Zonguldak Merkez

ALAPLI DA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ

ALAPLI DA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ

Alaplı Çay Bahçesi tesislerinde gerçekleştirilen bayramlaşma programına Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, ilçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Levent İşcan, Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Ak Parti Zonguldak İl Medya Tanıtım Başkanı İsmail Öztürk, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, il genel meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Oda Başkanları ve yöneticileri ve vatandaş katıldı.

Bayramlaşma programında konuşan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu,”Bir aylık Ramazanın sonunda, böyle hep beraber bayramlaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz, Bayramın güzelliği ve kardeşliği bu, Alaplı’da Her zaman birlik beraberlik kardeşlik vardır, Alaplı bu örneği ile hem Zonguldak’a, hem de Türkiye’ye örnek olmuştur. Allah bizi daha nice bayramları birlikte kutlamayı nasip etsin, ben hepinizin bayramını şimdiden kutluyorum, Bayramda mutlu huzurlu günler diliyorum” dedi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ise yaptığı konuşmada, Hepinize hoş geldiniz diyor Bayramınızı kutluyorum. Belediye Başkanımızın dediği gibi bayramlar birlik ve beraberliğin kardeşliğin üst noktaya ulaştığı günlerdir, birlik ve beraberlik içinde Alaplı’da bayramı kutluyoruz, ben bu bayramın insanlığa ülkemize faydalı olmasını ülkemize güzel günler getirmesini cenabı Allah’tan diliyorum. Yine tabi bildiğiniz üzere Pakistan’da doğal afetten dolayı mağdur olan kardeşlerimiz var, onlar bize tarihten beri iyilik yapmış insanlar, en kısa sürede afetten gördükleri zararların telafi olacağını cenabı Allah’tan diliyorum, Bayram vesilesi ile hastalara acil şifalar diliyorum, buradan tekrar bayramınızı kutlar saygı ve sevgiler sunarım” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’te   konuşmasında, ”Ben burada hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum, böylesine bir Bayram gününde Alaplı’da sizlerle birlikte olmaktan onur ve gurur duyuyorum, Bayram günleri huzurun hoş görünün dayanışmanın somutlaştığı çok özel günler, bunu burada Alaplı’da görmekten yaşama geçirdiğini görmekten ayrıca büyük bir haz duydum, o yüzden tüm Alaplı’lıları yürekten kutlamayı bir borç biliyorum, ayrıca inşallah bu hoşgörü ve kardeşlik ortamı kalıcı ve sürekli olur, bu gün ayrıca hoş görünüze sığınarak CHP’nin kuruluşunun 87 kuruluş yıldönümü ayrıca bununda mutluluğunu yaşıyoruz, bu çiftte mutluluğu Alaplı’da yaşamaktan sizlerle birlikte paylaşmaktan, hem şahsım hem de örgütüm adına gerçekten onur duyuyorum, hepinize hayırlı bayramlar ve hayırlı günler diliyorum” dedi.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’da” Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsuru, bende CHP’nin kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Ülkemizin demokrasi kuşaklarına başarılı çalışmalar yapmalarını diliyorum, Ramazanda bir ay oruç tuttuk, Bayramı da hak ettik. Şimdi bunu kutluyoruz, Alaplı’da gönüllerimizi açtınız, yüreklerimizi açtınız, hepinizi kutluyoruz. Bu birliktelikte Yunus Emre’nin dediği gibi ‘yaratılanı yaratandan dolayı’ sevme erdemliğine kavuşmak, Mevlana’nın dediği gibi ‘ Ne olursan ol’ diye herkese kucak açmak’ Hacı Bektaşi Veli’nin dediği gibi ‘iri olalım, diri olalım, bir olalım, beraber olalım’ Türkiye’yi Demokrat bir Türkiye yapabilmek, bürokrat Türkiye’den Demokrat Türkiye’ye dönüştürebilmenin arzusunu düşünürken, (Fuzuli’den örnek vererek) Fuzuli şu beytinde şöyle diyor, “ işin var, aşiyanın var, baharın var gibi derdin, ey kıyat, ey bülbül nedir derdin” yani özgürlük adına figan eden bülbüle böyle seslenmiş, gerek Dünya’dan, gerek Türkiye’den, ekmeği bulursun, ama ekmeği yiyebilmek için özgürlük olmazsa yarım kalır. Biz hem ekmek bulmada, aş iş bulmada hem de özgür olmada, demokrat Türkiye Cumhuriyetinin varlığına imzayı tarafsız atan bir Rüyad ediyoruz, Onun bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ve Alaplı’da yaşayan bütün kardeşlerimi bir kez daha gönülden selamlıyorum. Bayramınız mübarek olsun, geleceğiniz hep aydınlık olsun” dedi.

Konuşmaların ardından protokol tarafından ilçe Emniyet Müdürlüğü, İtfaiye, jandarma’ya bayram ziyaretleri düzenlendi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!