Alaplı

ZONGULDAK BİRİNCİSİ, ALAPLI'DAN ÇIKTI

ZONGULDAK BİRİNCİSİ, ALAPLI'DAN ÇIKTI

Alaplı Şehit Recep Turan Ortaokulu Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası  il finallerinde gösterdiği başarıyı devam ettirerek bölge finallerinde de birinciliği kimseye kaptırmadı. 5. ve 7. sınıf kategorilerinde yine  Zonguldak 1.si oldular. 

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK'ın destekleriyle öğrencilerin düşünme, karar verme ve problem çözme becerilerini geliştirmek, öğrencilerde yardımlaşma ve takım çalışması alışkanlıkları kazandırmak amacıyla Türkiye Zeka Vakfı tarafından gerçekleştirilen online matematik sınavında birçok Bilim Sanat Merkezi ve özel okulu geride bıraktı.

Alaplı Şehit Recep Turan Ortaokulu Müdürü Atalay Karakırık, öğrencilerini başarısından tebrik ederken, öğretmenlerine de teşekkür etti.  Müdür Karakırık yaptığı açıklamada şunları ifade etti; "Matematik öğretmeni Goncgül Korkmaz koordinatörlüğünde Ceren Yılmaz, Yağız Deniz, Ecrin Efe, Elif Zümra Polat ve Ali Efe Türkoğlu'ndan oluşan 7.sınıf takımı 98,44 puanla Karadeniz Bölgesinde 39 okul arasında 4. ve Türkiye'de 273 okul arasında 24. olarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandılar.

Selahattin Kaan Gültekin,  62,79 puan alarak 5.sınıflar kategorisinde Karadeniz Bölgesinde 45 okul arasında 10. olarak Alaplı'yı ilçemizi en güzel şekilde temsil etti. Öğrencilerimiz başarısı bir kez daha bizlerin göğsümüzü kabartmıştır. Türkiye Finallerinde öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkür ederiz" dedi. Okul müdürü Atalay Karakırık, daha başarılı öğrencileri ödüllendirdi. 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!