Karadeniz Ereğli

"KENT İÇİ ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLECEK"

 "Her zaman ne söylüyoruz; artık bilim ötesini düşünmek zorundayız. Bilimsel bir çalışma yaptırıp Ereğli’nin kent içi ulaşım sorununu çözeceğiz. Elmatepe, Kavaklık ve Kepez’den anayola çıkış noktasında yaşanan sorunu 2 ay içinde çözeceğiz. Sakindere de yarım kalan çalışmalar, rekreasyon projemiz devam edecek. Pazaryerine inen ve bir aracın zor geçtiği yol, yaya yolu dışında 7 metrelik araç yolu haline gelecek"

Vatandaşlara teşekkür etti.

Kdz. Ereğli Belediyesi Meclisi Mayıs ayı olağan toplantılarının ilk oturumu Kdz. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Nikah Salonu’nda yapılan toplantı öncesinde günden dışı konuşan Uysal, 16 Nisan referandumunda sandığa giderek demokratik hakkını kullanan tüm vatandaşlara teşekkür etti, sonucun hayırlı olmasını diledi.

 Uysal, Yalnızçam köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 10 kişiye başsağlığı yaralılara da acil şifa temennisinde bulundu. Toplantıda 15 gündem maddesinden 14’ü görüşüldü. Toplantıda görüşülen gündem maddeleri ve alınan kararlar şöyle:  “Mülkiyeti Belediyeye ait ilçenin Kıyıcak Mahallesi Plajlar Caddesi No:2/C adresinde bulunan taşınmazın Yaşlılar ve Gençler Dinlenme Evinin bir şubesi olarak çalıştırılmasının görüşülmesi” konusu oy birliği ile kabul edildi.  İlçenin Köseler Mahallesi Yıldız Sokağın isminin Şehit Kenan DÖNGEL Sokak olarak değiştirilmesinin görüşülmesi konusu oy birliği ile kabul edildi. Belediye 2017 mali yılı gelir tarifesine ilave yapılmasının görüşülmesi konusu incelenmek üzere oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.  Belediye İtfaiye Müdürlüğünde kullanılmak üzere 2 adet Jet Ski (Deniz Motoru) alınmasının görüşülmesi konusu incelenmek üzere oy birliği ile hukuk komisyonuna havale edildi. Belediye 2016 mali yılı Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabı ile Taşınır Mal Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabının görüşülmesi konusu incelenmek üzere oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.  Özel Halk Otobüslerinin engelli erişimine uygun hale getirilmesi için araç kapasitelerinin belirlenmesinin görüşülmesi” konusu incelenmek üzere oy birliği ile hukuk işleri komisyonuna havale edildi.  Kent İçi Trafik Sirkülâsyonu İyileştirme Etüdü ve Toplu Taşıma Sistemi Rehabilitasyonu Rapor ve Projelerinin hazırlanması işi için 5393 sayılı Kanunun 75.maddesi uyarınca Üniversite ile “Ortak Hizmet Protokolü” yapılmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi” konusu incelenmek üzere oy birliği ile hukuk işleri komisyonuna havale edildi. Kdz. Ereğli Belediyesi Gıda Bankası Yönetmeliği ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasının görüşülmesi” konusu incelenmek üzere oy birliği ile hukuk işleri komisyonuna havale edildi.  Belediye 2017 mali yılı Gelir Tarifesinde değişiklik ve ilave yapılmasına ait komisyon raporunun görüşülmesi” konusu ad okunmak suretiyle yapılan oylamada kabul edildi. Toplantıda ayrıca resmi kurumlara ve şahıslara ait imar tadilat talepleri ile belediye ait yoldan ihdas parsellerin satış veya takasının görüşülmesi konuları da görüşülerek imar komisyonuna havale edildi. Yine daha önceki mecliste komisyona havale edilen resmi kurumlara ve şahıslara ait imar tadilat talepleri ile ilgili komisyon raporları da oy çokluğu ile kabul edildi.

"Elmatepe-kepez yolu, sakindere"

Başkan Uysal, Kastamonu’da Karayolları ve DSİ Bölge Müdürlüklerinde yaptığı görüşmeler hakkında da meclise ve konunun taraflarına bilgi vererek; "Elmatepe, Kavaklık ve Kepez’den anayola çıkış noktasında yaşanan sorunu 2 ay içinde çözeceğiz. Sakindere de yarım kalan çalışmalar, rekreasyon projemiz devam edecek. Pazaryerine inen ve bir aracın zor geçtiği yol, yaya yolu dışında 7 metrelik araç yolu haline gelecek” dedi.

"Ulaşım sorununu çözeceğiz”

 Uysal, toplantı sonunda yaptığı konuşmada; ulaşım konusundaki maddeye dikkat çekerek, “Her zaman ne söylüyoruz; artık bilim ötesini düşünmek zorundayız. Bilimsel bir çalışma yaptırıp Ereğli’nin kent içi ulaşım sorununu çözeceğiz.”dedi. 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!