Alaplı

ALAPLI’NIN MERKEZİNDE, KANALİZASYON REZALETİ

ALAPLI’NIN MERKEZİNDE,  KANALİZASYON REZALETİ

 VATANDAŞ UYARIYOR!,  “KOLERA OLACAĞIZ”

Alaplı’nın Merkez Mahallesine bağlı Gençlik Sitesi sakinleri sokaklarından akan, A. Zeki Atalay İlk Okulu İnşaatına doğru ilerleyen lağım suyu nedeniyle,  kokudan rahatsız olduklarını belirterek, “iki aydır yetkililerden yardım istediklerini ve hiçbir dönüş olmadı” diyerek yetkiliklere isyan ettiler.

Bölge sakinleri, Merkez Mahallesine bağlı Gençlik Sitesinin lağım ve  kanalizasyon sızıntısının aylardır dışarıya aktığını ve Alaplı Belediyesine defalarca şikayette bulunduklarını ancak sorunun çözülmediğini söylediler.

 Özellikle havaların sıcak gittiği günlerde çevreye daha fazla rahatsızlık veren sızıntını bir an önce önlenmesini istediler.

Sokaklara ulu orta akan kanalizasyon ve  lağım sularının bir an önce  çare bulunması için Alaplı Belediyesi  Whatsapp hattının +90 552 952 3440 numaralı hattına sorunu ilettiklerini ama aradan geçen iki ay boyunca hiçbir yetkilinin olay yerine gelmediğini söyleyerek ,”Belediyenin ‘alapli-belediyesinden-whatsapp-ihbar-hatti’na bir başvuru yaparak mahallemizdeki kanalizasyon ve lağım sularının ihbarını yaptık. Hatta yaptığımız ihbarın ekran görüntüsü de mevcut. İhbarı yaptığımız sitede bize ‘sorununun gerekli birimlere iletilmiştir. Bilginize’ diyerek bize cevap verdiler. Aradan geçen iki ay boyunca ne yetkililer geldi ve de mahallenin kanalizasyon ve lağım suyu sorunu çözüldü. Seçimlerde kapımıza gelip’ emriniz olur’ diyenler şimdi bizi koca bir yaz ayında kanalizasyon ve lağım kokularıyla baş başa bıraktılar. Bizler aylardır pis koku, sinek, haşere ve mikroplarla baş başa kaldık. Artık belediye ayağına gitmiyoruz ve sorunumuzu Alaplı kaymakamlığına götüreceğiz, ve sorunumuza çözüm arayacağız. Oradan da çözüm bulamasak daha yüksek mercilere müracaat edeceğiz. Şehir merkezi içinde kanalizasyon ve  lağım suları akan bir başka Belediyede  bu yoktur. Alaplı ve merkez mahallesi sakinleri böyle bir hizmetsizliği hak etmiyor. Balkonda kokudan oturamıyoruz. Burası Alaplı ise bu görüntünün olmaması lazım. Aylardır aynı sorunu yaşıyoruz. Belediye bu işten sorumludur ama çözüm üretmiyor. Sorunu görmezden geliyor. Burada halkın sağlığı söz konusu. Belediye de, diğer kurumlar da halkın sağlığından sorumludur. Temiz çevre hepimizin hakkı. Bu sorun en kısa zamanda çözülmezse kolera olacağız. Bu işe bir an önce çözüm bulsunlar. Bu ilçenin kaderi bir belediye başkanı ve yardımcısına bağlıysa o zaman biz burada durmayalım, gidelim” diye konuştular.



ALAPLI’NIN MERKEZİNDE,  KANALİZASYON REZALETİ ALAPLI’NIN MERKEZİNDE,  KANALİZASYON REZALETİ ALAPLI’NIN MERKEZİNDE,  KANALİZASYON REZALETİ ALAPLI’NIN MERKEZİNDE,  KANALİZASYON REZALETİ

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!