Karadeniz Ereğli

HAYVAN PAZARINI ZİYARET ETTİLER

HAYVAN PAZARINI ZİYARET ETTİLER

 Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğrul, CHP Zonguldak Milletvekili Avukat Ünal Demirtaş ile birlikte, İlçeye bağlı Süleymanbeyler (Subaşı) Köyünde ziyaretlerde bulunduklarını bildirdi.

Ertuğrul, gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, CHP İlçe yönetim kurulu üyeleri ve partinin İl Genel Meclis üyelerinin de katıldığı programda, Süleymanbeyler Köyü Muhtarı Mehmet Morcu’yu ziyaret ettiklerini söyledi.

Muhtar Morcu ile köyün ve genel durum hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını anlatan Ertuğrul, şunları kaydetti: “Daha sonra köyde kurulan canlı hayvan pazarını ziyaret ettik. Buradaki ziyaretimizde ülkedeki hayvancılığın bitmiş durumda olduğunu bir kez daha gözlemledik. AK Parti iktidarının mevcut politikaları nedeniyle gübre, yem akaryakıt ve diğer girdi maliyetleri çok ciddi şekilde artmış durumda. Bu şekilde devam ederse üreticilerin hiç bir şekilde hayvan besleme şansları olmayacak. Ürettikleri sütü değerinde satamıyorlar, yaptıkları satışlarla ise hayvanlarının yem maliyetini dahi karşılayamıyorlar. Çoğu üretici, elindeki hayvan sayısını üçte 1’e indirmiş durumda. Yaptığımız görüşmelerde hayvan besicileri, Kurban Bayramından sonra mevcut hayvan sayısının da üçte 1’e kadar ineceğini söylüyorlar. Mevcut politikalarla devam edilmesi halinde ülkemizdeki hayvancılık da tamamen bitme noktasına gelecek. Bu olumsuzluğa karşı acil önlemlerin alınması lazım. Millet İttifakı’nın iktidara gelmesi halinde uygun tarım politikaları uygulanarak ülkemizde hayvancılığın tekrar canlanması sağlanacak, gerekli destekler verilecek. Bu sayede de hayvancılık yapan vatandaşlarımızın ayakta kalmaları, hayvanlarını daha rahat beslemeleri ve bunların ekonomiye kazanç sağlamalarının da önü açılmış olacak.”

Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP İlçe başkanı Eylem Ertuğr Ertuğrul ve CHP’li heyetin hayvan pazarındaki ziyaretlerine, Köy Muhtarı Mehmet Morcu da katıldı.



Yazı için 0 puan verdiniz

Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!