Alaplı

SAYDAM: "TEK ÇABAMIZ, GÜMELİYİ BÜYÜTMEK"

SAYDAM:

 Alaplı ilçesine bağlı tek belde konumunda bulunan Gümeli'de 12 yıldır aralıksız Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Saydam, geçen bu sürede Gümeli'ye büyük hizmetler yaptıklarını belirterek, "Başta beldemizde 10 kilometre yeni yol ağı açtık. Araç filomuzu genişleterek 4 adet olan aracımızı 20 adete çıkardık. Alt yapıdan üst yapıya, pek çok sorunumuzu aştık. Gümeli'ye daha büyük hizmetler yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Göreve başladığı 2009 ile 2021 yılları arasında Gümeli Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında kısa bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Saydam, beldenin nüfusunun artırılması için Gümeli halkına da çağrı yaparak ikametgahlarını Gümeli ye almalarını istedi.

Parke İmalat Makinası Alındı, Parkesiz Yol Kalmayacak

İşte Saydam'ın açıklamalarından satır başları...

Belediyemizin ekonomik ve coğrafi durumu göz önünde bulundurulduğunda neler yapılır neler yapılmaz? Büyük işler hep krediyle yapılması gereken işlerdir. Parke imalatı için parke imalat makinesi belde merkezine kuruldu ve imalata geçildi. İlkbaharda Mart- Nisan aylarında tam kapasiteli imalata geçip parke yapılması gereken yerlere döşenecektir.

20 Bin Tl Harcanarak, Camii Müştemilatı  Tamamlandı

Merkez Camisine 14.02.2020’de Cami yanına imam veya müezzin görevlendirme yazısını ilçe müftülüğüne yazmıştık, nihayet geçen hafta imam gönderildi ve göreve başladı.Belde içindeki camimizin alt katına sayın kaymakamımızın ve müftülüğün katkılarıyla 4 bayan ve 4 erkek kapasiteli wc yapıldı.

Yaylaya Modern Tuvaletler

Aynı zamanda 16.10.2020 tarihli dilekçemizle Kültür ve Turizm bakanlığına da yaylalar için wc başvurusunda bulunduk.

Kültür Evi Tam Donanımlı Hale Geldi.

Belde merkezine başlanan kültür ve cem evimizin mutfak ve ibadet katları tamamen yapıldı, ibadete hazır hale geldi.

Ayrıca belediyemizin de kullanacağı şekilde profesyonel ses düzeni İstanbul’daki bir dernek tarafından temin edildi. Kültür evinin merkez tarafına kazan dairesi inşaatına başladık, üstü teras olacak şekilde yapılacak. İstanbul Bakırköy Belediyesi’ de dış cephe kaplama işini üstlendi.

600 Koli Gıda Yardımı Yapıldı.

Pandemi dönemi başladığı günden beri birçok dernekler beldemize gıda yardımında bulundu. Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği, TSO Ticaret ev Sanayi Odası, Kent Konseyi, İş adamları ve Belediye olarak 600 civarında gıda ve nakdi yardım dağıttık.

Sağlık Ocağı, Sağlık Evine Dönüştü.

Daha önce Sağlık Bakanlığının almış olduğu karara göre beldemizde mevcuttaki Sağlık Ocağı 25.01.2013 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 5258 sayılı Aile Hekimliği kanunu kapsamında (nüfusumuz 3500 kişinin altında) olduğu için kapatılarak sağlık evine dönüştürülmüş ve haftada 1 kez gezici aile hekimliği uygulamasına başlanmıştır.

16.05.2017 tarihli ve Aile Hekimliği Yönetmeliğinde 4. Maddede 3500 nüfus kriteri yerine 2000 nüfus kriteri getirilmiş olsa da yönetmelik Sağlık Bakanlığı tarafından halen uygulanmaya başlamamıştır.

Sağlık evinin tadilatı ise tamamen İl Sağlık Müdürlüğünün insiyatifinde olup burası için tadilat kararı da onlara aittir. Daha önce başlanan tadilatta müteahhit firma ve Sağlık Müdürlüğü mahkemelik olduğundan Belediyemizde dahil hiçbir kurumun çivi dahi çakamayacağı yönünde İl Sağlık Müdürlüğünden bilgi verilmiştir. ‘’Bu durumda Belediye olarak elimizden gelen tek şey, belediyemiz üst katında Aile hekimine oda tahsis ederek halkımızın sağlık hizmeti almasını sağlamaktayız. ‘’

Salonu Çok Amaçlı Salon Haline Getirdik.

Belde merkezine çok amaçlı spor salonu spor bakanlığı tarafından 2013 yılında yapılmıştır. Bizde belediye olarak nişan, düğün, kına etkinlik ve toplantı yapmak için tüm malzemelerini aldık ve hizmete sunduk. Spor salonunun istinat duvarının ve arka tarafının onarımı için Spor il Müdürlüğüne Dilekçemizi gönderdik.

Asfalt Ve Betonlamada Son Aşamaya Gelindi.

Gümeli Spor Salonu yayla yolu istikametinde giden ana yolla ilgili çalışmalar devam ediyor. 4 mahalle muhtarımızla sayın valimizi ziyaret ettik ve sayın valimiz, sayın kaymakamımız yolu gezdiler bu yolu asfalt veya beton yol yapacaklarını yolu genişletmek için taramadan geçmesi gerektiğini söylediler. Sayın kaymakamımızın isteği üzerine yolun krokisini çıkarttık  (6 km) kaymakam beye ilettik. İl özel idare genel sekreteri de heyetiyle birlikte gezdiler. Bu yol Yedi göller, Gümeli Tabiat Anıtı ve Alaplı turizm yolu şu an genişletme çalışmaları için, genel sekreter ile görüştük, genel sekreter mart, nisan aylarında başlayacaklarını söylediler. Buradan sayın valimize, sayın kaymakamımıza, genel sekreterimize ve çalışanlarına teşekkür ederim. 

Yol Valilik tarafından Gümeli Spor Salonundan Hasanbalıya kadar 6 km lik kısım ilk etapta yapılacak. Gümeli belde merkezi ve Alaplı arası yol ise yine devletin yapması gereken turizm grup yolu. Zaten Alaplı ve Aşağı dağköy arası olan yol İl Özel İdare tarafından yapıldı daha sonra da Dağköy – Geçmişaltı, Geçmişaltı – Gümeli merkez arası yapılacak. Daha önce 2010 yılında sayın valimiz Erdal Ata tarafından yapılmıştı. Biz bu yola ‘Ata Yolu’ demiştik. Burada 2010 yılında bu yolun yapımında basın mensuplarımızın büyük payı vardır. Kendilerine teşekkürlerimi sunarım. Bazı vatandaşlarımız yolların bozuk olduğunu sık sık dile getiriyorlar hatta hastası olsa cenazesi olsa yolun bozukluğundan bahsederler, biz belediye olarak Geçmişaltı – Gümeli merkez yolunu belediyemizin kısıtlı imkanlarıyla sık sık tamir etmekteyiz. Gerekirse asfalt yaması, gerekirse beton yama yaparak onarmaktayız asfalt gelinceye kadar da onarmaya devam edeceğiz.

Yine 2021-2022 yılları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan borçlanma izni aldık ve İller Bankası A.Ş. Kastamonu Bölge Müdürlüğüne 1.750.000,00 TL kredi yazımızı 20.01.2021 tarihinde projelerimizle birlikte gönderdik. Bu kredimiz çıktığı zaman yettiği kadar yollarımızı asfalt yapacağız.  2017 yılında 22 km satıh kaplama asfalt yaptık ilk defa asfalt yaptığımız için asfaltımız kısa zamanda bozuldu hem yapan firmaların hem de bizim kontrol sistemimiz olmadığı için asfaltın büyük bölümü patladı ve bozuldu. Ama çaresi var yaz geldiğinde hem bu bozulan yolları onaracağız hem de yeni asfalt yol yapacağız.

10 Kilometre Yeni Yol Açtık

Orman Bakanlığından izin alınarak yapılan yeni yollarımız Erenköy Tepeköy yolu, Sec- Tütek yolu, Cömbüloğulları yolu, Kerpiç-Saydere yolu ve yapılması gereken diğer bağlantı yolları da yapılacak.

Yeni Çöp Aracı Geliyor.

2009 yılından bu zamana kadar her yıl çöp aracı isteğimiz bir türlü kabul edilmiyordu. Yine 2020 yılında başvurmuştuk 10 gün önce Türkiye Belediyeler Birliği’nden aldığım haber beni çok mutlu etti, yeni bir çöp toplama aracının Gümeli Belediyesine verileceği tarafıma haber verildi. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Bunun üzerine belediye olarak bizde çöp konteynırlarını temin etmek için harekete geçtik. Mahallelerin uygun yerlerine çöp konteynırlarını koyacağız.

Yeni Silindirli Araç Alınacak

Yollarımızın alt yapıları yapılarak asfalt yapılacak hale getirildi. Belediye olarak bir silindir araştırıyoruz kiralık ve hibe olarak aldığımızda sıkıştırma işlemini belediye olarak biz yapacağız. Menfez, büz, köprü, istinat duvarları birçok yerlere yapıldı ve yapılmaya devam edecek.

Kış Ayında Gümeli Mağdur Edilmedi.

Kış aylarında karla mücadele konusunda halkımızı hiçbir zaman mağdur etmedik. Kar yağmaya başlar başlamaz ilk 3. Gün içerisinde toplam 60 km yolun tamamını açmış bulunmaktayız. Aynı zamanda elektrik kesintilerine karşı bütün mahallelerde bulunan trafoların yolları da açılmaktadır.

Su Saatleri Yenilendi.

Su konusunda zaten sistemimiz oturdu su gözlerimize ilaveler yapıyoruz. Patlayan su saatlerinin yerine yenileri takılıyor. Her mahalle sırayla taranarak devam edilecek. Su saatlerine sayaç okuma cihazı alındı, sayaçlar düzenli şekilde okunacak. Doğandere su hattına yeni su gözü ilave edilerek Doğandere hattında çift su gözü kullanılacak.

Bu Hizmetleri Yaparken De Birçok Belediyeden Hibe Araçlar Aldık.

Bakırköy Belediyesi su işlerinde kullandığımız Isuzu marka çift kabin pikap

Narlıdere Belediyesi 5 tonluk su tankeri (istfaiye)

Bayraklı Belediyesi Pegout marka binek araç

Yeni Mahalle Belediyesi çift kabin Dodge pikap

Yeni Mahalle Belediyesi 3,5 tonluk çöp aracı

Türkiye Belediyeler Birliği Hidromek marka kepçe iş makinası (JCB)

Şişli Belediyesinden Ambulans, Cenaze taşıma aracı

Akçakoca belediyesinden Otobüs

Orman İşletme Şefliğinden Traktör Tankeri

Kredili Aldığımız Araçlar

2010 yılında Nissan Marka Çift Kabin Pikap

2014 yılında aldığımız yeni Greyder

2020 yılında aldığımız Ford marka Minibüs yolcu taşıma için.

Mevcut Araçlar

Kawasaki marka büyük kepçe.

Traktör.

Kamyon.

 Jcb kazıcı kepçe.

Gelecek Olan Hibe Araçlarımız

Türkiye Belediyeler Birliğinden büyük çöp kamyonu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden 1 adet minibüs ve 1 adet binek araç.

Yol ve altyapı hizmetlerinde kullanmak üzere 1 adet Silindir."



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!