Çaycuma

İSRAİL'İN FİLİSTİN'E YÖNELİK SALDIRILARI ÇAYCUMA'DA PROTESTO EDİLDİ

İSRAİL'İN FİLİSTİN'E YÖNELİK SALDIRILARI ÇAYCUMA'DA PROTESTO EDİLDİ

 Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğinin çağrısıyla öğretmenevi önünde toplanan emek ve demokrasi güçleri İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısına tepki gösterdi. "Filistin halkı yalnız değildir; Soykırıma hayır; Savaşa hayır, barış hemen şimdi" sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, İsrail ile yapılan ikili anlaşmaların iptal edilmesi ve Filistin halkına ekonomik, sosyal her türlü desteğin sağlanması çağrısında bulundu.

Akyol açıklamasında şunları söyledi: "7 Ekim tarihinde Hamas’ın İsrail’e yönelik 'Aksa Tufanı' hareketi ile İsrail ve Filistin arasındaki sivil halkı hedef alan saldırıların karşısında yer aldığımızı bir kez daha belirtmek isteriz.

 

Filistin’in intifadalardan gelen direniş mirası Hamas’a değil filistin halkına aittir. Geçmişte başka gerekçelerle, bugün de şeriatçı Hamas’ın saldırılarını bahane ederek açılan bir savaş değil, yeni bir katliamla Filistin halkının yaşam hakkı elinden alınmakta ve top yekün işgal yapılmaktadır. Soykırım niteliğindeki saldırı ve gelişmeler sadece bölge değil tüm dünyayı etkileme potansiyeli taşımaktadır.

 

İsrail'in, 7 Ekim'de başlattığı Gazze bombardımanının en ölümcül saldırısı 17 Ekim gecesi yaşandı. 17 Ekim insanlık tarihine kara bir gün, bir soykırım günü olarak geçti. Adı yolsuzluklara da karışan sağcı, ırkçı, faşist İsrail hükümetinin çoğunluğu çocuk hastalardan oluşan Gazze şeridindeki hastaneye düzenlediği saldırı sonucu yüzlerce kişi öldü, yüzlercesi yaralandı. İsrail ordusu, Gazze'deki okul, cami ve hastanelerin ardından dün gece de bir kiliseyi vurdu.

 

İsrail’in katliamını şiddetle kınıyoruz. Bu açık bir savaş ve insanlık suçudur. ‘Kararlılık gösterisi’ adı altında yapılan saldırı en asgari ahlaki ve insani değerlerden yoksunluğu, bir barbarlığı temsil etmektedir. Bu suçu işleyenler insanlığın vicdanında mahkûm edilmiş, lanetlenmişlerdir.

 

Benzer katliamlara yol verilmemesi ve hesabının sorulması için bu suçu işleyenlerin ve sivillerin ölümüne yol açan benzer saldırıların talimatlarını verenlerin Savaş Suçları Mahkemesinde yargılanmaları için derhal girişimlerde bulunulmalıdır. Bu nedenle, emperyalist hegemonik güçlerin işlevsiz hale getirdiği Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesinin derhal toplanması ve sürecin başlatılması çağrısında bulunuyoruz.

 

İsrail devleti hükümeti daha fazla suça bulaşmamak için saldırıları durdurmalı, ateşkes sağlanmalı, insani yardımlara yönelik engellemeler kaldırılmalı, sorunların barış ve diyalog yoluyla çözümü esas alınmalıdır.

 

KAYGILIYIZ!

 

Sermaye ve kapitalist sistem çoklu krizini aşmak için bir kez daha milliyetçilik, ırkçılık, gericilik üzerinden savaş silahına sarılmıştır. Son yıllarda sistematik olarak artan silahlanma yarışı ve birçok ülkede iktidara sağcı, ırkçı, gerici partilerin gelmesi de böylesi bir savaşın zeminini güçlendirmiştir.

 

ABD ve diğer emperyalist güçlerin paylaşım savaşları nedeniyle başta Ortadoğu ve Ukrayna olmak üzere birçok bölgede farklı düzeylerde devam eden çatışmaların genelleşmesi ve açık bir dünya savaşına dönme tehlikesi dünden daha yakın bir ihtimal olarak kapımızı çalmış durumdadır. Biliyoruz ki, devletler ‘ulusal çıkarlarımız' adı altında kapitalist sistemi, sermayenin önceliklerini gözetecek, buna göre pozisyon alacaklardır. Kendi işgal, saldırı ve savaş suçlarına kılıf bulacaklardır. Demokratik değerlerin ve kazanılmış hakların gaspı için fırsata çevireceklerdir. Gerçekleşen de budur.

 

SAVAŞI DURDURACAK OLAN DÜNYA EZİLEN HALKLARI VE EMEKÇİLERDİR

 

Bu nedenle bir çağrımız da tüm emek ve demokrasi güçlerinedir: yaşama, geleceğe ve emeğimize sahip çıkmak için barış mücadelesini yükseltelim. Bu noktada gerekli tüm adımların atılması için konfederasyonumuz KESK, bağlı sendikalarımız ve üyeleri üzerlerine düşen tüm sorumluluk ve görevleri yerine getirecektir.

 

Filistin halkı dünyadan ve Türkiye’den hamaset ile süslenen timsah gözyaşları değil, çözüm için acil somut adımlar atılmasını beklemektedir. Bunun için; öncelikle saldırılar derhal durdurulmalı, ateşkes sağlanmalı, Filistin halkına yönelik abluka derhal kaldırılmalıdır. Bu kan durmalı, İsrail işgal ettiği topraklardan geri çekilmelidir. Tüm emperyalist güçler bölgeden çekilmelidir. İsrail ile yapılan ikili anlaşmalar iptal edilmelidir. Filistin halkına ekonomik, sosyal her türlü destek sağlanmalıdır. Filistinlilerin hak eşitliğini tanımayan hiçbir ‘çözüm’ kabul edilmemelidir.

 

Eğitim Sen ve KESK olarak; bir kez daha İsrail’in soykırıma varan Gazze şeridindeki hastaneye ve sivillere yönelik tüm saldırıları kınıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de katliamlara karşı barıştan, ölümlere karşı yaşamdan, kardeşlikten yana tavır almaktan çekinmeyecektir. Ortadoğu’da daha fazla kan akmaması, savaş politikalarının son bulması için ve yaşamı savunmak için Filistin halkının yanında olmaya, onlarla dayanışmaya devam edeceğiz."

 



Yazı için 0 puan verdiniz

Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!