Zonguldak Merkez

TANRIVERDİ, İFTARDA KONUŞTU

TANRIVERDİ, İFTARDA KONUŞTU

Tanrıverdi, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, 1982 Anayasası’nın Türkiye’nin ayaklarında pranga olduğunu ileri sürerek, şunları söyledi:

“Darbe anayasaları demokrasiyi doğurmaz. 1961 darbe anayasası bunun açık bir göstergesiydi, 1980 anayasasının da demokrasiyi doğurmayacağı, demokratik düşen sivil düşünen herkes tarafından malumdur. Onun içindir ki o günden bugüne anayasa değişiklikleri ülke gündeminde yerini almıştır. Ne var ki, eyleme dönüşmemiştir, söz olarak konuşulmuştur. Dolayısıyla Anayasa değişiklik yönündeki düşünceler için TBMM’de 55 maddesi üzerinde 15 defa değişiklik yapılmış ise de doğrusu doğru bu Türkiye’de gerçek demokrasinin yerleşmesi, kökleşmesi ve genişlemesi adına dikkate değer bir değişiklik yapılamamıştır. Bu değişiklikler yapılamayınca, artık gün geçtikçe Türkiye’de milletimiz anayasanın altında değişim ve dönüşümü gerçekleştirememiştir, gelişimi gerçekleştirememiştir. Çünkü bu anayasa milletimize dar dikilmiş bir anayasadır, vücut ölçülerine uygun değildir, ülkemizin değişim, dönüşüm ve gelişimini sağlayacak bir anayasa değildir. Bu açıdan bu anayasa Türkiye’nin ayaklarında bir pranga olmuştur.

İnsanımızın daha fazla demokrasiye kavuşmasını, daha fazla özgürlüğe kavuşmasını engellemiştir. Ülkemizin dış dünyada daha fazla itibar kazanmasını sağlamamıştır.

Bu noktada gönül isterdi ki, anayasa değişikliği tümü üzerinde yapılsın. Parantez açarak ifade ediyorum. Değiştirilemez hükümleri dışındaki tüm değişiklikler yapılabilmeliydi. Bu noktada TBMM’de grubu bulunan partiler uzlaşma sağlayabilselerdi, toplumsal bir mutabakat elde edilebilseydi.”

 
 
 
 
                                   -ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN YAPILMASI-

 

Anayasa değişikliklerinin siyasi partiler tarafından yapılmadığını ifade eden Tanrıverdi, şunları kaydetti:

“Siyasi partiler anayasa değişikliği için grup kararı alamazlar. Dolayısıyla anayasa değişiklikleri ancak ve ancak sivil inisiyatif ve iradeyle yapılır. Onun içindir ki bu teklif, milletvekillerimizce hazırlanmıştır.

12 Eylül’de halkımız, kendi iradesiyle, inisiyatifiyle demokrasiye yönünü döndüğünü göstermek, demokratik tercihini ortaya koymak adına sandıklarda bu işin tescilini yapacaklardır. Yeni anayasa paketi içerisinde toplumun bütün kesim ve kesitlerinin yararına olan değişiklikler vardır. Paket içindeki 24 madde esasen diğer siyasi partilerden de kabul görmüş maddelerdir. Anayasa Mahkemesi arka bahçeden çıkıyor olunca, vatandaşlara bireysel başvuru hakkı verince rahatsız oldular. Şimdi artık arka bahçesi olarak göremeyenler panik içerisine girdiler. Bu maddenin içeriğini vatandaşımıza anlatmadan bildik sözleriyle, (AK Parti kendisine siyasal alanda bir yargı sistemi oluşturmak istiyor, böyle dizayn ediyor) safsatalarıyla, iftiralarıyla yol almaya çalışıyorlar.

Artık vatandaşımız bunu görmüştür. Yukarıda liderlerin söyleminden ziyade anayasa değişiklik paketinin içini görerek onların dediklerine aldırış etmeden CHP, MHP,DP’li ve diğer partili vatandaşlarımız tabanda doğruyu görmüş, gerçekleri de fark etmiştir ve gark ettiği gerçekler doğrultusunda hareket edeceklerine inanıyoruz.

Şu anda bölgesinde lider olan Türkiye, elbette bu gayretleriyle, yapısıyla oluşturacağı sistemle dünyanın lider ülkeleri arasında hak ettiği yeri alacaktır. Türkiye’nin dünyanın lider ülkeleri arasında hak ettiği yeri alması, vahşi dünyada adaletin sağlanması demektir. Bu noktada Türkiye üzerine düşeni yapacaktır.

Milletvekilleri olarak, milletimizin tercihiyle vicdanımızı buluşturduk, evet oyumuzu kullandık. Bize tevdi edilen bu oyun kendileri tarafından kullanılacak tarihte de, evet kullanılması yönünde çağrı yapıyoruz.”

Milletvekili Erdoğan da, iftara katılanlara teşekkür etti.

İftara, Zonguldak Valisi Erdal Ata, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarney Kısık, bazı belediye başkanları, oda ve dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri, Ereğli Kız Yetiştirme Yurdu öğrencileri, huzurevi sakinleri, şehit aileleri gazi ve aileleri ile partililer katıldı.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!