Karadeniz Ereğli

İMAM HATİP AKÇAY, EŞİNİ DARP ETTİMİ?

İMAM HATİP AKÇAY,  EŞİNİ DARP ETTİMİ?

 TRT1’deki, “Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması”nda önceki akşam ‘Gecenin Birincisi’ olan Zonguldak’ın Ereğli İlçesinden İmam Hatip Fatih Akçay (24), hakkında, “eşini kasten yaralama” iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldığı bildirildi.

İlçeye bağlı Çaylıoğlu Köyünde İmam Hatip Akçay’ın, bir yıl önce evlendiği eşi Funda Akçay, gazetecilere yaptığı açıklamada, evliliklerinin henüz ikinci ayında eşi tarafından darp edilmeye başladığını iddia etti. Genç kadın, bunun üzerine Jandarma Karakoluna giderek şikayetçi de olduğunu, Fatih Akçay’ın ise ifadesi alındıktan sonra ‘tutuksuz yargılanmak üzere’ serbest bırakıldığını söyledi.

Fatih Akçay’ın, TRT’deki yarışmaya katılması ve önceki akşam gecenin birincisi olması sonrası yaşananları açıklama gereği duyduğunu anlatan Funda Akçay, şöyle dedi: “14 Nisan 2019'da evlendik. Evliliğimin ikinci ayında bana şiddet uygulamaya başladı. Şiddet gittikçe büyüdü. Babam, babası ile görüşmek istedi. Babasının ilk söylediği söz ‘Kızınızın kolu bacağımı kırıldı?’ oldu. Kendisi de Gülüç imam hatibidir. Oğullarının yaptığı bu davranışı desteklediler. Darp edildikten sonra babam beni almaya geldi. Gerekli yerlere mercilere baş vurdum. Hakkında suç duyurusunda bulundum.  Açıkçası böyle bir durumun olması çok üzücü. Ailecek çok yıprandık. Böyle programlara katılarak prim toplamanın yanlış olduğunu düşünüyorum.  Böyle güzel programların daha güzel insanlarla sonuçlanması gerekir. Kur’a-ı Kerim’in güzel okunması çok güzel. Fakat özel hayatında davranışı, ailesine karşı gösterdiği tepkileri de dikkate alınmasını isterim.

AĞZIMA BEZ TIKAYIP!!!

Bu insanın bana yapmadığı eziyet kalmadı. Ağzıma bez tıkayıp nefesimi kesene kadar beni darp etmiştir.  Ben artık susmayacağım, konuşmak istiyorum ve konuşuyorum da. İlk ceza mahkememiz görüldü. İkincisi için de tarih verildi. Şu anda beklemekteyiz. Gerekli işlemleri avukatımla yapıyoruz. Süreç devam ediyor. Ben bu insan hakkında soruşturma açılmasını istiyorum. Eşini darp eden, kadına şiddet gösteren bir insanın bu şekilde gündeme gelmesini istemiyorum.”

Gazetecilerin yanıt hakkı için aradıkları Fatih Akçay ise konuyla ilgili konuşmak istemediğini belirtti.

Kaynak: Hakimiyet gazetesi



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!