Zonguldak Merkez

KİREÇLİK ZKÜ YE VERİLDİ

KİREÇLİK ZKÜ YE VERİLDİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde Hema firmasının Köseağzı’ndan sonra Kireçlik’te kurmak istediği termik santral projesi yattı. Kireçlik ZKÜ’ye araştırma merkezi kurması için Maliye Bakanlığı tarafından tahsis edildi. Hema’nın şimdi yine termik santral kurma girişimlerine devam edeceği ve bu kez Kandilli veya Alacağzı başvurusuna hazırlandığı öğrenildi.

TTK Armutçuk Müessesesi’nin Alacaağzı kömür ocağını rödevans sistemiyle çalıştıran Hema; önce Köseağzı’nda şimdi de Kireçlik’te kurmak istediği termik santral girişiminde sonuç alamadı. Kireçlik’teki sahil boyunda bulunan yaklaşık 45 dönümlük arazi Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ne araştırma merkezi kurmak üzere Maliye Bakanlığı tarafından tahsis edildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz olayı doğruladı ve tahsisle ilgili haberin kendisine bildirildiğini açıkladı. Açıkgöz, "geçtiğimiz hafta Maliye Bakanının danışmanı ile bu konuyu görüşmüş ve tahsisin yapılması konusundaki talebimizi iletmiştim. Aradılar beni ve tahsis yazısının çıktığını bildirdiler" dedi. Açıkgöz verilen desteklere de çok teşekkür ettiğini belirtti.

 

BAŞKAN POSBIYIK “EYLEMLER KENDİNİ GÖSTERDİ”

 

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, başkanlık makamında bir basın toplantısı düzenleyerek, bu kararın alınmasını sağlayan eylemleri gerçekleştiren ve demokratik hak aram mücadelesi gösteren tüm yalı boyu halkını kutlayarak, alınan kararın hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Posbıyık, düzenlediği basın toplantısında bu bölgede termik santral kurulmasını isteyenlerin, alınan bu kararla hüsrana uğradıklarını belirterek şu görüşleri sundu: “Yalı boyunda yaşayan tüm köylü kadınlarımıza; o güneşin altında yılmadan, usanmadan mücadele eden, eylem yapan köylü kadınlarımıza, gençlerimize ve o yörenin insanlarına en derin şükranlarımı sunuyorum. Yaptıkları bu demokratik hak arama mücadelesi, yüreklilikleri; şu anda aldığımız habere göre başarıya ulaşmıştır. Termik santral yapılmasından vazgeçilmiştir ve Maliye Bakanlığı’nda bulunan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Karadeniz Kıyı Temizliği ve laboratuarlarıyla rektörlük kampusunun Kireçlik Koyu’nda kurulmasını sayın maliye bakanımız imzalamış bulunmaktadır. Ben sayın maliye bakanımıza da şükranlarımı sunuyorum doğru bir karara imza attığı için. Burada termik santral kurma hayalleri içerisinde olanlar da hüsrana uğramışlardır. Bir bölgede yürekli insanlar varsa, o insanlar bölgenin sorunlarıyla ilgileniyorsa, mücadele edebiliyorsa, kavga edebiliyorsa o yörede daima mutluluk olacaktır. Bugün kendimi çok mutlu hissediyorum. Büyük bir mücadele kazanılmıştır. Termik santrale hayır, kampanyalarımız başarıya ulaşmıştır. Hayırlı uğurlu olsun. Mücadele eden herkesi kutluyorum.”

 

Söz konusu yerde Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve köy halkı piknikli eylem yaparak “Termik Santrale” hayır eylemi gerçekleştirmişti.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!