Zonguldak Merkez

SANAYİ VE TİCARET BAKANI ZONGULDAK A GELDİ

SANAYİ VE TİCARET BAKANI ZONGULDAK A GELDİ

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bir dizi ziyaret ve açılış töreni için geldiği Zonguldak'ta Anayasa ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Demokrasi, insan hakları, iyi bir hukuk devleti gibi konularda sorunların olduğunu ifade eden Ergün, "Bunlar bizim, aslında Türkiye'nin ayağındaki prangalardır" dedi.
Bakan Nihat Ergün, Zonguldak Valiliği'ni ziyaretinde sorulara yanıt verdi. Bakan Ergün, "Eğer bir ülkede siyasi istikrar ve güven ortamı gelişmişse, kimsenin kafasında bu noktada tereddüt yoksa, bu yatırımcılar için en büyük teşviktir. Hak ve özgürlük alanı geniş olmalı ve insanlar kendilerini özgür hissedebilmelidir ki enerji ve potansiyellerini ortaya koyabilsinler. Maalesef ülkemizde bu konularda sorunlar var. Demokrasi, insan hakları, iyi bir hukuk devleti olunması gibi konularda sorunlar var. Bunlar bizim, aslında Türkiye'nin ayağındaki prangalardır. Türkiye ekonomik anlamda ilerliyor. Ama daha hızlı ilerlemesi lazım. Bizden daha ileri gitmiş olan ülkeler var. Onlar bir adım atarken biz üç adım atmalıyız. Daha hızlı koşmamız lazım. Ama bugünkü koşullar, hukuki şartlar, bugünkü Anayasa'daki bazı unsurlar Türkiye'nin hızlı ilerlemesini engelleyen unsurlardır. Bu nedenle 12 Eylül 2010 tarihindeki referandum, Türkiye açısından çok önemli bir referandumdur. Türkiye'de hukuk standartlarını yükseltecektir.
Yüksek yargıda var olan tartışmaların büyük bir bölümünü bitirecektir. İnsanlar, hukuk devleti konusunda kafalarındaki tereddütleri atmış olacak. Demokrasi ve siyasi istikrar konusunda ciddi bir noktaya gelmiş olacağız. Bakın bir siyasi iktidar partisine kapatma davasının açılmasının maliyeti milyarlarca dolar olmuştur. Yıllara sari olarak birçok yatırım ertelenmiştir. Türkiye'de bir tereddüt olmasın. İşte bu anayasa değişikliği nihayetinde halka sorulacak. Bundan 30 sene önceki 12 Eylül tarihi bir dönüm noktası olduysa bu 12 Eylül tarihi de eminim bir başka dönüm noktası olacaktır. Türkiye'yi çok daha ileri götüren bir aşamayı geçmiş olacağız. Ülkenin sahibi halktır. Halkın sağduyusuna güvenmek lazım. Onun kararına saygı duyacağız" dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!