Zonguldak Merkez

BÖLGENİN GELECEĞİ BU PROJEYE BAĞLI

BÖLGENİN GELECEĞİ BU PROJEYE BAĞLI

Dünya gazetesi; birinci sayfasından “Batı Karadeniz geleceğini Alaplı Limanı’na bağladı” başlığıyla giriş yaptığı Alaplı Limanı ile ilgili habere, gazetenin eki “Perşembe Rotası”nda tam 5 sayfa yer ayırdı.

 

   Dünya gazetesinin birinci sayfasından “Batı Karadeniz geleceğini Alaplı Limanı’na bağladı” başlığıyla verilen haber, gazetenin eki “Perşembe Rotası”nda “Batı Karadeniz Alaplı Limanı için tek vücut oldu” ana başlığıyla aynı zamanda “kapak haber” olarak yer aldı. Gazetenin haberinde, “Batı Karadeniz bölgesinde bulunan kamu kurumları, meslek örgütleri ve işadamlarının, Alaplı Limanı için tek ses olduğuna” dikkat çekilerek, “Aynı anda 300 metre uzunluğunda 70.000 dwt’lik iki geminin yanaşabileceği limanın, bölge ekonomisine hayat vereceğine inanılıyor” denildi.

    Alaplı Limanı’na oldukça geniş bir şekilde yer verilen haberde, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve Alport A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra; Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Vural, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, TAT Metal Müdürü Hayrettin Yavuz, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Özdemir Profil Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Özdemir ve Çınar Boru ve Profil Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çınar’ın “Alaplı Liman Projesi’nin bölgenin liman ihtiyacını gidereceği” noktasında birleştikleri görüş ve düşüncelerine de geniş bir şekilde yer verildi.

Haberin devamında ayrıca, “Filyos ve Alaplı Liman Projesi başta olmak üzere Batı Karadeniz’de yapılması planlanan limanların bölgeyi dünyaya açarak, ekonomiyi canlandıracağı” belirtilerek, Dr. Ersen Zafer Oral’ın “Bölgenin limancılık potansiyeli” ile ilgili araştırmasına da yer verildi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Liman Projesi’nin, Dünya gazetesi gibi; iş çevrelerinin çok yakından takip ettiği, Türkiye’nin en büyük ekonomi gazetesinde geniş bir şekilde yer almasının, projeye olan ihtiyacın ve verilen önemin de bir göstergesi olduğunu belirtti.  Çimenoğlu “Haberde de ifade edildiği gibi; Alaplı Limanı, sadece Alaplı ve Zonguldak bölgesinin değil, Batı Karadeniz’in, hatta Ülkemizin bir ihtiyacı. Alaplı olarak hedefimiz projenin bir an önce hayata geçirilmesini sağlamaktır” dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!