Zonguldak Merkez

KADİR GECESİNDE BROŞÜR KAVGASI

KADİR GECESİNDE BROŞÜR KAVGASI

 

Ereğli Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kadir Gecesi programında Ak Parti Ereğli İlçe Gençlik Kolları üyeleri, 12 Eylül Referandumu için hazırlanan broşürleri dağıtmak istedi. Bu olayı haber alan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gençlik kolları üyelerini anfi tiyatrodan uzaklaştırmak istedi. Ak Parti Ereğli Gençlik kolları başkanı Eyüp Danışmaz’ın gitmek istememesi üzerine Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın iterek uzaklaştırmaya çalışması ortalığın bir anda karışmasına neden oldu. Olayı gören Belediye Zabıta ekipleri Ak Parti İlçe Gençlik kolları üyelerinin de tartışmaya karışması, olayların daha da büyümesine neden oldu. Araya giren diğer partililer ve vatandaşlar, her iki tarafı da ayırmak için çaba gösterdi. Belediye başkanı Halil Posbıyık olay yerinden uzaklaştırıldıktan kısa bir süre sonra Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ile birlikte tekrar geri geldi. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın İlçe Başkanı Erol Şahin’ e neler olduğunu sorduğu anda Gençlik kolları başkanı Eyüp Danışmaz “Başkanım bana neden vurdun. Sen Bakanın karşısında bağırıp çağırıyorsun ya. Bize neden karışıyorsun” diyerek tepkisi üzerine ortalık bir kez daha alevlendi. Ancak Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın araya girmesi ve Gençlik kolları başkanını uzaklaştırması ile ortalık yeniden sakinleşti.

 

İLÇE BAŞKANI OLAYDA BİRŞEY YOK DEDİ

 

Ereğli Ak Parti İlçe Başkanı Erol Şahin’in “ Sayın Vekilim, burada arkadaşların bir şey yaptığı yok. Sadece broşür dağıtıyorlar” sözüne karşılık veren Milletvekili Erdoğan “Burası bunun yeri değil. Neden burada dağıtıyorsunuz. Arkadaşları alarak buradan gidin” demesi üzerine İlçe Başkanı Erol Şahin ve gençlik kolları üyeleri olay yerinden uzaklaştı. Yaşanan üzücü olay sonrasında İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş’ ta, olayın yaşanması ile birlikte anfi tiyatroya gelerek Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Ak Parti yöneticileri ile görüştü. Yapılan görüşmede şikâyetçi olduğunu belirten Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe emniyet Müdürü Erkan Tektaş tarafından ifadesi alınmak üzere İlçe emniyet Müdürlüğüne davet edildi.

Bazı AK Partili gençler, görüntü almak isteyen basın mensuplarına müdahalede bulundu. Görüntü almak isteyen gazetecilere yapılan müdahale sonrasında Cihan Haber Ajansı Ereğli Muhabiri Sinan Kabatepe’nin parmağının çatladığı öğrenildi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!