Zonguldak Merkez

POSBIYIK MEYDANLARA İNDİ

POSBIYIK MEYDANLARA İNDİ

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve belediye meclis üyeleri, İnönü Parkı'nda düzenlediği basın açıklamasında, yaklaşan referandum süreci ile ilgili vatandaşları uyarırken, referandumda "Hayır" oyu vermelerini istedi. 4 dönemdir belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Posbıyık, "Sizler, değerli Ereğli halkı siz her zaman partime bakmadan, beni desteklediniz. 4 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum ve öyle sanıyorum ki, sizleri hiçbir zaman utandırmadım. Sizlere verdiğim sözleri her zaman tutmaya çalıştım. Ereğli'yi Türkiye'nin yıldız kentleri arasına soktuk. Sadece Ereğli için değil. Kırsal kesim içinde çalışmalar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. 32 köyümüze çocuk bahçesi yaptık. 60 köyümüze de sipariş verdik. Onlar da yakında yapılacaklar. Tüm köylerimizdeki camilerimizin önlerine oturma grupları yapacağız. Bu bölgede yaşayan insanlara uysal insanlardır. Sessizdirler. Ensesine vur, lokmasını al. Ses çıkarmazlar. Evine ziyarete git. Kendisi açtır. Misafiri doyurmaya çalışırlar. Bizim insanlarımızın tek eksik yanları vardır. Sessiz ve sakindir. Demokratik haklarını ön plana çıkarmazlar. Bunun için hep ezilirler. Demir-çelik buradadır. Çocuklarını çalışmaya sokamazlar. Tersaneden işçilerimizi sokağa atarlar. Ses-seda yoktur. Bizler, belediye meclis üyelerimiz ile birlikte senelerdir, kırsal kesimdeki vatandaşlarımızın haklarının gasp edilmemesi, onların menfaatlerinin korunması amacıyla mücadele ediyoruz. Yaptığımız işlerin hepsini ayrıntılarını anlatmadan bilemezsiniz. Çok iyi

işler yaptık sizler için" dedi.

 

"PAŞA PAŞA YÜZDE 35'İ GERİ ALDIK"

ERDEMİR'in 16 aylık süre için işçilerin maaşları üzerinde yaptığı yüzde 35'lik kesintinin aslında geri verilmek istenmediğini fakat kendi baskıları sonucu geri verildiğini iddia eden Posbıyık, "Aynen bizim özelleştirmede destek görmediğimiz gibi, bu olayda da destek görmüyoruz. Buna rağmen 10 gün uğraşarak, bir bildiri hazırladım ve bildiriyi belediye meclis üyelerime sundum. Belediye meclis üyelerim, 'Bildiriyi keşke biraz daha sert yazsaydın, bölgemizi mahvediyorlar' dediler. AK Parti ve CHP belediye meclis üyelerimizin tamamı bu bildiriyi onayladılar ve dağıtmaya başladık. Dağıtım yapılırken OYAK'tan bir telefon aldım. 'Yapacağını yaptın zaten. Bildiriyi artık dağıtma, köylere verme, muhtarlara dağıtma' dediler. Bende kendilerine 'yüzde 35'i geri vereceğinizi açıklayın' dedim. Bana telefon eden şahıs, 'Bu konuda yetkili değilim' dedi. Ben tekrar 'OYAK'tan ya da Türk Metal Sendikasından biri açıklasın o zaman' dedim. 'Ona da yetkimiz yok' dediler. Bende 'Bu konu açığa kavuşmazsa, bildirileri dağıtmaya devam ederim' dedim. Bakın arkadaşlar, ben ERDEMİR konusunda çok bilgiliyim. Yurtsever ERDEMİR'lilerden sürekli bilgi ve yardım alıyorum. Yüzde 35 aslında geri verilmeyecekti. İstifalar olacaktı, üst kademelerde. Onlarda mahcuplar. Bildirileri dağıttıktan sonra, olay ulusal basına taşındı. Ardından OYAK'tan bir telefon daha aldım. Bu bildiriyi alan genel kurul üyelerinin OYAK'a tepki gösterdiklerini söylediler ve eylemlerin artık durdurulması rica ettiler. Tabii burada bir konuya açıklık getirmem gerekiyor.

ERDEMİR'e kesinlikle karşı değiliz. Onlar bizim canımız ciğerimiz. Biz yediğimiz ekmeğe nankörlük yapmayız. ERDEMİR'in büyümesi için elimizden geleni yaparız. ERDEMİR'in emrindeyiz. Bizim kavgamız OYAK camiası ile de değil. Biz koltuklarını sağlam tutmaya çalışan, birkaç OYAK yöneticisine karşıyız. Halka tepeden bakıyorlar. Basını adam yerine koymuyorlar. Davetlerine bizleri çağırmıyorlar. Eskiden bölgede işbirliği vardı. Her yere hizmet vardı. Artık yok. Susmayın arkadaşlar, sustukça sıra size gelecek.

Siyasi partiler konuşmuyor. Sivil toplum örgütleri konuşmuyor. Herkes suskun. Eskiden bacadan zehir çıktığı zaman yönetim alarma geçer filtreyi değiştirirdi. Artık böyle bir şey yok, zehirleniyoruz" diye konuştu.

 

"MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Ereğli'nin korku kenti olduğunu öne süren Başkan Halil Posbıyık, "'Herkesi işten atarız' diye tehdit ediyorlar. Sizlere acımıyorlar. Biz kimseden korkmuyoruz. Belediye meclis üyelerimle beraber mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Her sene kar ediyorsunuz. Madem kar ediyorsunuz, benim işçime niye dokunuyorsunuz? Yüzde 35'lik kesintinin ardından ERDEMİR'e bir yüksek fırın, bir kok fabrikası yaptınız, bedavadan. Bizi aptal mı sanıyorsunuz? Bizi kandırdığınızı mı sanıyorsunuz?" dedi.

 

"FAZLI ERDOĞAN'IN KEYFİ YERİNDE"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın bu işlerle ilgilenmediğini iddia eden Posbıyık, "Fazlı Erdoğan'ın keyfi yerinde, bariyer ihalelerini almış. Kendi fabrikasını büyütmüş. Çıkmış bir de oradan OYAK'a teşekkür ediyor. Biz teşekkür etmiyoruz" dedi.

 

"BU BİR SİVİL DİKTADIR"

Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, referandum ile halkoyuna sunulacak olan anayasa paketi için, hükümete seslenerek "Laf ebeliği yapmayın" şeklinde konuştu. Hükümetin değişiklik yapılmak istenen 26 maddesini süsleyip halkın oyuna sunduğunu iddia eden Posbıyık sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizi kandırmalarına izin vermeyin. Referandumda kullanılacak her 'Evet' oyu bizlere ihanettir. Bu bir sivil diktadır. 'Evet' oyu çıkarsa ülke biter. Aydınlarımızı birer birer susturuyorlar. Hapse atıyorlar. Bizim sesimizde çok çıkıyor. Bunun için bizleri de araştırıyorlar. Recep Bey'in takımına zarar verdiğim için bana devlet polis koruması atandı."

AK Parti hükümetini eleştirmeye devam eden Posbıyık, "Recep Bey yüksek yargıyı ele geçirmek istiyor. Bu referandumdan 'Evet' çıkarsa, bizlere de muhakkak bir kulp takıp, ya hapse gönderecekler ya bir yere sürecekler. Ereğli'yi müdafaasız bırakacaklar. Buradan sizlere sesleniyorum. 93 tane köy muhtarına, 23 tane mahalle muhtarına gece gündüz çalışıp da, mahallelerinizden 'Hayır' oyu çıkarmazsanız. Size bu güne kadar yaptığım hizmetleri haram ediyorum" dedi.

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!