Köşe Yazarları

ALAPLI'DA İLKLER VE EKSİKLİKLER

ALAPLI'DA İLKLER VE EKSİKLİKLER

Alaplı ilçesi 21 Mart 2015 Cumartesi akşamı bir ilkle tanıştı. İlçede muhasebe sektöründe çalışan kadife sesli Erdemir Musiki ve Folklor Derneği Türk sanat Musiki sanatçısı Aydın Yiğit ve arkadaşları üç aylık emek, fedakarlık ve sabrın sonunda sanat ve kültürel anlamda bir başlangıç yaparak “Unutulmayan Nağmeler”  adı altında mükemmel bir bahar konseri icra ettiler.

 Hep arzu edilen ama bir türlü gerçekleşmeyen etkinlik daha profesyonelce yapılmış olsaydı ilçede izleyici ve seyirci rekorunu kırardı.

 Ama her şeyin bir ilki olduğu göz önüne alındığında bu etkinlik Alaplı’nın sosyo kültürel anlamda yeni etkinlikleri beraberinde getireceği müjdesini vermiştir.

Tüm memleket seçim atmosferine girdiği, Sportoto Süper liginde Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe takımlarının kıyası şampiyonluk mücadelesi verdiği ve her hafta bir başka takımın liderlik koltuğuna oturduğu, her gün ülkenin bir yerinde kadın cinayetleri ve tacizlerin olduğu,  Alaplı’da ki kavşaklarda Azrail’in kol gezdiği, Çarşamba pazarının ilçenin tek meydanına geri gelecek mi gelmeyecek mi, yoksa o meydan kent meydanı olacak mı gibi tartışmalarının olduğu bir süreçte yapılmış olması son derece önemlidir.

İnsanlarının kafasının karıştığı, öfkelendi, sinirlerinin yıprandığı zamanda, Cumartesi akşamı bir birinden değerli 30 sanatçı kapalı spor salonunda halk konserine çıktı. Mükemmelde oldu.

Konser için salon yeterli olmayabilir.

Salonun dekoru iyi olmayabilir.

Salonun akustiği de iyi olmayabilir.

Hatta salonun ısıtma sistemi yeterli olmadığından izlemeye gelen seyirciler ve sanatçılar soğuktan üşümüş de olabilir.

Kaymakam bey 60 dakika geç geldiğinden konser geç başlamışta olabilir. Ama her ilklerde hatalar eksiklikler olabilir, bunları görmezlikten gelmek de erdemliktir.

O gece tüm olumsuzluklara rağmen, amatör ruhla bir araya gelmiş saz ekibi dahil yaklaşık 30-35 sanat sever bizlerin kafalarını dağıttı, kulaklarımızın pasını sildi.

İlkleri yapmak ne kadar zor ise bundan sonrasını devam ettirmek daha zordur. Burada başta Alaplı Belediyesi’ne, sivil toplum örgütlerine, sanata gönül vermiş tüm kişi ve kişilere büyük sorumluluk düşmektedir.

Kent Konseyi sanat Komisyonu Başkanı Aydın Yiğit sanat komisyonunun misyonunu açıklarken;

“Topluluk olarak amacımız sanatsal ve kültürel faaliyetlerimizi en iyi şekilde geniş kitlelere yaymak, Alaplı’mızın sanatsal ve kültürel manada var olduğunu göstermek, ayrıca gelecek kuşaklara Türk Sanat Müziğini, Türk Halk Müziğini, Türk Halk Oyunlarını ve Tiyatromuzu yozlaştırmadan en iyi şekilde ulaştırmaktır” Mesajına kulak verip, gecede sesiyle duruşlarıyla ve hal ve hareketleriyle izleyicilere hoş zamanlar geçiren fedakar ve cefakar arkadaşlarımıza sahip çıkmaktır.

Mesele “Öküzün altında buzağı” aramak olmamalıdır. İlçemizin bu ve buna benzer sosyo ve kültürel etkinliklerini son derece ihtiyacı vardır.

Alaplı’nın birçok konuda eksiklikleri vardır, ama 21 Mart 2015 Cumartesi akşamı gösterdi ki,  bu ve buna benzer etkinliklerin sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için konser salonuna, konferans ve sinema salonuna kısaca acilen KÜLTÜR ve SANAT MERKEZİNE ihtiyacı vardır.

Umarın o gecedeki eksiklikleri ve düzensizlikleri de yetkililer gözlemlemiştir. Bu vesile ile Bu konserin gerçekleşmesinde hiçbir konuda desteğini esirgemeyen başta Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e, Kent Konseyi Başkanı İsmail Korkut ve Yönetim kurulu üyeleri ile yaklaşık 100 gündür haftada iki bazen üç gün çalışmalara katılan başta komisyon başkanı Aydın Yiğit ve sanatçı arkadaşlarına, ayrıca her hafta Ereğli’den gelip topluluğu yöneten çok değerli arkadaşım şef Nevzat Göl’ü tebrik ediyorum.

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!