Zonguldak Merkez

GÜMELİ YOLU 1 AY İÇERİSİNDE BİTECEK!

GÜMELİ YOLU 1 AY İÇERİSİNDE BİTECEK!

Alaplı-Gümeli yolu arasındaki 6 km stabilize  yolda altyapı çalışmalarının başlandığını belirten Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, asfalt çalışmaları için KÖYDES projesi kapsamında 250 Bin TL ödenek ayrıldığının ifade etti.

Memük, “KÖYDES projesi kapsamında Aydın yayla Köyü ile Gümeli Beldesi arasındaki 6 km yolda alt yapı çalışmaları başladı. Yolun altyapı malzemesini Gümeli Belediyesi karşılayacak, nakliye ve asfalt çalışmaları ise KÖYDES projesi kapsamında yapılacak. Asfalt yapımı için 250 Bin TL ödenek ayrıldı. Yaklaşık 1 ay içinde yolun tamamen bitirilmesini hedefliyoruz” dedi. Öte yandan Alaplı Köylerinde asfaltlama çalışmalarına da değinen Memük, Köylerin genelinde 17 km yolun altyapı ve asfalt yapım çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

AFET İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÖDENEK BEKLİYORUZ

Gümeli yolunun Ak Parti iktidarı zamanında yapılmaya başlandığını öne süren AK Parti Alaplı İl genel Meclis üyesi Ayhan Akman,2005 yılında gümeli yolunda alt yapı çalışmaları kapsamında menfez çalışmaları başlattıklarını ifade etti. Akman, “Gümeli yolu Ak Parti iktidarı zamanında altyapı ve menfez çalışmaları başlatılmış olup 1 ay içinde 6km yolun tamamı asfaltlanacaktır. Yolun bir çok bölümünde duvar çalışması yapılması gerekmekte, bunun içinde çalışmalarımız var. Afet İşleri genel müdürlüğünden 300 Bin TL civarında ödenek talebimiz oldu.Bunun içinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz

Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!