Zonguldak Merkez

‘BİR KÜLTÜRDÜR MADENCİLİK’ ADLI PROJE, ONAY VE DESTEK ALDI

‘BİR KÜLTÜRDÜR MADENCİLİK’ ADLI PROJE, ONAY VE DESTEK ALDI

 Maden İşçileri Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Muhammet Akyüz, dernek tarafından hazırlanan  ‘BİR KÜLTÜRDÜR MADENCİLİK’ projesinin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığı bildirildi.

Başkan Akyüz,  proje protokolünün Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve dernek adına kendisi tarafından imzalandığını belirtti.

Maden İşçileri Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Muhammet Akyüz, proje hakkında yaptığı açıklamada; “Hazırlanan projenin amacının 170 yıldır üretimi yapılan madencilikte oluşan kültürün gelişimini sağlamak ve yeni işe giren genç madencilerde bu kültürün oluşmasına katkıda bulunmak,  ayrıca paylaşma ve yardımlaşma kültürünü yeni madencilere aşılamak ve oluşan bu bilinç ile madencilerin doğal afetlerde gönüllü kurtarma çalışmalarına katılımlarını sağlamaktır.

Projemizin işbirlikçisi olan Zonguldak AFAD İl Müdürlüğü ile çeşitli seminerler ve faaliyetler düzenlemek de projemizde yer almaktadır. Diğer işbirlikçimiz ERİDAK ile de çeşitli seminer ve faaliyetler gerçekleştireceğiz. Ayrıca yapılacak olan teknik geziler ve piknik organizasyonları ile de kaynaşmayı sağlamayı düşünüyoruz.  Projemizin hayata geçmesine katkı sağlayan proje Koordinatörümüz Musa Öztürk, projemizin desteklenmesinde katkıları olan Alaplı Kaymakamı sayın  Vedat Yılmaz’a, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Sayın Gülden Ak ve Zonguldak Valisi Sayın Mustafa Tutulmaz ‘a teşekkür ederim” dedi. 



Yazı için 0 puan verdiniz

Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!