Zonguldak Merkez

SAYDAM POSTA67 GAZETESİNE KONUŞTU!

SAYDAM POSTA67 GAZETESİNE KONUŞTU!

Saydam, yapılmakta olan 7 kilometrelik yolun GÜMELİ ATA YOLU olması için belediye meclisine önerge vereceklerinin altını çizdi. Yapılmakta olan asfalt yolun alt yapı malzemesinin teminini ve nakliyesini Ereğli Deniz Mermer Mıcır firmasının çok cüzi fiyatlarla üslendiğini,  Gümeli’ye Ağabeylik yaptığını vurguladı.

 

 

Gümeli Beldesi yıllardır genel siyasetçiler tarafından hep ihmal edildiğini vurgulayan Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam. bunların en bariz örneği 7 kilometrelik Alaplı-Gümeli arasındaki stabilize yolun asfaltlanamamasıdır” dedi. Saydam “Gümeli Beldesinde bir metre kare asfalt yer yoktur. Sayın Valimiz Erdal Ata, beldemizi ilk ziyarete geldiğinde toz, duman içinde bizim belde halkı olarak hangi koşullarda bulunduğumuzu gözleriyle gördü. Hatta Valimizin geldiği gün özel idare çalışanları iş makinesi ile yolda çalışmalar yapmışlar. Valimiz Sayın Ata, “ Neden yolda düzeltme çalışması yaptınız. Ben yolun ham halini görmek için geldim” dediğinde Valimizin yıllardır asfalt bekleyen yolumuza önem verdiğini fark ettik. Sorunlarımızı ilettik. Özellikle stabilize yolun asfalt yapılmasını ve vatandaşlarımızın da bunu beklediğini ifade ettik. Allah razı olsun valimizden. O zaman kesin olmamakla beraber Haziran veya Temmuz 2010 tarihleri arasında çalışmalar ve görüşmeler yaparak yolun asfaltlanabileceğinin müjdesini vermişti. Bizler Gümeli Beldesi yaşayanları olarak valimize inandık ve güvendik. Devlet terbiyesi ve tecrübesi almış Sayın Valimiz Ata, KÖYDES Projesi kapsamında yolun asfalt yapılmasını sağladığında tarifi imkânsız mutlu olduk. Yolun asfalt olması demek ileride beldemizin yayla turizmine açılması demek, yapmayı düşündüğümüz şişe ve damacana su tesisi için yatırımcı bulmamız demek. Yıllardır bölgemize büyük kapsamda Sayın Vali Ata tarafından hizmet gelmesi sebebiyle yolun ismini GÜMELİ ATA YOLU olarak belirledik.

 

BİZE AĞABEYLİK YAPTI

Yapılmakta olan stabilize yolda çalışmalar hızla devam ediyor. Çok büyük aksilik olmazsa Ağustos ayı başında alt yapı çalışmalarına bitireceğiz. Daha sonrada asfalt dökme çalışmaları başlayacak. Yolun alt yapı çalışmalarını belediyemiz olarak iş makineleri ile katkı sağlıyoruz. Yolun alt yapı malzemesini ve nakliyesi ihalesini çok uygun fiyatlarla Ereğli Mermer Mıcır şirketi üstendi. Bir yerde EMM Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yılmaz, maddi ve manevi olarak büyük özveride bulundu. Gümeli Ata Yolunun yapılması için belki hiç kar payı gözetmeden ihaleyi üstlenerek. Gümeli Beldesine AĞABEYLİK yaptı. Beldemize her zaman her konuda Sayın İsmet Yılmaz yardımcı olmuştur. Sayın İsmet Yılmaz bizi unutmamıştır. Bizlerde vatandaşlarımız la beraber hiçbir zaman onu unutmayacağız. Kendisine şahsım ve halkım adına şükranlarımızı iletiyorum. Ayrıca Alaplı kaymakamı Aydın Memük’te yolun yapılmasında büyük gayretleri olmuştur. Sayın Kaymakamımız Memük, bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır. Yaz, kış her zaman sorunlarımızla yakından ilgilenmiş çözümler bulmuştur. Sayın Valimiz Ata ve Sayın Kaymakamımız Memük, bölgemiz için son derece büyük kazanımlardır.  Bu değerli devlet adamlarımızın ilimizde ve ilçemizde olduğu süreç içinde bölgemiz birçok yatırımı da alacağına inancım tamdır.

 

ORMAN PARKI YAPILACAK

Saydam, Çevre ve Orman Bakanlığınca düzenlenen ve Çevre ve Orman bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımları ile 17.07.2010 tarihinde gerçekleşen koordinasyon toplantısına Zonguldak’ta belediye olarak katıldık. Sayın Bakan Eroğlu’na sözlü olarak beldemizin sorunlarını dile getirdik. Bakanımıza beldemizin orman alanı içinde olduğunu misafirlimizin ve turizm amaçlı ziyaretçilerimizin ihtiyaçları kapsamında “Orman Parkı” Kent Ormanı ve yayla yollarımızın çok dar olduğunu bunların genişletilmesi gerektiğini arz ettik. Çevre ve Orman Bakanımız konun takipçi olacağını ifade etti. İl Çevre ve Orman Müdürlüğünün 20.07.2010 tarihli bildirisinde taleplerimizin tutanaklara geçtiğini bildiren yazısı elimize ulaştı. Buda Sayın Bakanımız Eroğlu’nun talebimizi kabul ettiği anlamına gelmektedir. Bakanımıza ve Milletvekillerimize Gümeli Beldesi halkı adına çok teşekkür ederim.

 

GÜMELİ BELDESİNİ TURİZİMDE CAZİBE MERKEZİ OLACAK

 

Gümeli Beldesinin geleceğini çok parlak görüyorum. Yolumuz asfalt yapılıyor. Orman Parkının yapılacak olması ve yayla yollarımızın genişletilerek turizme kazandırılması ile Gümeli Beldesi bölgemizde turizm cazibe merkezi olacağını içtenliğimle söyleyebilirim.

 

GÜMELİ 800 BİN METREKARE YÜZ ÖLÇÜMENE SAHİP

 

Belediye olarak geçen yıl 1200 metre kare parke yol yaptık. Bu yılda parke yol çalışmalarımıza devam edeceğiz. Projelerimizi hazırladık ve parkelerimizi satın aldık. En kısa zamanda parke yol çalışmalarımıza kaldığımızdan yerden devam edeceğiz.

Mahallelerimizin su sorununu çözmeye devam ediyoruz. Gümeli Beldesinin yerleşim bölgesi 40 Km. boyunda, 20 Km. eninde toplamda 800 bin metre kare bir alan içinde. Bu kadar geniş ve dağınık bir yerleşim yerine hizmet getirmek kolay değil. Göreve geldiğimizden bu yana 20 bin metre su borusu döşedik. Hala suyu olmayan mahallelerimiz bulunmakta. En kısa zamanda o mahallelerimize de içme suyunu getireceğiz. Beldemizde en uzak iki mahalle arası 30 bin metre civarında olduğunu kabul edersek gerçekten çok geniş ve dağınık bir yerleşim yerine sahibiz. Bizim yaşantımızın gerçeği olduğundan bundan asla şikâyetçi değiliz. Sadece bu kadar dağınık yerleşim yerinde hizmette bazı aksamalar meydana geldiğinden, her mahalleye aynı zamanda hizmet götüremiyoruz.

 

YENİ HİZMET ARACI ALDIK.

Bölgemizin coğrafi durumuna paralel olarak her türlü arazi koşullarında çalışabilecek yeni bir hizmet aracı aldık. Gümeli Beldesine kış aylarında diğer bölgelere göre daha fazla kar yağmakta. Kış aylarında kar, 1–1,5 metreyi bulduğu oluyor. Mahallelerimize ulaşamıyoruz. Beldemizde ambulans olmadığında hasta ve hamile vatandaşlarımızı Alaplı ilçesine getiremiyoruz. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek için her türlü arazı koşullarında çalışabilen bir hizmet aracı satın aldık. İller bankası kredisi ile uzun vadeli aldığımız hizmet aracı vatandaşlarımızın emrindedir.  Şimdiye kadar yapılan hizmetler acil işlerdi. Bundan sonra yapılacak hizmetler Gümeli’nın çehresini değiştirecek hizmetler olacaktır.

 

VEFA’LI SÜNNET ŞÖLENİ YAPILACAK

Ereğli Vefa Sağlık Gönülleri Derneği,  beldemizdeki 43 çocuğumuzu sünnet yaptıracaklar. Bu çocuklarımızın birçoğunun sosyal güvencesi yok. Ereğli Devlet Hastanesinde görevli Opr. Dr. Barbaros Tabak tarafından çocuklarımız 3–4–5–9 Ağustos 2010 tarihleri arasında sünnet olacak.  Çocuklarımızı Gümeli Belediyesi olarak biz götürüp getireceğiz. Ereğli Vefa sağlık Gönülleri Derneği geçtiğimiz aylarda da beldemizde ilköğretim okulunda diş ve sağlık ocağında vatandaşlarımıza sağlık taraması yaptırmışlardı. Hayırlı hizmetlerinden dolayı baştan derneğin başkanı Abdullah Bostancı’ya ve yönetim kurulu üyeleri ile sağlık taramasına katılan uzman hekimlerimize ve sağlık personeline şükranlarımı sunuyorum.

 

ATATÜRK KÖŞESİ YAPTIK

 

Belediye binamızın altında sosyal tesisimiz var. Gelen misafirlerimizi burada ağırlıyoruz. Her türlü toplantımızı burada yapıyoruz. Geçtiğimiz aylarda Alaplı’da bir sergiye katıldım. Atatürk’ün cumhuriyet sonrası resimlerini gördüm. Çok etkilendim. Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’na “Bize de resim bulursanız bende belediye altındaki sosyal tesisinin duvarlarına asarım”  dedim. Sağ olsun başkan Çimenoğlu bize resimlerden temin edip gönderdi. Bizde onları özenle tablo yaptırarak duvarlara astık ve cam çerçeve ile muhafaza ettik. Bazı belediyelerin sosyal tesislerinde Atatürk posteri bile bulunmazken bizim tesislerimizde Atatürk arşivinin bulunması bölge insanı olarak Atatürk’e ve onun eseri Cumhuriyete bağlılığımızın göstergesidir.

 

HER ŞEY DAHA DA GÜZEL OLACAK

 

Gümeli’yi gelecekte çok güzel günler bekliyor. Yayla turizmi başta olmak üzere, Orman Parkımızla damacana su tesisinin devreye girmesiyle borçsuz Gümeli şaha kalkacak ve daha da çok güçlenecektir. Vatandaşlarımıza hizmet götürmede daha başarılı olacaktır. Ben göreve gelirken vatandaşıma hizmet yapma vaadiyle oy istedim. Vatandaşlarımda bana inanarak oy verdiler beni belediye başkanı yaptılar. Bana oy verenlerde ve vermeyenler de benim vatandaşlarım. Hiçbir ayrım gözetmeden eşitlik ilkesiyle bütün mahallerimdeki vatandaşlarıma hizmet getireceğim. Bütün vatandaşlarıma, devlet büyüklerime, siyasetçilere bürokratlara ve bölgeme hizmet getiren tüm iş adamlarına teşekkür ediyorum.

 

 

 

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!