Zonguldak Merkez

Alaplı'da Doktor Sıkıntısı...

Alaplı'da Doktor Sıkıntısı...

Alaplı Kent Konseyi Başkanı İbrahim Çöbek, beraberinde yürütme kurulu üyeleri ile Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Fuat Gündoğdu’yu ziyaret ederek tüm sağlık personelin Tıp Bayramını kutladı. Alaplı Devlet Hastanesindeki Uzman Doktor açığının bir an önce giderilmesi gerektiğini altını çizen Çöbek, “Ziyaretimizin amacı hastane personelinin Tıp bayramını kutlamak ve hastanede boş bulunan Uzman doktor kadrolarının bir an önce doldurulması için hastane yönetimine destek vermek Hastanenin KBB, Bevliye, Göz ve ikinci bir Dâhiliye uzmanına Alaplı halkının ihtiyacı vardır. Merkezi hükümet sağlık harcamalarında Milli Eğitim harcamalarının %10’u kadar pay Zonguldak’a ayırmıştır. Önümüzde ki günlerde Alaplı’da bir heyet oluşturarak Ankara’ya merkezi hükümete gideceğiz. Devlet hastanesinin eksik kadrolarının temini ve diyaliz ünitesinin bir an önce hizmete başlaması için heyet bazında sağlık bakanlığına ziyaret düzenleyeceğiz. Alaplı Kent Konseyi olarak 33 maddelik sonuç bildirgesini bölge Milletvekillerini gönderdik. Alaplı’nın sorunlarını vekillerimize ilettik. Ama yinede bir temsil heyeti oluşturarak Ankara’ya bakanlığa ziyaret edeceğiz” dedi.

Alaplı Devlet Hastanesi Baş Hekimi Fuat Gündoğdu ise yapılan ziyaretten dolayı memnun olduklarını belirtti. Gündoğdu “Sağlık bakanlığının nüfusu 50 bin civarındaki ilçelere 2 genel cerrah, 2 Kadın Doğum Doktoru, bir çocuk ve bir dâhiliye uzman doktoru veriyorlar. Fakat bizim Hastanemizde şu anda tek cerrah ve tek kadın doğum uzmanı mevcut. Zonguldak genelinde uzaman doktor açığı olmayabilir. Ama ilçe dağılımda uzman doktor açığı ortaya çıkıyor. Hastanemizde görev yapan kadın doğum uzman doktoru tayin istedi. İleriki günlerde tayini çıkacak. O zaman Ereğli devlet Hastanesinden geçici uzman doktorla hizmeti sürdüreceğiz” dedi. Diyaliz Ünitesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Gündoğdu, “

Alaplı devlet hastanesi Diyaliz Ünitesi için 10 cihazla tanzim edilecek şekilde inşaatın tamamladık. Şu anda elimizde 5 diyaliz cihazı ve hasta yatakları mevcut. Su arıtma sistemi yapılmadan cihazları bağlayamıyoruz. Su arıtma sistemi kurulması için ihale açılacak. Çevre düzenlenmesi için ödenek çıkartılmasını bekliyoruz. Ayrıca iç mefruşat malzemelerinin temin işi kaldı. Çok büyük bir aksilik olmazsa Temmuz veya Ağustos aylarında diyaliz ünitesini hizmete açacağız.” dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz

Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!