Karadeniz Ereğli

EREĞLİ , HALEP’E YARDIM İÇİN BİR ARAYA GELDİ

EREĞLİ , HALEP’E YARDIM İÇİN BİR ARAYA GELDİ

 Kdz. Ereğli Belediyesi’nce başlatılan ‘Halep’e Elini Uzat’ adlı kampanyanın startı düzenlenen etkinlikle verildi. Programda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Halep’te yaşananlara duyarsız kalınamayacağını söyleyerek, “yapacağınız hizmetlerin azlığı çokluğu önemli değil, önemli olan ihlastır diyorum ve hepinizi yardım etmeye davet ediyorum. Bizlere düşen görev Halep’e elimizi uzatmaktır.” ifadelerine yer verdi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Suriye’nin Halep kenti için ‘Halep’e Elini Uzat’ adıyla yardım kampanyası başlattı. Başlatılan yardım kampanyasının startı için 28 Aralık Çarşamba günü Büyük Anadolu Otel’de geniş katılımlı bir program düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve İlçe Müftü Vekili İzzet’in Aşan’ın yaptırdığı dua ile devam etti. Daha sonra Suriye’nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramını konu alan sinevizyon duygu dolu gözlerle izlendi.

UYSAL, “HALEP’TE ANNELER, BABALAR, EVLATLAR ÖLÜYOR”

Programın açılış konuşmasını yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Halep’te 5 yıldır süren savaş dolayısıyla yıkım yaşandığını söyledi ve “Halep’te acı var, ızdırap var, dram var. Orada canlar ölüyor, orada anneler, babalar, evlatlar ölüyor. Gerçekten bizim ülkemiz Suriye’nin acısına ne kadar sımsıkı sarılıyorsa özellikle Batı ülkeleri de görmüyorlar, duymuyorlar, görmezden geliyorlar, işitmiyorlar, sessiz kalıyorlar. Bundan dolayı bizler Halep’teki Müslüman kardeşlerimize, insanlığa elimizi uzatmamız lazım diyoruz. Halep’te taş üstünde taş bırakmadılar. Oradan kaçanlar mülteci durumuna düştü. Oradan kaçanlar büyük bir acı ve ızdırap çektiler. Deniz aşırı ülkelere kaçmak zorunda kalanlar denizlerde boğuldular, canlarını kaybettiler. Dalgaların kumsallara bıraktığı çocuk ve bebek cesetlerinin sadece fotoğraflarını gördük. Fotoğraflarını paylaştılar ama bu olaya duyarsız kaldılar. Geçenlerde de söyledim; küresel ısınma, canlı türleri, bitki türleri gibi olaylarda hassas davrananlar, milyonlarca dolarlık fonları ayıranlar bu insanlık dramı karşısında kıllarını bile kıpırdatmadılar. Bu acı bir gerçek.”dedi.

“HALEP’E YARDIM ELİNİ UZATMAMIZ LAZIM”

“Halep’te yaşananlara duyarsız kalamayız” diyen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Bizlerin Halep’e yardım elini uzatmamız lazım. Çünkü Türkiye tarihi boyunca her zaman Filistin’i, Arakan’ı, Suriye’yi, Irak’ın mazlumların ve mağdurların her zaman yanında olmuştur. Orada savaşın bitmesi, yardımların bölgeye ulaştırılması ve kalıcı barışın tesisi için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın bu konudaki gayretlerini gördükten sonra bizler de Kdz. Ereğli Belediyesi olarak duyarsız kalamazdık. Bundan dolayı biz görevimizi yaptık. Bu salon bugün tıklım tıklım dolu. Sizlerle gurur duyuyorum başka söylenecek bir şey yok. İnşallah bu yardımlarımız da çok güzel bir şekilde devam edecek. Halep, medeniyet; Halep dünyanın mirası. Eğer biz buna gözümüzü yumarsak dünya mirasını reddetmiş oluruz. Bizim böyle bir hakkımız yok. Bizler buna duyarsız kalamayız. Ben yapacağınız hizmetlerin azlığı çokluğu önemli değil, önemli olan ihlastır diyorum ve hepinizi yardım etmeye davet ediyorum. Bizlere düşen görev Halep’e elimizi uzatmaktır.”ifadelerine yer verdi.

ÇATUROĞLU VE MADENOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da konuşmalarında Halep’teki insanlık dramına dikkat çekti ve yaşanan insanlık dramına Türkiye’nin hiçbir zaman duyarsız kalmadığını ama özellikle Batı ülkelerinin yaşananları görmezden geldiğini söyledi. Çaturoğlu ve Madenoğlu, başlatılan anlamlı kampanya dolayısıyla Belediye Başkanı Uysal’a ve ekibine teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından son bulan program sonrasında; isteyen vatandaşlar salonda kurulan stantta Halep için yardımda bulundular.

KAMPANYA 6 OCAK’A KADAR SÜRECEK

Öte yandan, 6 Ocak 2017 tarihine kadar sürecek kampanya kapsamında; sünger yatak, battaniye, hasır sergi, çadır, çocuk bezi ve ıslak mendil, kadın pedi, çocuk maması, çocuk bisküvisi, çocuklar için çikolata, kek, meyve suyu; konserve çeşitleri, pirinç, bulgur, nohut, kırmızı mercimek, peynir çeşitleri, reçel çeşitleri, su, tencere, tava, bardak, çatal, kaşık gibi bağışlarda bulunulabileceği hatırlatıldı. Yine isteyen vatandaşların Vakıf Bankası’na açılan TR 30 0001 5001 5800 7305 3485 68 İBAN numaralı hesap numarasına nakdi yardım yapılabileceği belirtildi. Programa; Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Aykut Manioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!