Genel

SEÇİM OTOBÜSLERİNDEKİ SES KİRLİLİĞİ

SEÇİM OTOBÜSLERİNDEKİ SES KİRLİLİĞİ

Her seçim döneminde olduğu gibi bu seçim döneminde de siyasi partiler kendi vizyon ve misyonuna en uygun seçim kampanyalarını kamuoyu ile paylaşarak oy potansiyellerini güçlendirme yarışındalar.

Elbette bu tutum sadece ülkemizde değil tüm uluslararası alanda yaygın olan ve belki de olması gereken bir tutum. Peki ya seçim otobüsleri? Her partinin kendine uyarladığı türküleri, şarkıları yüksek sesle ve tabiri caizse bangır bangır mahalle ve sokaklarda çalarak dolaşan seçim otobüsleri; Sahi onlarda tüm dünyada ki seçim kampanyaları uygulamalarına dâhil mi? Tabi ki hayır. Kendi adıma sade bir vatandaş olarak söyleyebilirim ki hiçbir partiye bu güne kadar sırf şarkısı ya da melodisi güzel diye oy vermedim. Açıkçası hiçbir bilinçli seçmenin de böyle davrandığını düşünmüyorum.

Öncelikle belirtmeliyim ki; bu yazıyı kaleme almamın sebebi asla her hangi bir siyasi propaganda yapmak değildir.Çünkü ben siyasetçi değil bir öğretmenim. Ve bir öğretmen olarak seçim otobüslerinin çıkarmış olduğu gürültü kirliliğinden fazlasıyla rahatsız olduğumu belirtmeyi hem sade bir vatandaş olarak kendime ve tabi ki öğrencilerime bir borç bilirim. Evet öğrencilerime…Çünkü bu gürültü kirliliğinden en fazla zararı gören onlar. Malumunuz odur ki havaların da ısınmasıyla,ders esnasında büyük gayretle toparladıkları dikkatlerini peşi sıra geçen seçim otobüslerinin çıkarmış olduğu gürültünün dağıtması, hem onlar için hem de biz öğretmenler için büyük bir hezeyan oluyor. O dağılan dikkati tekrar toparlamak ve derse adaptasyonu sağlama çabası ise onları normale oranla iki kat daha fazla yoruyor. Merak ettiğim şu ki; seçmene onlarca güzel seçim vaatleri veren bu partiler böylesi küçük fakat bir o kadar mühim bir detayı nasıl görmezden gelip duyarsız davranabiliyorlar.

Konuyu uzatıp bir siyaset yazısına dönüşmesine mani olmak için kısa kesip siyasi partilerden ve seçim bürolarından bir öğretmen olarak rica ediyorum; evet seçime çok az bir süre kaldı. Evet, bu son günler kampanyalarınız için çok önemli belki ama asla çocuklarımız kadar değil! Özellikle önümüzdeki iki hafta okullarda sınav haftası yani 2014-2015 eğitim-öğretim yılının son sınavları. İzin verin çocuklarımız bu son sınav haftalarında ses kirliliğinden uzak, rahat bir ortamda sınavlarına girsinler. Lütfen duyarlı olalım! Bu duyarlılığı bu memleket ve halk için çabaladığınızı söyleyen sizler, geleceğimiz yani çocuklarımıza borçlu olduğunuzu unutmayınız.

Saygılarımla…



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

1 Yorum

  • size katilmamak duyarsiz kalmaktir buna köylerde bosfindik, hurda, ve diger dolasanlari en azindan eklemek gerek, mutlaka kisitlanmali. avrupada böyle birsey yok, birileri derki burasi türkiye, birseyleri sagligimiz icin degistirmiyelimmi?