Köşe Yazarları

UYSAL, “O CAMİ ORAYA YA YAPILACAK” DİYEREK NOKTAYI KOYDU

UYSAL,  “O CAMİ ORAYA YA YAPILACAK” DİYEREK NOKTAYI KOYDU

 Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde, ilçelerde görev yapan gazetelerle farklı etkinliklerle bir araya gelerek günlerini kutladılar.

Belediye Başkanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Duyarlılığı…

İlk etkinlik Alaplı ilçesinde gerçekleşti. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, ilçede görev yapan gazetecileri makamında ağırlayarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Fotoğraf makinesi görüntülü pastayı, gazetecilerle birlikte keserek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Belediye Başkanı Tekin, gazetecilere çeşitli hediyeler de verdi, gazetecilere ayrıca kutlama çiçeği gönderdi.

Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile Büyük Anadolu Otelinden Alaplı, Ereğli ve Zonguldaklı gazetecilerle yemekli bir toplantı düzenledi.

Belki de Türkiye’de ilk defa cemiyet ve dernek başkanlarının görüşlerini açıkladığı, serbest kürsü programı ile gazetecilerin kendi hür düşünce ve ifadelerini ortaya koyduğu, soru cevap bölümünde bir belediye başkanının “aklınıza gelen her soruyu sorabilirsiniz” denildiği yapıcı yemekli toplantı olmamış olabilir. Böyle bir organizasyonu düzenleyen başta Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve belediye meclisi üyelerine, Alaplı’da basın mensuplarını makamında bir araya getirip pasta kesip, gazetecileri hediyeler ve çiçekle ödüllendiren Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve belediye meclis üyelerine basın bayramında bizleri hatırladıkları için teşekkür ederiz.

“O cami oraya ya yapılacak, ya yapılacak”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yemekli toplantıca bir gazetecilinin “kent meydanı projesinde cami yapılması için yer sıkıntısı var. Yinede oraya cami yapmayı düşünüyormusunuz” sorusuna,  kent meydanı projesinde 3 bin 500 kişilik kent camisi için “o cami oraya ya yapılacak, ya yapılacak” diye kararlı ifadesini ortaya koyduğunda hafızalara 1995 yılında Kardak krizinde dönemin Başbakanı Çiller’in “O asker gidecek, o bayrak inecek!” kararlı ve kendinden emin olarak söylediği o tarihi sözü aklımıza geldi.  Başkan Uysal,  Kent Meydanı projesinin 15 bin metrekarelik alana yapılacağını, bu alanın 3 bin metrekarelik bölümüne her koşulda da camı yapılacağını belirterek kararlı ve kendinden emin tavrını ortaya koydu.

Ayrıca Başkan Uysal, geçtiğimiz hafta içinde ebediyete uğurladığımız merhum eski Bağlık Mahallesi Muhtarı Ayhan İşeri’nin Şehir merkezinde cenaze namazlarının kılındığı tek cami olan Ali Molla'daki cenaze namazında, vatandaşların sebze meyve tezgâhlarının önünde saf tutmasının üzüntüsünü ve rahatsızlığını anlattı. İlçenin çok amaçlı ve ilçeye yakışır görkemli bir camiye ihtiyacı olduğunu,  bu ihtiyacın kent meydanı projesi ile yapılacak camiyle karşılanacağını, bu yoldan asla dönüş olmadığını “o cami oraya ya yapılacak, ya yapılacak” diyen kararlı sözleriyle bir defa daha “cami konusundaki kararlılığım, bu ilçedeki insanlarımızın düşünceleri, istekleri” diyerek halkında cami yapılmasını istediğini açıklıkla ifade etti.

Diğer yandan, Kdz. Ereğli’de köyleriyle birlikte yaklaşık olarak 180 bin kişinin yaşadığı göz önüne alındığında, ilçe merkezinde 3 yada 5 bin kişilik bir caminin yapılması bir ihtiyaç gerekliliği olarak ortaya çıkıyor.

Merhum eski Bağlık Mahallesi Muhtarı Ayhan İşeri’nin, şehir merkezinde cenaze namazlarının kılındığı tek cami olan Ali Molla'daki cenaze namazında vatandaşların, manav tezgahlarıyla iç içe cenaze namazı kılması ilçenin bir ayıbı olduğu gibi, görüntülerin sosyal medyaya düşmesinden sonra manav tezgahlarının arasında cenaze namazı kılınması tüm ülkede eleştiri ve alay konusu oldu.  Kdz. Ereğli’de yaşayan insanlar bu görüntüleri asla hak etmiyor.  15 bin metrekarelik alana yapılması planlanan kent meydanı projesinde 3 bin metrekarelik alana cami yapılması, kısaca yüzde 99.99’u Müslüman olan Kdz. Ereğli’yi küçülmez aksine yüceltir ve büyütür. 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!