Alaplı

ALAPLI, OSB İLE KURTULACAK

ALAPLI, OSB İLE KURTULACAK

 Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, "Fındık bizim için vazgeçilmez bir ürün. Fındığın yanı sıra fındığa ek gelir değil de ana gelir kaynağı olarak göstereceğimiz sanayiye dayalı bir ekonomi anlayışını kazanmak için büyük bir çaba harcıyoruz. Fındık olduğu zaman iyi fındık olmadığı zaman kötü ekonomi anlayışını rafa kaldıracak duruma geleceğimize inanıyorum." dedi.

Ocak, yaptığı açıklamada, Alaplı Organize Sanayi Bölgesi ve Islah Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete girmesi ile birlikte İlçemiz yakın zamanda ekonomisi ile Batı Karadeniz'de adından söz ettirecek bir ilçe konumuna geleceğini söyledi.

OSB tamamlandığı zaman Alaplı'da yaşayan insanların bir iş kapısının olacağını bununla birlikte oradan elde edilecek gelirin ekonomiye yansıyacağını hep beraber göreceklerini ifade eden Ocak, şöyle dedi:

"İlçemiz için önem arz eden Organize sanayi bölgesin alt yapısı bildiğiniz gibi 3 Kasım 2016 tarihinde 5 milyon 925 bin lira bedelle ihale edilmiştir. Yüklenici firma Tekay İnşaat ile 9 Aralık 2016 tarihinde sözleşme imzalanmış olup firma 12 Aralıkta 9 iş makinesi ve 22 personelle çalışmalara başladı. İlçemiz tarihinin en büyük ve en önemli yatırımı olan OSB’de yağmur, kar, kış ve tüm olumsuz hava şartlarında alt yapı çalışmaları devam etmektedir. İlk iş olarak yol yapım çalışmalarına başlandı. Daha sonra yapılan yollara 68 bin metre kare kilitli parke taşı döşenecek. Sırasıyla Kiraz deresi ıslahı yapıldıktan sonra atık ve yağmur suyu inşaatı, bin 500 metre küplük su deposu ve içme suyu hattı düşeme işlemleri yapılacak."

30 PARSELDEN 10'U SATILDI

Daha Altyapı çalışmalarının sürdüğü OSB'de parsellerin satışa çıkarıldığını ve büyük bir ilgi gördüğünü anlatan Ocak,  “ Alaplı Organize Sanayi Bölgesinin 1997 yılında yer seçimi ile başlayan uzun soluklu tarihinde önemli bir aşamaya gelmiş bulunmaktayız.3 Kasım 2016 tarihinde altyapı ihalesi yapılan bölgemizin altyapı inşaat çalışmaları 13 Aralık 2016 tarihinde başlamış bulunup 30 Kasım 2017 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır. Müteşebbis heyetimiz 8 Şubat 2017 tarihinde yapmış olduğu toplantıda altyapı çalışmaları devam ederken parsel tahsisine başlama kararı almıştır. Toplam 773 bin 480 metrekare alanda 434 bin 574 metrekare 30 sanayi parselinden oluşan bölgemizde parsel büyüklükleri 6 bin ile 58 bin m2 arasında değişmektedir. Altyapı çalışmaların sürerken OSB'de bulunan 30 parselin 10'nu satılması bizler için büyük bir mutluluktur. Binlerce insanımız burada istihdam edilecektir. İlçemizin ve bölgemizin gelişimine ve yaratılacak olan istihdam ile işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlayacak olan organize sanayi bölgemiz daha çok yatırımcıya kucak açmaktadır. Bölgemizde üretim faaliyetinde bulunmak isteyen yatırımcıları en kısa sürede bölge müdürlüğümüze davet ediyor ve ön talep formu ile müracaatlarını bekliyoruz.” dedi.

2 BİN KİŞİYE İŞ AŞ SAHİBİ OLACAK

Alaplı OSB tamamlandığı zaman İlçemizde 2 bin kişi iş ve aş sahibi olacağını belirten Ocak, "Alaplı OSB Alt yapı işlemleri 30 Kasım 2017 tarihinde tamamlanacak. 30 parsel olarak planlanan Alaplı OSB alanında yatırımcıların tesislerini kurmalarından sonra ilçe ve bölge halkından yaklaşık 2 bin kişilik bir istihdam katkısı sağlayacaktır. Kısaca Alaplı OSB ile ayağa kalkacaktır. Alaplı Çay boyu mevkisinde yani Islah OSB alanında 20 ye yakın fabrika var. Bu alanda daha fazla fabrika kurulması ve mevcut fabrikaların kapasitelerinin artırılması için Islah OSB bir nimet. Bu projemizde son aşamaya gelmiş durumda, Biz mevcut sanayicimizi korumak ve kapasitesini artırmayı hedefliyoruz."

 EMEĞİ GECEN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜR

Alaplı TSO’da görev yapan tüm başkanlara ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Ocak, “Benden önce görev yapan tüm TSO başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Onlar odamızı bu noktalara getirdi, kiradan kendi binamıza kavuştuk. Bizim de hedefimiz, hizmet aracı kazandırmak ilçede istihdam projelerini hayata geçirmek. Ses getirecek, bölgeye faydası olacak her türlü çalışmanın için birlik ve beraberlik içinde olacağız. Yönetimimizle, meclisimizle, üyelerimizle eski başkan ve yöneticilerimizle el ele Alaplı’ya ve bölgemize hizmet etmeye devam edeceğiz."



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!