Zonguldak Merkez

AKÇAKOCA FESTİVALİNE ÜNLÜ YAĞMURU!

AKÇAKOCA FESTİVALİNE ÜNLÜ YAĞMURU!

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, 14. Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivali'nin 20-25 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını söyledi.Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, düzenlediği basın toplantısında 14. Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili hazırlıkları ve programı açıkladı. Başkan Albayrak, festivalin 20-25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceğini kaydetti.Bu yıl dolu dolu bir program hazırladıklarını belirten Başkan Albayrak, Akçakoca'nın 1950'li yıllarda Türkiye'de turizm hareketinin başladığı bir ilçe olduğunu vurguladı.

Başkan Albayrak, Akçakoca'nın turizm alanında ilk sivil toplum örgütünün oluştuğu, ilk yabancı turistlerin geldiği, denizden ilk doğalgazın çıktığı, doğası, denizi ile Türkiye'nin parlayan kenti olan bir ilçe olduğunu söyledi. Akçakoca festivalinin Türkiye'nin önde gelen ilk 10 festivali arasında yer aldığını ifade eden, Başkan Albayrak, "Türkiye'den herkesin takip ettiği festival konsepti oluşturuldu. Festival etkinliklerine önce anketle başladık. Halkın nasıl bir festival istediğini anket ile belirledik. Halktan yüzde 99 oranında talep geldi. Bu doğrultuda programımızı hazırladık" dedi.

Bu sene festival kopseptindeki farklılıklara dikkat çeken Başkan Albayrak, tarih ve gün sayısında değişikliğe gittiklerini dile getirdi. Esnaftan gelen talebe göre festival süresinin uzattıklarını belirten Başkan Albayrak, "Festivalde esnafımız kazansın, vatandaşımız festivalin güzelliklerinden faydalansın istedik. Festival, hem esnafa kazanç sağlıyor hem de Türkiye ve dünya genelinde ilçemizi tanıtıyor. En önemlisi Akçakoca festivalinde dostlar bir araya geliyor" diye konuştu.Festivali uzun tutmanın bir başka nedenini ise Akçakoca kültürünü yansıtmak istemelerinden kaynaklanması olarak gösteren Başkan Albayrak, "Festivalde tiyatro gösterileri bu sene de devam edecek. Çocuklara yönelik oyunlar, gösteriler olacak. Ünlü ressamların sergileri, ateş dansı, yöresel yemek yarışması gerçekleştirilecek. Ulusları nitelik taşıdığı için yurtdışından 4 ayrı folklor ve müzik grupları gelecek. Caz, yerel ve ulusal sanatçıların katılacağı konserler olacak. Konserlerde Ziynet Sali, Kıraç, Larry O'neill, Fuat Saka ve Ceza sahne alacak" dedi.

Festivalde bu yıl bir ilk daha gerçekleşeceğinin altını çizen Başkan Albayrak, "25 Temmuz Pazar günü Akçakoca Liman Barınak mevkinde Denizcilik Bayramını kutlayacağız. Donanma gemileri, kano ve yelken grupları gelecek. Yelken ve su sporları gösterileri festivale renk katacak" diye konuştu.

Festival öncesi güvenlik açısından da tüm önlemlerin alındığını söyleyen Başkan Albayrak, Düzce Emniyet Müdürlüğünden çok büyük destek gördüklerini, ayrıca özel güvenlik ekiplerinin de kurulduğunu belirtti.



Yazı için 0 puan verdiniz

Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!