Köşe Yazarları

SADECE ELEŞTİRMEK

SADECE ELEŞTİRMEK

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu partisinden istifa ettikten sonraki süreçte istifa ettiği için Demokrat Parti sempatizanları tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Bir süre bağımsız olarak başkanlığa devam eden Çimenoğlu’na, geçtiğimiz gün Ak Parti Grup Toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle Ak Parti rozeti takıldı. Resmen Ak partili oldu.  İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Ak Parti hariç tüm partililerin eleştiri okları başkan Çimenoğlu’nun üzerine doğru döndü.  Alaplı ve Ereğli’nin genelde en güzel yaptı tek şey olumlu yada olumsuz hep eleştirmek. Zonguldak’ın diğer ilçeleri ve beldelerinde bu gibi konulara rastlamak pek mümkün değildir. Bulunduğu yerin menfaatleri için gece gündüz kafa yoranlar oralarda. Milletvekillerini, bakanları hatta başbakanı sorunlarının çözümü için bunaltanlar da oralarda. Eleştirmek konusu sadece bize mahsus.  Yerel seçimlere üç yıldan fazla bir zaman kaldığı halde şimdiden 2014 yılının Alaplı Belediye Başkanı seçimi için gizli hesap yapanlardan bizde, ne işi var o partide bize gelseydi diyerek geçmişte Başkan Çimenoğlu’nun açıklamalarını arayanlarda bizde. Buldunuz ne olacak. Alaplı’ya ne faydanız dokunacak…

 Gerçek anlamda Alaplı’yı düşünen kimse yok.  Ben bu yanlış gidişattan dolayı gerçekten üzülüyorum, ama Alaplı için üzülüyorum. Siyasi partiler sadece siyasi bir şemsiyedir.  Bu şemsiye,  bu gün Ak’sa yarında kara yada mavi olabilir. Önemli olan ilçeye ne kadar hizmet gelecek, yatırım bekleyen hizmetler hayata ne zaman geçecek.  Bunları tartışalım. 15 yıldır Alaplı’ya gelen her siyasetçi fatih Mahallesine köprü yaptırma sözü vermedi mi? Peki neden yapılmadı? Yada bu gün neden yapılması için ödenek ve çalışmalar gerçekleşti.  Asıl ilçe halkı olarak bunu sorgulamamız lazım. İktidarı ve muhalefeti olarak daha, daha çok hizmet ilçemize nasıl alırız bunun hesaplarını yapmak lazım. 17 Şubat Birlik ve beraberlik günün 10. Yılındayız. Üzülerek bu yılda kutlayamadığımızı ifade etmek isterim. Birlik ve beraberlik günlerinde işte bu gibi sorulara cevaplar aranırdı. Şimdi ne yapıyoruz “boş boş konuşuyoruz”  fikir üreten yok, soru soran yok, çözüm bulanda yok. 

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

1 Yorum

  • SEVGİLİ KARDEŞİM ÇİMENOĞLUNU ELEŞTİRENLERİN HAKSIZ OLDUKLARI KANATİNDE DEĞİLİM. SEÇİMDE ALDIĞI OYLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU PARTİYE VERİLMİŞTİR. EĞER BU TOPLUM BELEDİYE BAŞKANININ AKP Lİ OLMASINI İSTESEYDİ OYUNU ONLARA VERİRDİ. DEMEKKİ İSTEMİYLARKİ ALPYE OY VERMEDİLER. HİZMETE GELİNCE TAM ON YIL BOYUNCA BELEDİYE BAŞKANLIĞI AKP DE DEĞİLMİŞ GİBİ KONUŞUYORSUNUZ. ALAPLIYA NE YAPILDI. AKP SEKİZ YILDIR TEK BAŞINA İKTİDARDA ALAPLIYA NE YAPTI? YAPILANLAR O BEYENİLMEYEN KOALİSYON HÜKÜMETİ DÖNEMİNDE YAPILDI. ŞİMDİ ÇİMENOĞLU AKP YE GEÇTİ DİYE ALAPLININ BÜTÜN PROBLEMLERİ HALLOLACAKMIŞ GİBİ ZANNEDİLİYOR. ASLA BÖYLE BİRŞEY OLMAYACAK. ALAPLININ BİR BEŞ YILI DAHA BOŞA GİDECEK. BİZ BUNLARI GEÇMİŞTEN BİLİYORUZ. ÇATUROĞLU BELEDİYEYİ ALTI ATDA DÜZELTİRİM DİYE BELEDİYE BAŞKANI OLDU, BELEDİYEYİ BATIRDI. BATAN BELEDİYEYİ KİMDEN DEVRALMIŞTI ÇİMENOĞLUNDAN. ŞİMDİ BELEDİYEYİ DÜZELTMEK İÇİN KİM BELEDİYE BAŞKANI OLDU BELEDİYEYİ ÖNCEDEN BATIRAN ÇİMENOĞLU. FIKRA GİBİ DEĞİLMİ. ALLAH ALAPLIYI BUNLARDAN KORUSUN.