Karadeniz Ereğli

BÖYLE VİCDANSIZLIK OLUR MU..?

BÖYLE VİCDANSIZLIK OLUR MU..?

 Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçede bazı yatırımların engellendiğini iddia etti.

Posbıyık, Belediye Meclisi Eylül Ayı toplantısındaki konuşmasının devamında, ilçeye bağlı Sütlüce Köyünde yapılması planlanan 4Mw güce sahip Güneş Enerji Santrali (GES) projenin onay beklediğini söyledi.

‘Güneş Enerjisi Santralı’ yapımının,  “CHP’li Belediye” diye engellendiğini ileri süren Posbıyık, şunları kaydetti: “Karadeniz Ereğli’de, bölgemizde hiçbir projenin düşünülmediği GES konusunda çalışma yapmak istedik. Sütlüce Köyü’nde 4 Mw enerji üreteceğiz. 400 – 450 milyar lira  kazanıyoruz. Sokak aralarındaki aydınlatmaların parasını hep belediye veriyor. 800 milyar lira tutarında ödeme yapıyoruz. Dedik ki Avrupa Fonundan verilen desteklerden faydalanalım. Danışman bir şirket vasıtasıyla yararlanmak istedik. GES ile aylık 400 milyar lira gelir elde edeceğiz, Devletten para da almayacağız. 5 yıl ödemesiz kredi bulduk. Sayın (Eski Zonguldak Valisi Erdoğan) Bektaş’a gittik. Bunun ön çalışmasını yaptık. Sütlüce Köyü merkezinde 220 dönüm bir yer bulduk. Taşlık, kayalık ve tarıma elverişli değil. Bu yeri talep ettik. Yanında trafo da var. Sağ olsun bize Sayın Vali yardım etti, bütün müdürlüklerde bütün işlemleri bitirdik. Bu proje genel müdürlüğe, Ankara’ya gitti. Aylardır bekliyoruz, proje onaydan geçmiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık.”

Ak Partililer Alınmasın Ama..!

AK Parti’li kardeşlerimiz alınmasın. siyaset yapmıyorum ama gerçekleri söylememiz lazım. Ereğli’ye yapılan bir takım yatırımlar engelleniyor. En sonunda AK Parti’den bir büyüğümüzü bulduk, rica ettik, minnet ettik, ‘şu işle ilgilen, çıkmıyor’ dedik. 3-4 gün ilgilendi, ‘ben hallederim’ dedi ama sonra telefon etti. ‘Bölge milletvekilleri, CHP’li belediye olduğu için genel müdüre talimat vermişler, yapılmıyor’ diyor. Zonguldak milletvekillerine sesleniyorum, aksini söyleyen varsa söylesin. Böyle vicdansızlık olur mu? Ereğli’ye yüzme havuzu olacak, Kilimli’ye gidiyor. GES yapacağız, kimsenin düşünmediği bir  proje; devletin yerini kiralıyoruz; bütün muamelelerimiz bitmiş, genel müdüre ‘Vermeyin CHP’li belediye’ diye talimat veriyorlar. Ben CHP’li belediye isem terörist değilim ki. Bunu gündeme getirmem gerektiğine inandığım için anlatıyorum. Aksini söyleyen AK Parti’li vekil varsa, işlemi tarihi, numarası hepsi var. Lütfen gitsinler Milli Emlak’tan bu işi halletsinler. Zaman azaldı, Ereğli bu gelirden yok olacak. Ereğli’ye bu kötülükler yapılmasın yazık günahtır" 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!