Zonguldak Merkez

ŞEHİDE SON GÖREV

ŞEHİDE SON GÖREV

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinin Gediktepe mevkiinde bulunan sınır karakoluna yapılan saldırı sonrasında şehit olan 8 askerden birisi olan Ramazan Erdem, binlerce Ereğlilinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşları, dua ve sloganlarla son yolculuğuna uğurlandı.

 
 

Hakkâri Şemdinli İlçesine bağlı Göktepe mevkiinde karakola saldırı sonrasında şehit düşen Ereğlili Piyade Er Ramazan Erdem, Bozahane camiinde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Er Ramazan Erdem’in naşı, Ereğli Devlet Hastanesi morgundan dualarla çıkartıldı. Ereğli Belediyesi Cenaze aracına yerleştirilen naaş, konvoy ile törenin yapılacağı Bozahane camiine getirildi. Karadeniz Bölge komutanlığında görevli askeri personel tarafından alınan Ramazan Erdem’in naşı musalla taşına kondu. Şehit Cenazesinin camiye getirilmesi sırasında vatandaşlar şehidini alkışlarla karşıladı ve sloganlar attı.

Gözyaşları içerisinde oğlunun naşının başına gelen baba Mustafa Erdem, kısa süre sonra fenalaşarak sağlık ekipleri ve askerler tarafından kenara alındı. Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Erdem, şehit babası Mustafa Erdem’ e kendisi müdahale etti. Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, Baba Mustafa Erdem’ e başsağlığı diledi.

Şehit Ramazan Erdem’ in Halası Hava Karakaya, kardeşi Sevda Coşkun ve yakınları tabutun üzerine sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Ağıtlar yakan kız kardeş Sevda Coşkun, sinir krizi geçirerek bayıldı. Sağlık ekipleri ve aile yakınları tarafından caminin avlusunda ki banka yatırılan şehit Erdem’in kız kardeşi Sevda Coşkun daha sonra ambulansa alındı.

 

Kılınan öğle namazının ardından vatandaşlar cenaze namazı için yerini aldı. Cenaze namazını Zonguldak İl Müftüsü Selami Emen kıldırdı. Namazın kılınmasının ardından askerlerin naşı alacağı sırada Şehit er Ramazan Erdem’in eniştesi Hüseyin Karakaya’ nın konuştukları ise dikkat çekti. Karakaya “Benim yeğenim daha yeni askerdi. Doğru Dürüst eğitim verilmeden bu çocuklar güneydoğuya gönderilir mi?” diyerek serzenişte bulundu.

Kılınan cenaze namazı sonrasında Şehit Piyade Er Ramazan Erdem’in naşı kalabalık eşliğinde top arabasına yerleştirildi. Bozahane camiinden şehir merkezine doğru hareket eden top aracına Ereğlili vatandaşlar sloganlar ve tekbir getirerek eşlik etti. Yürüyüş sırasında törene katılan binlerce Ereğlili terör örgütüne lanetler yağdırdı.

Şehit Erin cenazesi havanın sıcak olması ve Gökçeler beldesine gidecek olması nedeni ile kısa süre sonra Ereğli Belediyesi cenaze aracına yerleştirildi. Cenaze aracı ise hızlı bir şekilde Gökçeler beldesine hareket etti.

Ellerindeki Türk Bayrağı ile cenaze aracının önünü kesmek isteyen bir guruba polis izin vermedi. Kısa süreli yaşanan arbede sonrası cenaze aracı şehir merkezinden polis eşliğinde çıkartıldı.

Ereğlili binlerce vatandaş ise sloganlar atarak çarşı merkezine kadar yürüdü.

 

Düzenlenen törene Zonguldak Valisi Erdal Ata, Bölge Milletvekilleri, Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Bektaş Açıkgöz, Askeri erkân, Belediye Başkanları, Siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Ereğlili vatandaş katıldı.

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!