Karadeniz Ereğli

ÖNCE ANKET, SONRA YENİ DÖNEM SÖZLEŞME

ÖNCE ANKET, SONRA YENİ DÖNEM SÖZLEŞME

 Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yakup Yılmaz, yeni dönem sözleşme görüşmelerine başlayacakları Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’ndaki üyeleri ile anket çalışması başlattıklarını bildirdi.

Yılmaz,  yaptığı açıklamada, 1 Eylül 2022’den geçerli olacak yeni dönem sözleşmenin yetkili oldukları Erdemir’de çalışan 4300 üyelerini kapsadığını söyledi.

Her sözleşme dönemi olduğu gibi bu dönem de başlayacakları görüşmeler öncesinde üyelerinin öneri, görüş ve düşüncelerini almaya yönelik anket yaptıklarını hatırlatan Yılmaz, şöyle dedi: “Bu dönem öncesi de bugün (29 Ağustos) sabah vardiyasında başladığımız anket çalışmamız ile üyelerimizin görüşlerini alacağız. 16.30-00.30 ile 0030-08.30 vardiyalarında anketimizin dağıtımını tamamlamış olacağız. Anket sonuçlarına göre Genel merkezimizin kararı ile hazırlanacak taslağımızı daha sonra şirket yönetimine sunacağız.”

HER ZAMAN EN YÜKSEK ERDEMİR

Yılmaz, gazetecilerin sorusu üzerine, Erdemir işçisinin ülke genelinde her dönem tüm iş kollarına göre en yüksek ücret artışları alan olduğunu savunarak, şunları kaydetti: “Erdemir emekçileri, Türkiye’nin en büyük işçi örgütü olan sendikamızda, özellikle sayın Genel Başkanım Pevrul Kavlak dönemi ile birlikte sadece metal sektöründe değil, diğer tüm iş kollarında yapılan sözleşmelerde her zaman en yüksek ücret artışını elde etmiş kesimdir. Bu doğrultuda başta sayın Genel başkanımıza ve Genel Merkez yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreçte de durumun farklı olmayacağı kanaatindeyiz. Elbette işçimizin anket sonuçları son derece önemli. Bunun yanı sıra ülkemizin durumu da ortada. Dolayısıyla, yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri de bu paralellikte başlayacak ve hedefe ulaşacağımız şekilde tamamlanacağı inancındayım.

Bu vesileyle başlayacağım görüşmelerin masa başında kısa sürede tamamlanması temennisiyle, emekçi arkadaşlarımıza, ailelerine, ilçe ve bölge halkına şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”



Yazı için 0 puan verdiniz

Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!