizin yapılması için girişimlere başladık. Diğer taraftan yeni pazaryeri içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mevcut pazaryeri vatandaşlarımıza yakışmıyor. Daha modern ve kullanışlı bir pazaryeri yapmak için tüm girişimlerimiz sürüyor”

15 TON ASFALT DÖKÜYORUZ

 

Bazı mahallelerin yollarlının bozuk olduğunu,  15 bin ton asfalt dökerek yol sorununa kalıcı çözüm bulacaklarını söyleyen Uysal ,  konuşmasını şöyle sürdürdü: “Asfalt için bize bin Lira bırakılmış. Biz kendi birimlerimiz arasında yaptığımız birikimlerle ve tasarruflarla bir bütçe oluşturduk ve o bütçe ile bozuk ve öncelikli yollarımıza 15 bin ton asfalt döküyoruz. Bütün fen işleri birimimiz çalışmalara katılıyor, çalışıyorlar. Havalar müsaade ettiği sürece de dökmeye devam edeceğiz”

GÖZTEPE’DEN KALEYE TELEFERİK YAPACAĞIZ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, önümüzde senelerde Göztepe’den Kale’ye bir teleferik yapacaklarını belirterek konuşmasını şöyle tamamladı; “ Göztepe’den Kale’ye devam edecek bir teleferik projemiz var. İnşallah bunu Kdz. Ereğli halkının hizmetine sunacağız. Marka şehirlere bakıldığında buna benzer şehirlerde teleferik projesi yapılmış ve soysa kültürel olarak ilçe turizmde pastasında pay almış. Bunuda inşallah yakın zamanda projelendirip ilçemizin hizmetine alacağız. Ama tabiî ki öncelikli projeleri hayata geçireceğiz. Kepez Mahallesi bölgesine sportif tesisler kurma projesi de bunlardan biri.  Sonuç olarak biz ekip olarak Ereğli için sürekli nasıl daha güzelini, daha iyisini yaparız diyerek gece gündüz çalışıyoruz. Bizler vatandaşlarımıza hizmet yapmak için talip olduk, onlarda bize güvendiler ve bizi seçtiler. Asla onlara ihanet etmeyeceğiz. Çok çalışıp bize verilen emaneti başarmış olarak yolumuza devam edeceğiz. Bu vesile ile başta Kdz. Ereğli olmak üzere tüm bölgemizdeki vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını içtenliğimle kutluyorum” dedi.

 

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!