Alaplı

NK DOOR FİRMASI, ALAPLI’NIN GURURU OLDU

NK DOOR FİRMASI, ALAPLI’NIN GURURU OLDU

 Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde kaplı imalat sektöründe faaliyet gösteren NK DOOR firması, Türkmenistan’dan sonra Nijerya ve Libya’ya kapı ihraç ederek ülkeye ekonomisine döviz girdisi sağlamasıyla Alaplı’nın gurur oldu.

2014 yılında Alaplı’ya kurduğu kapı fabrikası ile iç piyasada söz sahibi olan NK DOOR firması, hedefini ihracata çevirerek ülkeye döviz girdisi, ilçeye istihdam sağlamaya başladı. Marangoz çırağı olarak girdiği sektörde NK DOOR firmasını kurarak iç piyasada belli bir yere gelen, Türkmenistan’a kapı ihraç etmeye başlayan firma, hedefini genişleterek Afrika pazarında söz sahibi olmaya başladı. Nijerya ve Libya’ya kapı ihraç eden NK DOOR Firması pazarda yerini pekiştirdi.

NK DOOR Orm. Ürn. İnşaat San. Tic. Ltd. şti. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Arslan, en büyük hedefinin yurt dışına kapı ihraç etmek olduğunu, bunu da gerçekleştirmenin mutluluğunu duyduğunu yaşadığını söyledi. Firmanın İç piyasada belli bir yere geldiği ifade eden Arslan; “Fabrikamızda 15 çalışanımızda ahşap, melamin, pvc, lake, kompozit, mdf kapı üretiyoruz. İç piyasaya kapı imal ederken diğer yandan da yurt dışına açılmayı plandık. Türkmenistan’a gerçekleştirdiğimiz kapı ihracatından sonra Nijerya ve Libya’ya yaptığımız bağlantılarında ürünlerini sevk ettik. Bu öz güvenle bundan sonra da farklı ülkelerle bağlantı kurmaya devam ederek yurt dışı ihracatımız devam edecektir. Hedefimiz ayda beş bin kapı imal ederek iç piyasanın taleplerini karşılamak, yurt dışına kapı ihraç ederek ülke ekonomisine döviz girdisi sağlamak, 15 kişilik çalışanlarımızı daha da fazlalaştırarak ilçemizdeki insanlarımıza daha fazla istihdam sağlamaktır” dedi.

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!