Alaplı

“MOLLABEY’E 112 VE İTFAİYE KURULMASI ACİL İHTİYAÇ OLMUŞTUR”

“MOLLABEY’E 112 VE İTFAİYE KURULMASI ACİL İHTİYAÇ OLMUŞTUR”

 Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam karla mücadele çalışmalarında dar ve kısıtlı bütçeye rağmen başarılı bir çalışma ortaya koyduklarını, çalışmalarda iş makinelerinin 10 ton yakıt harcadıklarını söyledi.

Saydam, yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan yoğun kar yağışının ulaşımın aksamasına yol açtığına, beldesinin son yılların en yoğun kış sezonunu geçirdiğini, buna rağmen karla mücadele eden ekiplerin büyük özveriyle çalışarak başarı sağlandığını belirtti.

Son 30 yılın en büyük kar yağışını, Alaplı’da 30 cm yağdığında ise Gümeli’de 1 metre kar yağdığını dikkat çeken  Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam,”llk kar tanesinin düşmesiyle hızlı şekilde ekiplerimizi yönlendirerek özellikle kırsal mahallelerimizde kar küreme, yol açma ve tuzlama çalışmalarına başladık. 7/24 sahada ekiplerimizin başında olduk. Çok şükür ki kısa sürede köy ve mahallelerimizde kapalı yol bırakmadık. Olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk gün trafo yollarını açtık, daha sonra 4 mahallenin yollarını tüm yollarını Alaplı’ya bağlanan yolları açtık” dedi

Ekiplerimiz Sabaha Kadar Çalışırken Birilerinin ”Belediye Nerede” Demeleri Haksızlık

Gümeli’de uzun yıllar görmedikleri bir kar yağışı ile karşılaştıklarını vurgulayan Saydam şunları kaydetti: "Gümeli’nin 4 mahallenin dahi kar kalınlığı bir metreyi aştı. Hemşerilerimize şunu ifade etmek istiyorum;  Bütün ilgili birimlerimiz yeni bir yağış ihtimaline karşı hala sahadalar. Tüm çalışma arkadaşlarıma ve ekiplerimize teşekkür ediyorum. Onlar sabahlara kadar eksi derecelerde hizmet sunmaya çalışırken bazılarının, 'Belediye nerede' gibi bir anlayış içinde olması bu zorlu mücadeleyi verenleri elbette üzüyor ama bizler bütün ekiplerimizle 112 Acil Çağrı Merkezi olsun, Jandarma ve diğer birimler olsun sahadayız. Hemşerilerimiz müsterih olsun."diye konuştu.

Mollabey’e 112 ve itfaiye kurulması acil ihtiyaç olmuştur

Gümeli Beldesi insanlarının en büyük geçim kapısı fındık tarımı ve orman işleri olduğunu ifade eden Saydam; “Bizim göreve geldiğimiz Beldemizde Doktorlarımız vardı, Ebe hemşirelerimiz vardı, Sağlık memurları vardı. Bunlar zamanla siyasi nedenlerle ve hizmet değişkinlerden dolayı kalktı. Burada Orman alanında çalışan işçiler kaza veya hastalık durumlarda şu an Alaplı’ya gidiyorlar. İçinde bulunduğumuz coğrafya zorlu bir coğrafya. Gümeli  %87’si ormanlarla kaplı bir belde. Bu kadar engebeli arazilerde hem tarım hemde orman kesim yapmak bunları ekonomiye kazandırmak gerçekten çok güç. Beldemizde bundan dolayı her yok istenmeyen bir çık kazalar olmaktadır. İşte bunlardan dolayı Gümeli beldemizde Sağlık evi açılması için Kaymakam ve Vali beye söyledik. 112 acil ve itfaiye hizmetlerinin beldemize yakın bir yerde konumlanması hem beldemiz hem de yakın köylerimiz için çok önemli ve değerli olacaktır. Bunun içinde Mollabey’de konuşlandırılması çok yararlı olur” dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz

Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!