Karadeniz Ereğli

SUÇ DUYURUSUNA TAKİPSİZLİK..

SUÇ DUYURUSUNA TAKİPSİZLİK..

 Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş hakkında yapılan suç duyurusundan “Takipsizlik” kararı verildiği bildirildi.

Odabaş’ın avukatı Hasan Tuzcu’nun açıklamasına göre, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda çalışan H.Ç’nin, “aracına mermi koyduğu ve mektupla tehdit ettiği” gerekçesiyle yapılan suç duyurusuna mahkemenin “takipsizlik” kararı verdi.

Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2023/5590 soruşturma numarası ile hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilen Odabaş, avukatı Tuzcu, bunun üzerine basında yer alan söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını, olayların başlangıcında müvekkilinin masumiyet karinesi ihlal edici haberlerin yapıldığını, ancak gelinen noktada suçlamaların gerçek dışı olduğunun kanıtlandığının altını çizdi.

Tuzcu, ayrıca H.Ç. ve eski Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Y. Y. hakkında suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti. Bu arada, önceki gelişmelerde yapılan haberler içinde yer alan “Yusuf Ziya Odabaş’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hakaret ettiği”ni içeren haberlerin de gerçeği yansıtmadığı söz konusu tekziplerde yer aldı.

Bu nedenle bir çağrımız da tüm emek ve demokrasi güçlerinedir: yaşama, geleceğe ve emeğimize sahip çıkmak için barış mücadelesini yükseltelim. Bu noktada gerekli tüm adımların atılması için konfederasyonumuz KESK, bağlı sendikalarımız ve üyeleri üzerlerine düşen tüm sorumluluk ve görevleri yerine getirecektir.



Yazı için 0 puan verdiniz

Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!