Karadeniz Ereğli

“GENEL BAŞKANIMA VE SENDİKAMA BAĞLIYIM”

“GENEL BAŞKANIMA VE SENDİKAMA BAĞLIYIM”

 Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, eski Türk Metal Şube Başkanı Yakup Yılmaz, “Türk Metal Sendikası Şube Başkanlığı ve sendika üyeliğinden istifa etmediğini, bunun kamuoyuna yanlış aktarıldığını bildirdi.

Yılmaz, basına gönderdiği açıklama ve sosyal hesaplarındaki paylaşımlarında, 24 yıllık çalışma hayatının 13 yılında Sendikası Türk Metal’e “özveri ve sadakat ile” hizmet ettiğini savundu.

Bu süreçte sendikasından istifa etmeyi düşünmediğini ve düşünmesinin de mümkün olmadığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti: “Yıllardır, işçinin haklarını sonuna kadar ve her koşulda savunan Türk Metal Sendikasının bir üyesi olmaktan gurur duydum ve halen de duymaktayım. Kaldı ki; bugüne kadar sendika çalışmalarında yaptıklarım Türk Metal Sendikasına üye olan, olmayan bütün işçi kardeşlerimce de bilinmektedir. Çalışmalarım; Türk Metal Sendikasının Sayın Başkanı Pevrul Kavlak tarafından da takdirle karşılanmış olacak ki; beni şube başkanlığı görevine layık görmüştür. Görev yaptığım süre içerisinde; hem büyük idealist, vatan sevdalısı ve işçi dostu fikrinin yerleşmiş olduğu temel ilkelere hem de bu ilkelerden taviz vermeden yola devam eden ve sendikamızı her alanda en iyiye taşıma gayreti içerisinde olan genel başkanımız Sayın Pevrul Kavlak’ın izlediği yola sonuna kadar sadık kaldım, kalmaya da devam edeceğim. Özverili çalışmalarımı ferasetli bakış açısı ile Sayın Genel Başkanımızın da görmüş olduğunun bilincindeyim. Görev yaptığım süre içerisinde ‘Sendikama, davama ve Genel Başkanıma sadakat içerisinde’ bütün olumsuzluklara karşı koydum.

Basın, demokrasinin en büyük güvencesi olmakla birlikte; üzülerek belirtmek gerekir ki, bazı basın mensupları, karşılıklı çıkar ilişkilerinin esiri olabilmekte ve kamuoyunda yanlış izlenimlerin yayılmasında taşıyıcı rol üstlenebilmektedir. Son zamanlarda kimlerin bu rolü üstlendiğini de dürüst insanların terazisi şaşmayan vicdanlarının takdirine bırakıyorum. Aziz Türk Milleti’ne, davama, sendikama ve basireti ve cesaretine güvendiğim Sayın Genel Başkanıma yürekten bağlıyım.

Yaşanan bu tatsız süreçte; destekleri için Ereğli halkına, can dostlarıma, vefakâr işçi kardeşlerime ve tarafsız basın mensuplarına teşekkürlerimi borç bilirim.”

GELİŞMELER ŞU ŞEKİLDE OLMUŞTU

24 Nisan’da Türk Metal Sendikası Genel Merkez basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Yeni adı “Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli 1 Nolu Şubesi” olarak değiştiği belirtilen sendikada Şube Başkanlığına Altan Kalfa’nın getirildiği belirtilerek, şunlar kaydedilmişti:

 

“Sendikamızın örgütlü olduğu en önemli bölgelerden biri olan Karadeniz Ereğli’de, Türk Metal Sendikası Genel Yönetim Kurulu’nun uygun gördüğü bir yeniden yapılanma gereğince, Karadeniz Ereğli Şubemizin tüm yetkili kurullarının istifası nedeniyle Şubemiz münfesih duruma düşmüştür.

Genel Merkez Yönetim Kurulumuz bu gelişme üzerine, Karadeniz Ereğli 1 Nolu Şubesi adıyla yeni bir şube kurulmasına karar vermiştir. Şubeye müteşebbis bir Yönetim Kurulu atanmıştır. Yasa gereğince 6 ay içinde Şubenin 1. Olağan Genel Kurulu toplanıncaya kadar Karadeniz Ereğli 1 Nolu Şubenin yeni Yönetim Kurulu şu şekilde belirlenmiştir:

Şube Başkanı: Altan Kalfa, Şube Sekreteri: Metin Çetin, Şube Mali Sekreteri: Murat Çayır, Şube Teşkilatlanma Sekreteri: Şaban Erdoğan, Şube Eğitim Sekreteri: Celil Arkan."

KAYNAK: FİKRİ KAPAN- HAKİMİYET GAZETESİ



Yazı için 0 puan verdiniz

Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!