Zonguldak Merkez

BAROLAR BİRLİĞİNİ ZİYARET ETTİLER

BAROLAR BİRLİĞİNİ ZİYARET ETTİLER

 Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca liderliğinde Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık’ın da yer aldığı yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Avukat Ramiz Erinç Sağkan’ı ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundular.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Genel Başkan Vekili Cafer Esendemir, Genel Başkan Yardımcıları Levent Altun ve Necmi Işıksal, Mali Sayman Derya Akbıyık ve Genel Sekreter Yardımcısı Ercihan Çakmak’tan oluşan heyet, bu yılın 4-5 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen olağan genel kurulda TBB başkanlığına seçilen Ramiz Erinç Sağkan’ı ve Genel Sekreter Veli Küçük’ü TBB de ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olması temennilerinde bulundular.

“GAZETECİLER ÖZGÜR OLMALI’’

TGF Genel Başkanı Karaca, TBB Başkanı Sağkan’ı ziyaretinde, ‘’Federasyon olarak barolarla yakın ilişkiler içerisindeyiz. Gazetecilerin özgür olmasını savunurken, bu konuda mücadelemizi sizlerle birlikte yürütüyoruz. Başarılı olacağınızdan hiç kuşkumuz yok’’ diye konuştu.

TGF Genel Başkanı Karaca, TBB Başkanı Sağkan’a, yeni görevinin hayırlı olmasını diledi, federasyonlarının çalışmalarına yönelik bilgiler verdi.

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ YOK EDİLDİ’’

TBB Başkanı Sağkan da TGF heyetine, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etmesinin ardından yaptığı konuşmada, ‘’Basın özgürlüğünün yok edildiği ve baskı altına alındığı bu süreçte sizlerin mücadelesi ve bu ziyareti son derece anlamlı. Ortak paydada birlikte mücadele edeceğiz’’ dedi.

Bu arada TGF Genel Başkanı Karaca, TBB Başkanı Sağkan’a, federasyonlarının ambleminin yer aldığı duvar saati hediye etti.

TBB’NİN OLAĞAN GENEL KURULU

TBB'nin; 4-5 Aralık 2021’de, Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 36. Olağan Genel Kurulu’nda, 348 delegeden 182'sinin oyunu alan Ankara Barosu Başkanı Ramiz Erinç Sağkan başkan seçilmişti.

Diğer aday Metin Feyzioğlu ise 156 oy almış, 10 delege ise başkanlık seçimi için oy kullanmamıştı.

Haber: Orhan Akyüz



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!