Zonguldak Merkez

HAMİLE KADININ OYUNU

HAMİLE KADININ OYUNU

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 8 Aylık hamile kadın tarafından dolandırıldığını iddia eden genç polise başvurdu. Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde yaşayan 8 aylık hamile 20 yaşındaki A.İ. arkadaş bulmak amacıyla bir televizyon kanalına cep telefonu numarasını verdi. A.İ., telefonla tanıştığı B.Y.'den kredi borcu olduğunu ve böbrek nakli yaptıracağını söyleyerek hesabına para yatırmasını istedi. A.İ.'nin hesabına para yatıran B.Y. dolandırıldığını iddia ederek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan A.İ. ve 32 yaşındaki eşi D.İ. serbest bırakıldı.

Çaycuma İstasyon Mahallesi'nde oturan A.İ., yaklaşık 2 ay önce bir televizyon kanalına arkadaş bulma amacıyla cep telefonu numarasını verdi. Cep telefonu numarası televizyon kanalında alt yazı olarak geçen A.İ.'ye, Manisa'da yaşayan B.Y.'den telefon gelerek arkadaş olmayı istedi. A.İ. ile B.Y. bir süre telefonla görüşerek arkadaşlıklarını pekiştirdi. İddiaya göre A.İ., B.Y.'yi arayarak bir bankaya 3 bin lira kredi borcu olduğunu belirterek, para istedi. B.Y. ise tereddüt etmeden parayı gönderdi. A.İ., bir hafta sonra bu kez de Manisa'ya geleceğini belirterek, B.Y.'den bin lira istedi. Bu parayı da alan A.İ., "Rahatsızım, böbrek nakli yaptıracağım. Böbrek nakli için bir gençle anlaştım. Bu genç 5 bin lira istedi. Bu parayı gönderebilir misin. Öyle geleceğim" dedi. B.Y. paranın 2 bin lirasını havale ettikten sonra Zonguldak'a geldi. Kendisini A.İ.'nin ağabeyi olarak tanıtan D.İ., B.Y.'ye A.İ. ile evlenmesi karşılığında 3 bin liralık senet imzalattı. Ancak, B.Y., A.İ. ve kız kardeşini getireceğini söyleyen D.İ.'nin gelmemesi üzerine Manisa'ya dönerek şikayetçi oldu. Manisa Emniyet Müdürlüğü'nün dosyayı Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne göndermesi üzerine banka hesaplarından adresleri belirlenen A.İ. ve D.İ., yakalanarak gözaltına alındı. 8 aylık hamile olan A.İ. ve D.İ.'nin bir hafta önce evlendikleri ortaya çıktı. Sorguları tamamlandıktan sonra "Basit dolandırıcılık" suçundan adliyeye sevk edilen A.İ. savcılık tarafından, D.İ. ise nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

D.İ.'nin mahkemede, "Suçlamayı kabul etmiyorum. Benim şuan eşim olan A.İ., benden önce B.Y. ile birlikteymiş ve B.Y. onunla evlenmeyi düşünüyormuş. A.Y., benimle evlenince benim üzerime bu şekilde bir suçlamada bulunmuştur. Tamamen amacı benim cezalandırılmamdır. Ben kendisini dolandırmadım" dediği öğrenildi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!