Alaplı

DERE AĞZINA TEHLİKELİ İSKELE!!!

DERE AĞZINA TEHLİKELİ İSKELE!!!

 Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde, Dereağzına inşa edilmek istenilen iskelenin tehlike oluşturacağı nedeniyle tepki gösterildi.

İlçede; aralarında bazı köy muhtarları ile çeşitli Oda, kooperatif ve dernek gibi kuruluşların da yer aldığı kuruluşlar bir çimento işletmesince yapılan açıklamalarda, Değirmenağzı deresinin, deniz ile buluştuğu mevkide oluşturulması planlanan mendireğin, olası taşkınlarda, sel ve su baskınlarında çevreye olduğu kadar, güzergahtan geçen karayoluna da zarar vereceği belirtildi.

Aralarında Alaplı Esnaf Odası, Esnaf ve sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Alaplı Gazeteciler Derneği, Alaplı Şoför-Otomobil Derneği,  Muhtarlar Derneği ve muhtarlardan oluşan 10 kadar kurum ve kuruluş imzaları bulunan itiraz dilekçesinde; DSİ Genel Müdürlüğü ile DSİ Bölge Müdürlüğü’nün konuya müdahale etmesi istendi.

Değirmenağzı Deresi’nin denize döküldüğü mevkide iskele inşa edilmesi projesine ait ÇED sürecinde DSİ’nin raporu bulunmadığına dikkat çekilen itiraz dilekçesinde, şunlar kaydedildi: “Dere ağzında iskele inşa edilmesi hem liman güvenliği, hem de taşkınlar bakımından risk oluşturmaktadır. Bölgemizde son zamanda meydana gelen sel felaketlerinden ders alınmalıdır. Marmara Çimento’nun iskele projesinde DSİ’nin raporunun olmayışı dikkat çekicidir. DSİ Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü’nün konuyu yerinde incelemesini bekliyoruz.”

Alaplı’da ALPORT Limanı ile Ahşap Yat Limanı projeleri hazırlanırken dere ağzından 200 metre geriye çekildiğini hatırlatan ilgililer, Marmara Çimento iskele projesinin ise dere ağzında bulunduğunu ve DSİ tarafından bu durumun gerek proje üzerinde, gerek yerinde inceleme yapılarak tespit edilmesi gerektiğini hatırlattılar.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!